Anonymous testing  No waiting times = quickly tested

Corona test

Know if you had corona? Do the test for corona antibodies!

Betrouwbare Corona Sneltest : Test uitslag in 15 min

• Afname door BIG geregistreerde artsen

• Recent goed gekeurd door de overheid

• Geen wachttijd

• Voor bedrijven : Testen mogelijk op locatie

Sinds het corona virus, ofwel het Sars-CoV-2 corona virus, zich verspreidt over de wereld zijn er veel verschillende testen op de markt gekomen.

De Corona PCR test

De meest gebruikte test is een PCR test, waarbij er wordt getest of iemand op het moment van testen het virus bij zich draagt. Dit gebeurt door middel van een swab van de neus- en mondholte, waarna er gekeken wordt of er zich genetisch materiaal (RNA) van het virus op deze plekken bevindt. Dit toont aan of een persoon nu ziek is, maar niet of iemand een maand of zelfs een week geleden het corona virus heeft gehad.

Corona bloed test

Om dit te onderzoeken moet je bloedonderzoek doen (een serologische test). Er wordt dan in het bloed gekeken naar antistoffen tegen het corona virus. Als er antistoffen worden gevonden betekent het dat je het corona virus hebt gehad. Houd rekening met de window periode van de serologische test

Corona antigeen sneltest – uitslag 15 min

Daarnaast bieden wij een corona antigeen sneltest aan. Hierbij is de uitslag in 15 min bekend. Deze test is goedgekeurd door de overheid.

Kom je een Corona test doen bij Onedayclinic houdt rekening met het volgende:

 • Het is verplicht om met mondkapje naar de afspraak te komen
 • Je wordt opgehaald bij de ingang
 • Wij testen alleen mensen ZONDER klachten!

Goedgekeurde betrouwbare corona testen
No waiting time
Certified lab and doctors

Sinds het corona virus, ofwel het Sars-CoV-2 corona virus, zich verspreidt over de wereld zijn er veel verschillende testen op de markt gekomen.

PCR test:

De meest gebruikte test is een PCR test, waarbij er wordt getest of iemand op het moment van testen het virus bij zich draagt. Dit gebeurt door middel van een swab van de neus- en mondholte, waarna er gekeken wordt of er zich genetisch materiaal (RNA) van het virus op deze plekken bevindt. Dit toont aan of een persoon nu ziek is, maar niet of iemand een maand of zelfs een week geleden het corona virus heeft gehad.

Corona bloedtest

Om te onderzoeken of je Corona in het verleden hebt gehad moet je bloedonderzoek doen (een serologische test). Er wordt dan in het bloed gekeken naar antistoffen tegen het corona virus. Als er antistoffen worden gevonden betekent het dat je het corona virus hebt gehad. Houd rekening met de window periode van de serologische test

Corona antigeen sneltest uitslag 15 min

Daarnaast bieden wij een corona antigeen sneltest aan. Hierbij is de uitslag in 15 min bekend. Deze test is goedgekeurd door de overheid.

Kom je een Corona test doen bij Onedayclinic houdt rekening met het volgende:

 • Het is verplicht om met mondkapje naar de afspraak te komen
 • Je wordt opgehaald bij de ingang
 • Wij testen alleen mensen ZONDER klachten!
swap-5

Why Onedayclinic?

 • RIVM approved reliable Corona antibody (blood) testing / PCR testing
 • Nu ook de corona antigeen sneltest uitslag in 15 min
 • Certified laboratory
 • BIG registered doctors

De meest gebruikte test is een PCR test, waarbij er wordt getest of iemand op het moment van testen het virus bij zich draagt. Dit gebeurt door middel van een swab van de neus- en mondholte, waarna er gekeken wordt of er zich genetisch materiaal (RNA) van het virus op deze plekken bevindt. Wij bieden deze test aan op de locaties Amstelveen, Utrecht, Den Haag, Nijmegen en Eindhoven. Dit toont aan of een persoon nu ziek is, maar niet of iemand een maand of zelfs een week geleden het corona virus heeft gehad. Hiervoor heb je een serologische test nodig. Deze bieden wij ook aan.Bij de serologische test wordt er bloed afgenomen en gekeken of er antistoffen in het bloed aanwezig zijn. Antistoffen worden opgebouwd als iemand een ziekte doormaakt; als iemand dus antistoffen tegen Sars-CoV-2, dit is de naam van het virus dat COVID-19 veroorzaakt, heeft, duidt dit er op dat deze persoon in het verleden een infectie met het corona virus heeft doorgemaakt. Voorheen waren deze testen niet betrouwbaar genoeg om aan te kunnen bieden, echter er is nu een test ontwikkeld die wél betrouwbaar is. Dit betekent dat de test goed genoeg is om aan te kunnen bieden aan mensen die graag willen weten of zij het corona virus gehad hebben.

De derde corona test die wij aanbieden is de Corona antigeen sneltest. De uitslag volgt in 15 min. Deze test wordt uitsluitend aangeboden voor mensen zonder klachten op de volgende locaties: Amstelveen, Den haag, Nijmegen, Utrecht en Eindhoven. De afname wordt gedaan door een arts en is hetzelfde als bij de corona PCR test. De sneltest kijkt in plaats van naar de aanwezigheid van het virus naar de aanwezigheid van oppervlakte-eiwitten van het virus, de zogenaamde antigenen (Ag).

However, it is good to keep in mind that it now seems that you can get infected with the corona virus more than once, just like for example the cold virus. That is why it is important to stick to the RIVM's advice, even if it turns out that you have already been infected with the virus once.

Hoe werkt een Corona test?

Er zijn verschillende corona testen die wij aanbieden: de PCR test, de corona antistoffen test en de corona antigeen sneltest. Let op! Niet bij alle vestigingen worden corona testen aangeboden. De corona testen zijn in tegenstelling tot de SOA testen niet anoniem.

Tijdens het consult met de arts worden er eerst een aantal vragen gesteld en wordt er besproken welke test gedaan zal worden. Het is goed om te weten dat een sneltest niet kan worden gebruikt voor het aanvragen van een visum.

De arts zal tijdens afname van een van de corona testen volledig beschermd zijn tegen het corona virus door het dragen van een masker, handschoenen, een bril, een schort en een mondkapje. De uitslag van de PCR test en of bloedtest zal (met zekerheid) binnen 3 werkdagen bekend zijn. Indien de uitslag bekend is zul je worden opgebeld en krijg je de uitslag per mail. De uitslag van de sneltest is er in 15 min.

PCR test:

Met een wattenstaafje zal er via de neus materiaal worden afgenomen diep in de neus. Voordat het wattenstaafje de neus in gaat zal er worden gevraagd om de neus te snuiten. Het is prettig om de ogen gesloten te houden tijdens de afname.

Daarna zal er met een ander wattenstaafje materiaal uit de keel worden afgenomen. Ook hierbij is het prettig om de ogen gesloten te houden.

Vervolgens worden de wattenstaafjes in een buisje met vloeistof gedaan en opgestuurd naar het lab.

De uitslag zal (met zekerheid) binnen 3 werkdagen bekend zijn. Indien de uitslag bekend is zal je worden opgebeld en krijg je de uitslag per mail.

Bloedtest

Er zal één buisje bloed worden afgenomen. Dit zal worden opgestuurd naar het lab. De uitslag zal (met zekerheid) binnen 3 werkdagen bekend zijn. Indien de uitslag bekend is zal je worden opgebeld en krijg je de uitslag per mail.

 Sneltest

Met een wattenstaafje wordt, net als bij de PCR test, via de neus materiaal afgenomen en in een buisje met vloeistof gedaan. Vervolgens wordt de vloeistof uit het buisje, waar inmiddels het materiaal van het wattenstaafje mee vermengd is, gedruppeld op een sneltest (zie afbeelding). Na 15 à 20 minuten kan de uitslag worden afgelezen. Als er twee streepjes verschijnen is de test positief. Verschijnt er maar een streepje dan is de test negatief, of niet bruikbaar.

 

Er worden verschillende testen op de markt gebracht door verschillende partijen. Vaak zijn deze niet betrouwbaar. De corona testen die wij aanbieden zijn wél betrouwbaar, en tevens goed gekeurd door het RIVM. Hoe betrouwbaar een test is wordt uitgedrukt in de specificiteit en de sensitiviteit (zie hieronder). Specificiteit (RIVM): het percentage terecht negatieve testuitslagen onder de niet-zieke personen.

Sensitiviteit (RIVM): het percentage terecht positieve uitslagen onder de zieke personen.

PCR test 

De specificiteit van de PCR test is >99.3 de sensitiviteit is >99.3

Bloedtest

De specificiteit van de bloedtest is 98,5%, de sensitiviteit is >95%.

Sneltest

Wij voeren de Abbott Covid – 19 antigeen test uit. Deze sneltest is onlangs goedgekeurd door de overheid.

De specificiteit van de sneltest is 99,4%, de sensitiviteit is 93,3%.

Het verschil tussen de PCR en de Corona sneltest is dat het het kan voorkomen dat bij een te lage virus concentraties de Corona antigeen snel test negatief kan zijn. Dit heet een fout negatieve uitslag.

https://www.ntvg.nl/artikelen/nieuws/covid-19-hoe-berouwbaar-zijn-sneltesten/volledig

https://www.globalpointofcare.abbott/nl/product-details/panbio-covid-19-ag-antigen-test.html

It goes without saying that we work with iso-certified laboratory Reinier MDC and big registered doctors.

Op welke vestigingen worden de Corona testen afgenomen?

 • Op de locaties Amstelveen, Den haag, Nijmegen, Eindhoven en Utrecht worden uitsluitend testen gedaan bij mensen ZONDER klachten.
 • Let op! De sneltest geldt niet als bewijs voor een vliegreis.

Bij mensen zonder klachten zijn de virusconcentraties vaak lager en is er dus meer kans op een fout-negatieve uitslag van de sneltest.

Kan de Corona sneltest ook op locatie worden afgenomen?

Onze artsen kunnen voor bedrijven en scholen ook op locatie langskomen. Hiervoor geld wel een andere prijs en afname minimum. Als bedrijf is het belangrijk dat uw medewerkers kunnen blijven doorwerken met onze sneltest bestaat er geen onzekerheid.

Ja dat kan maar bij mensen zonder klachten zijn de virus concentraties lager en daarom is er meer kans op een fout negatieve uitslag, maar aangezien de virus concentraties lager is, ben je ook minder besmettelijk.

Nee het wordt niet geadviseerd om te gaan werken, hou je aan de quarantaine maatregels, het kan zo zijn dat je nog klachten gaat ontwikkelen. De incubatietijd is ongeveer 7-10 dagen, dus als je test door die tijd is verlopen kan je alsnog positief testen.

What's the window period of the corona virus?

The window period is the time that elapses between the onset of symptoms and the moment when antibodies are detectable in the blood. For the corona virus, this window period is 14 to 21 days. This means that, after the onset of the first symptoms, you have to wait 2 to 3 weeks before it can be shown whether you have had corona.

How do you make an appointment for a Corona test at OneDayClinic?

You can make these by phone or via the appointment module on the website. You then choose the first option 'new appointment', after which you can choose a location.

Wat kost een corona test?

 • De antigeen sneltest uitslag in 15 min van 150 euro naar 89 euro
 • A consultation plus a blood test at OneDayClinic costs 100 euros.
 • De PCR test kost 160 euro

What's Covid 19?

Covid 19 is the infectious disease caused by the Sars-CoV-2 virus, a variant of the Corona virus. Corona viruses have been known for a long time, there was a SARS outbreak in 2003 and a MERS outbreak in 2012. Both belong to the group of corona viruses.

Covid 19 is therefore a new variant of the corona virus that has been occurring since the end of 2019. Hence the name Covid 19.

How could you get infected with Covid 19?

Drops that are released by coughing or sneezing can cause you to become infected with Covid 19. You can breathe in these drops directly, which can cause you to become infected. In addition, the drops can also be on objects that you touch, after which you can touch your face with your hands. In this way the drops come into contact with your mucous membranes (eyes, nose, mouth) and contamination can occur.

Hence the RIVM's advice to stay at home in case of (cold) complaints and to wash your hands regularly.

Why test on Covid 19?

The WHO already came up with the policy 'testing, testing, testing'. Those who do a lot of testing know what is going on and what is happening in a country. In addition, it makes it clear on an individual level whether a person has gone through Covid 19.

What are the complaints of Covid 19?

Covid 19 can cause the following symptoms: colds such as runny nose and sore throat, fever, respiratory problems, loss of smell and taste. Many of these symptoms are similar to the flu. In order to be able to distinguish between the new corona virus and a 'regular flu', it is therefore important to test. At the moment of symptoms you can be tested by the GGD by means of the PCR test. Once the symptoms have passed, you can use an immune test to find out whether covid-19 was present.

Sources:

WHO (09-06-2020) https://www.who.int/emergencies/diseases/novel-coronavirus-2019/advice-for-public

RIVM (09-06-2020) https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/achtergrond

Appointment

Anxiety about an STD can become an increasing problem in your head. Don't keep walking around with it, but take an STD test!
Get tested

SOA test guide

Which SOA test do I need? After answering the questions, you will receive advice on which STD tests are best for you.
To the Test Guide

085-0703483

Call immediately to make an appointment. Advice from an experienced physician and completely anonymous. Today tested, tomorrow the results*.
Call 085-0703483

Privacy settings

We use cookies to ensure that our website runs as smoothly as possible. In the settings you can choose which cookies you want to allow or refuse.

Privacy Statement | Close
Settings