Anoniem testen    Gecertificeerd lab en artsen     Geen wachttijden = snel getest

In de media

Gratis Vaccinaties tegen hepatitis B bij OneDayClinic

Bij soa kliniek OneDayClinic kunnen sekswerkers en mannen die seks hebben met mannen zich vanaf nu gratis en anoniem laten vaccineren tegen hepatitis B als zij in aanmerking komen. Deze groepen kwamen al in aanmerking voor gratis vaccinatie bij de GGD. De soa privé kliniek uit Amsterdam werkt samen met de GGD met als doel hepatitis B-infecties onder risicogroepen te verminderen. Lees meer op de website van het Parool.

POZ&PROUD: SOA onderzoek kan ook elders

Sinds begin dit jaar heeft de GGD zijn soa-policy gewijzigd. Onder druk van het ministerie van Volksgezondheid moet het aantal consulten fors worden verminderd. Dat aantal moet terug naar het niveau in 2013, en de komende jaren blijft dat zo. Blogredacteur marty pn van kerkhof ging deze zomer op zoek naar een alternatief voor de soa-poli van de GGD. —– Lees verder op de website van Poz and Proud

Nachtwacht Amsterdam: enorme groei aantal soa’s

Te veel jonge meisjes aan de alcohol en over de gehele linie een schrikbarend gestegen aantal besmettingen (soa’s) door onveilig vrijen.

De ‘nachtnota’, woensdagavond in boekvorm uitgereikt aan burgemeester Cohen, bevat talrijke tips hoe het kwakkelende nachtleven nieuw leven kan worden ingeblazen. Uitgangspunt: ‘Amsterdam zou trots moeten zijn en het imago van seks, drugs en rock-‘ n-roll moeten koesteren….

Vaker SOA door populaire datingapps

Mannen die hun bedpartner ontmoeten via een datingapp lopen een aanzienlijk groter risico op seksueel overdraagbare aandoeningen (SOA’s) dan mannen die hun partner persoonlijk ontmoeten. Digitale daters hebben maar liefst 25 procent meer kans op gonorroe en 37 procent meer kans op chlamydia.

Condooms2
Foto: Sp!tsnieuws

Zo blijkt uit een nieuwe studie onder ruim 7000 homo- en biseksuele mannen, gepubliceerd in het tijdschrift Sexually Transmitted Infections. Gek genoeg lijkt er geen verschil tussen de groepen als het gaat om syfilis of HIV…

‘Soa-doe-het-zelftest erg onbetrouwbaar’

Uit een onderzoek van de organisatie blijkt dat 13 van de 17 onderzochte testen niet voldoen aan de wettelijke eisen.

Soa Aids Nederland wil dat er beter toezicht op komt en pleit voor een speciaal keurmerk, zo heeft de organisatie donderdag bekendgemaakt.

Met de soa-doe-het-zelftesten, te koop via internet of bij de drogist, kan thuis bekeken worden of je chlamydia, gonorroe, syfilis, hiv, hepatitis B of C hebt. De kwaliteit blijkt echter erg laag, waardoor de uitslag onbetrouwbaar is…

Privacy instellingen

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. In de instellingen kunt u zelf kiezen welke cookies u wilt toestaan of wilt weigeren.

Privacy verklaring | Sluit
Instellingen