Anoniem testen  Geen wachttijden = snel getest

Corona test

Weten of je corona hebt gehad? Doe de test op corona antistoffen!

Anoniem testen en behandelen
Geen wachttijd
Gecertificeerd lab en artsen

Sinds het corona virus, ofwel het Sars-CoV-2 corona virus, zich verspreid over de wereld zijn er veel verschillende testen op de markt gekomen. Deze testen zijn grofweg te verdelen in twee groepen.

De meest gebruikte test is een PCR test, waarbij er wordt getest of iemand op het moment van testen het virus bij zich draagt. Dit gebeurt door middel van een swab vanuit de neus- en mondholte, waarna er gekeken wordt of er genetisch materiaal (RNA) van het virus zich op deze plekken bevindt. Dit toont aan of een persoon nu ziek is, maar niet of iemand een maand of zelfs een week geleden het corona virus heeft gehad. Hiervoor heb je een serologische test nodig.

Waarom Onedayclinic?

  • RIVM goed gekeurde betrouwbare  Corona antistof (bloed) testen
  • Gecertificeerd laboratorium
  • BIG geregistreerde artsen
  • Open avond en in het weekend

De meest gebruikte test is een PCR test, waarbij er wordt getest of iemand op het moment van testen het virus bij zich draagt. Dit gebeurt door middel van een swab vanuit de neus- en mondholte, waarna er gekeken wordt of er genetisch materiaal (RNA) van het virus zich op deze plekken bevindt. Dit toont aan of een persoon nu ziek is, maar niet of iemand een maand of zelfs een week geleden het corona virus heeft gehad. Hiervoor heb je een serologische test nodig. Deze serologische test kan je sinds kort laten afnemen bij de Onedayclinic.

De test die wij bij de Onedayclinic aanbieden is een serologische test. Hierbij wordt bloed afgenomen, waarbij er wordt gekeken of er antistoffen in het lichaam aanwezig zijn. Antistoffen worden opgebouwd als iemand een ziekte doormaakt: als iemand dus antistoffen tegen Sars-CoV-2 heeft, duidt dit er op dat deze persoon in het verleden een infectie met het corona virus heeft doorgemaakt. Tot noch toe waren deze testen niet betrouwbaar genoeg om aan te kunnen bieden, echter er is nu een test ontwikkeld die wél betrouwbaar is. Dit betekent dat de test goed genoeg is om aan te kunnen bieden aan mensen die graag willen weten of zij het corona virus gehad hebben.

Het is echter wel goed om te bedenken dat het er nu op lijkt dat je vaker dan één keer besmet kunt raken met het corona virus, net zoals bijvoorbeeld het verkoudheidsvirus. Daarom is het belangrijk om je aan de adviezen van het RIVM te blijven houden, óók als blijkt dat je een infectie met het virus al een keer hebt doorgemaakt.

Hoe werkt een Corona test bloedtest?

Tijdens het consult met de arts worden er eerst wat vragen gesteld. Er wordt besproken hoe de test werkt en hoe zinvol het is voor jou als cliënt. Vervolgens wordt er bloed afgenomen en getest op corona antistoffen in het laboratorium. De uitslag is er minimaal in 3 werk dagen en wordt telefonisch met je besproken.

Hoe betrouwbaar is deze test?

Er worden verschillende testen op de markt gebracht door verschillende partijen. Vaak zijn deze niet betrouwbaar. De test die wij aanbieden is wél betrouwbaar, en tevens goed gekeurd door het RIVM. In medische termen: de specificiteit is 98,5%, mede omdat er geen kruisreactiviteit met andere corona virussen is. Daarnaast is het een Ig totaal test, die IgG, IgM en IgA tegelijk aantoont, waarmee de sensitiviteit boven de 98% uitkomt.

Vanzelfsprekend werken wij met een iso gecertificeerd laboratorium Reinier MDC en big geregistreerde artsen.

Wat is de windowperiode van het corona virus?

De windowperiode is de tijd die optreedt tussen het ontstaan van klachten en het moment waarop er antistoffen aantoonbaar zijn in het bloed. Bij het corona virus is deze windowperiode 14 tot 21 dagen. Dit betekent dus dat, na het ontstaan van de eerste symptomen, je 2 tot 3 weken moet wachten voordat er kan worden aangetoond of jij corona gehad hebt.

Hoe maak je een afspraak voor een Corona test bij OneDayClinic?

Deze kan je telefonisch maken of via de afspraken module op de website. Je kiest dan voor de eerste optie ‘nieuwe afspraak’, waarna je een locatie kan kiezen.

Wat kost een corona bloed test?

Een consult plus een bloed test kost bij OneDayClinic 100 euro.

Wat is Covid 19?

Covid 19 is de infectieziekte die veroorzaakt wordt door het Sars-CoV-2 virus, een variant van het Corona virus. Corona virussen kennen we al langer, zo was er een SARS uitbraak in 2003 en een MERS uitbraak in 2012. Beide behoren dat de groep corona virussen.

Covid 19 is dus een nieuwe variant van het corona virus dat sinds het einde van 2019 opspeelt. Vandaar de naamgeving Covid 19.

Hoe kun je besmet raken met Covid 19?

Door druppels die vrijkomen bij hoesten of niezen kun je besmet raken met Covid 19. Deze druppels kun je direct inademen waardoor je besmet kunt raken. Daarnaast kunnen de druppels ook op voorwerpen zitten die je aanraakt waarna je met je handen je gezicht aanraakt. Op die manier komen de druppels in contact met jouw slijmvliezen (ogen, neus, mond) en kan besmetting plaatsvinden.

Vandaar het advies van het RIVM om bij (verkoudheids)klachten thuis te blijven en regelmatig je handen te wassen.

Waarom testen op Covid 19?

De WHO kwam al met het beleid ‘testen, testen, testen’. Wie veel test weet wat er speelt en wat er in een land gebeurt. Daarnaast maakt het op individueel niveau inzichtelijk of een persoon Covid 19 heeft doorgemaakt.

Wat zijn de klachten van Covid 19?

Covid 19 kan de volgende symptomen geven: verkoudheidsklachten zoals een loopneus en keelpijn, koorts, ademhalingsproblemen, reuk- en smaakverlies. Veel van deze symptomen zijn vergelijkbaar met die van de griep. Om onderscheid te kunnen maken tussen het nieuwe corona virus en  een ‘gewone griep’ is het dus van belang om te testen. Op het moment van klachten kun je door de GGD getest worden door middel van de PCR test. Zijn de klachten al voorbij, dan kun je door middel van een immuuntest achterhalen of er sprake was van covid-19.

Bronnen:

WHO (09-06-2020) https://www.who.int/emergencies/diseases/novel-coronavirus-2019/advice-for-public

RIVM (09-06-2020) https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/achtergrond

Afspraak maken

Ongerustheid voor een SOA kan in je hoofd een steeds groter probleem worden. Blijf er niet mee rondlopen, maar doe een SOA test!
Laat je testen

SOA testwijzer

Welke SOA test heb ik nodig? Na het beantwoorden van de vragen krijg je een advies over welke SOA testen je het beste kan doen.
Naar de Testwijzer

085-0703483

Bel direct voor het maken van een afspraak. Advies door een ervaren arts en volledig anoniem. Vandaag getest, morgen de uitslag*.
Bel 085-0703483

Privacy instellingen

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. In de instellingen kunt u zelf kiezen welke cookies u wilt toestaan of wilt weigeren.

Privacy verklaring | Sluit
Instellingen