Ivm de drukte bij het lab duren de uitslagen iets langer dan verwacht.

Anoniem testen  Geen wachttijden = snel getest

Corona preventie test

Weten of je corona hebt gehad? Doe de test op corona antistoffen!

Betrouwbare Corona Sneltest : Test uitslag in 15 min

• Afname door BIG geregistreerde artsen

• Recent goed gekeurd door de overheid

• Geen wachttijd

• Voor bedrijven : Testen mogelijk op locatie

Sinds het corona virus, ofwel het Sars-CoV-2 corona virus, zich verspreidt over de wereld zijn er veel verschillende testen op de markt gekomen.

De Corona PCR test

De meest gebruikte test is een PCR test, waarbij er wordt getest of iemand op het moment van testen het virus bij zich draagt. Dit gebeurt door middel van een swab van de neus- en mondholte, waarna er gekeken wordt of er zich genetisch materiaal (RNA) van het virus op deze plekken bevindt. Dit toont aan of een persoon nu ziek is, maar niet of iemand een maand of zelfs een week geleden het corona virus heeft gehad.

Corona bloed test

Om dit te onderzoeken moet je bloedonderzoek doen (een serologische test). Er wordt dan in het bloed gekeken naar antistoffen tegen het corona virus. Als er antistoffen worden gevonden betekent het dat je het corona virus hebt gehad. Houd rekening met de window periode van de serologische test

Corona antigeen sneltest – uitslag 15 min

Daarnaast bieden wij een corona antigeen sneltest aan. Hierbij is de uitslag in 15 min bekend. Deze test is goedgekeurd door de overheid.

Kom je een Corona test doen bij Onedayclinic houdt rekening met het volgende:

 • Het is verplicht om met mondkapje naar de afspraak te komen
 • Je wordt opgehaald bij de ingang
 • Wij testen alleen mensen ZONDER klachten!

Goedgekeurde betrouwbare corona testen
Geen wachttijd
Gecertificeerd lab en artsen

Doe een corona preventie test voor zekerheid

Het corona virus oftewel Covid-19, houdt de mensheid wereldwijd al maanden in zijn greep. In Nederland zijn al diverse grote maatregelen genomen, om de verspreiding van corona zoveel mogelijk te voorkomen of binnen de perken te houden. Omdat een vaccinatie tegen corona wel onderweg is, maar nog even op zich laat wachten, is het belangrijk dat grote groepen mensen zich laten testen. Soms noodzakelijk omdat je klachten hebt, maar misschien ben je ook wel benieuwd of je corona hebt of misschien in het verleden hebt gehad? Dit kan met een corona preventie test.

Enkele soorten corona preventie testen

Vooral tijdens de eerste maanden van corona, zijn er verschillende malen problemen geweest met de testcapaciteit. Er zijn sindsdien verschillende soorten testen op de markt gekomen, waarbij de PCR test de meest gebruikte test is. Hierbij wordt er materiaal weggenomen uit de neus en keel. Het materiaal wordt onderzocht op genetisch materiaal van het virus. Als dit aanwezig is, dan ben je positief getest op corona. Hiermee kan aangetoond worden dat je op dit moment corona hebt. Wil je weten of je in het verleden corona hebt gehad? Dan moet je corona preventie testen door middel van een bloedtest. In het bloed kan door de eventueel aanwezige antistoffen bepaald worden of je corona hebt gehad. Verder is er nog de zogenaamde sneltest,waarbij je binnen 15 minuten een uitslag hebt.

Test corona preventie bij OneDayClinic

Heb je klachten die kunnen wijzen op corona? Meldt je dan bij OneDayClinic voor een PCR test. Hiermee kan worden vastgesteld of de klachten inderdaad op corona wijzen. Heb je geen klachten, maar wil je je ter preventie toch laten testen? Doe dan de sneltest. De bloedtest kun je bij ons ook laten afnemen, om te zien of je corona hebt gehad. Wij bieden corona testen aan op een beperkt aantal van onze locaties. Uiteraard bieden wij een veilige en hygiënische omgeving om te testen, waarbij onze artsen beschermende kleding dragen en ook jij moet een mondkapje dragen.

Lees meer over: type testen en de locaties.

Afspraak maken

Een afspraak maken bij de OneDayClinic is gemakkelijk. Je kan via onze website een afspraak inplannen (https://onedayclinic.nl/afspraak-maken/) of even bellen naar 085-0703483.

swap-5

Waarom Onedayclinic?

 • RIVM goed gekeurde betrouwbare  Corona antistof (bloed) testen / PCR testen
 • Nu ook de corona antigeen sneltest uitslag in 15 min
 • Gecertificeerd laboratorium
 • BIG geregistreerde artsen

Er worden verschillende testen op de markt gebracht door verschillende partijen. Vaak zijn deze niet betrouwbaar. De corona testen die wij aanbieden zijn wél betrouwbaar, en tevens goed gekeurd door het RIVM. Hoe betrouwbaar een test is wordt uitgedrukt in de specificiteit en de sensitiviteit (zie hieronder). Specificiteit (RIVM): het percentage terecht negatieve testuitslagen onder de niet-zieke personen.

Sensitiviteit (RIVM): het percentage terecht positieve uitslagen onder de zieke personen.

PCR test 

De specificiteit van de PCR test is >99.3 de sensitiviteit is >99.3

Bloedtest

De specificiteit van de bloedtest is 98,5%, de sensitiviteit is >95%.

Sneltest

Wij voeren de Abbott Covid – 19 antigeen test uit. Deze sneltest is onlangs goedgekeurd door de overheid.

De specificiteit van de sneltest is 99,4%, de sensitiviteit is 93,3%.

Het verschil tussen de PCR en de Corona sneltest is dat het het kan voorkomen dat bij een te lage virus concentraties de Corona antigeen snel test negatief kan zijn. Dit heet een fout negatieve uitslag.

https://www.ntvg.nl/artikelen/nieuws/covid-19-hoe-berouwbaar-zijn-sneltesten/volledig

https://www.globalpointofcare.abbott/nl/product-details/panbio-covid-19-ag-antigen-test.html

Vanzelfsprekend werken wij met een iso gecertificeerd laboratorium Reinier MDC en big geregistreerde artsen.

Op welke vestigingen worden de Corona testen afgenomen?

 • Op de locaties Amstelveen, Den haag, Nijmegen, Eindhoven en Utrecht worden uitsluitend testen gedaan bij mensen ZONDER klachten.
 • Let op! De sneltest geldt niet als bewijs voor een vliegreis.

Bij mensen zonder klachten zijn de virusconcentraties vaak lager en is er dus meer kans op een fout-negatieve uitslag van de sneltest.

Kan de Corona sneltest ook op locatie worden afgenomen?

Onze artsen kunnen voor bedrijven en scholen ook op locatie langskomen. Hiervoor geld wel een andere prijs en afname minimum. Als bedrijf is het belangrijk dat uw medewerkers kunnen blijven doorwerken met onze sneltest bestaat er geen onzekerheid.

Ja dat kan maar bij mensen zonder klachten zijn de virus concentraties lager en daarom is er meer kans op een fout negatieve uitslag, maar aangezien de virus concentraties lager is, ben je ook minder besmettelijk.

Nee het wordt niet geadviseerd om te gaan werken, hou je aan de quarantaine maatregels, het kan zo zijn dat je nog klachten gaat ontwikkelen. De incubatietijd is ongeveer 7-10 dagen, dus als je test door die tijd is verlopen kan je alsnog positief testen.

Wat is de windowperiode van het corona virus?

De windowperiode is de tijd die optreedt tussen het ontstaan van klachten en het moment waarop er antistoffen aantoonbaar zijn in het bloed. Bij het corona virus is deze windowperiode 14 tot 21 dagen. Dit betekent dus dat, na het ontstaan van de eerste symptomen, je 2 tot 3 weken moet wachten voordat er kan worden aangetoond of jij corona gehad hebt.

Hoe maak je een afspraak voor een Corona test bij OneDayClinic?

Deze kan je telefonisch maken of via de afspraken module op de website. Je kiest dan voor de eerste optie ‘nieuwe afspraak’, waarna je een locatie kan kiezen.

Wat kost een corona test?

 • De antigeen sneltest uitslag in 15 min van 150 euro naar 89 euro
 • Een consult plus een bloed test kost bij OneDayClinic 100 euro.
 • De PCR test kost 160 euro

Afspraak maken

Ongerustheid voor een SOA kan in je hoofd een steeds groter probleem worden. Blijf er niet mee rondlopen, maar doe een SOA test!
Laat je testen

SOA testwijzer

Welke SOA test heb ik nodig? Na het beantwoorden van de vragen krijg je een advies over welke SOA testen je het beste kan doen.
Naar de Testwijzer

085-0703483

Bel direct voor het maken van een afspraak. Advies door een ervaren arts en volledig anoniem. Vandaag getest, morgen de uitslag*.
Bel 085-0703483