Ivm de drukte bij het lab duren de uitslagen iets langer dan verwacht.

Anoniem testen  Geen wachttijden = snel getest

Pcr coronatest

Weten of je corona hebt gehad? Doe de test op corona antistoffen!

Betrouwbare Corona Sneltest : Test uitslag in 15 min

• Afname door BIG geregistreerde artsen

• Recent goed gekeurd door de overheid

• Geen wachttijd

• Voor bedrijven : Testen mogelijk op locatie

Sinds het corona virus, ofwel het Sars-CoV-2 corona virus, zich verspreidt over de wereld zijn er veel verschillende testen op de markt gekomen.

De Corona PCR test

De meest gebruikte test is een PCR test, waarbij er wordt getest of iemand op het moment van testen het virus bij zich draagt. Dit gebeurt door middel van een swab van de neus- en mondholte, waarna er gekeken wordt of er zich genetisch materiaal (RNA) van het virus op deze plekken bevindt. Dit toont aan of een persoon nu ziek is, maar niet of iemand een maand of zelfs een week geleden het corona virus heeft gehad.

Corona bloed test

Om dit te onderzoeken moet je bloedonderzoek doen (een serologische test). Er wordt dan in het bloed gekeken naar antistoffen tegen het corona virus. Als er antistoffen worden gevonden betekent het dat je het corona virus hebt gehad. Houd rekening met de window periode van de serologische test

Corona antigeen sneltest – uitslag 15 min

Daarnaast bieden wij een corona antigeen sneltest aan. Hierbij is de uitslag in 15 min bekend. Deze test is goedgekeurd door de overheid.

Kom je een Corona test doen bij Onedayclinic houdt rekening met het volgende:

  • Het is verplicht om met mondkapje naar de afspraak te komen
  • Je wordt opgehaald bij de ingang
  • Wij testen alleen mensen ZONDER klachten!

Goedgekeurde betrouwbare corona testen
Geen wachttijd
Gecertificeerd lab en artsen

Doe een PCR coronatest als je mogelijke klachten hebt

Krijg je tegenwoordig een griep met alle bijbehorende klachten, dan zul je niet direct aan een griep denken, maar aan corona. De griepklachten doen namelijk denken aan corona. De klachten zijn onder andere keelpijn, loopneus, koorts, eventueel ademhalingsproblemen en het verlies van reuk en smaak. Als je deze klachten hebt, dan zit je dus in dubio. Heb je nu een griep of toch corona? Het is belangrijk om te weten wat het is. Corona is namelijk erg besmettelijk en gevaarlijk voor mensen uit bepaalde doelgroepen, zoals ouderen. Mocht je corona hebben, dan moet je in quarantaine en mag je geen contact met andere mensen hebben. Om erachter te komen of je corona hebt of toch een griep, doe je een PCR coronatest.

Hoe werken PCR coronatesten?

Het maakt nogal uit of je een griep hebt of corona. Ook een griep kan besmettelijk zijn, maar bepaalde risicogroepen lopen zelfs levensgevaar als je ze besmet met corona. PCR coronatesten zijn de enige methode om duidelijkheid te krijgen. De PCR test is de meeste gebruikelijk test om te bepalen of je op dit moment corona hebt. Tijdens de PCR test wordt er met een lange wattenstaat materiaal afgenomen uit je neus en keel. Het materiaal wordt onderzocht op genetisch materiaal van het virus. Blijkt dit materiaal aanwezig in het bij jou afgenomen materiaal? Dan test je positief voor corona en moet je in quarantaine.

Een cororna PCR test bij OneDayClinic

Wanneer je bepaalde klachten hebt die op corona kunnen wijzen, dan kun je een afspraak maken met OneDayClinic. Op enkele van onze locaties voeren wij een corona PCR test uit. Deze test geeft aan of je op dit moment besmet bent. Neem als je positief test direct de nodige maatregelen in acht. Ga hiervoor 14 dagen in quarantaine. Heb je ernstige klachten, dan moet je je melden bij de huisarts voor een behandeling.

Lees meer over: het virus, de soorten testen en de locaties.

Afspraak maken

Een afspraak maken bij de OneDayClinic is gemakkelijk. Je kan via onze website een afspraak inplannen (https://onedayclinic.nl/afspraak-maken/) of even bellen naar 085-0703483.

swap-5

Waarom Onedayclinic?

  • RIVM goed gekeurde betrouwbare  Corona antistof (bloed) testen / PCR testen
  • Nu ook de corona antigeen sneltest uitslag in 15 min
  • Gecertificeerd laboratorium
  • BIG geregistreerde artsen

Afspraak maken

Ongerustheid voor een SOA kan in je hoofd een steeds groter probleem worden. Blijf er niet mee rondlopen, maar doe een SOA test!
Laat je testen

SOA testwijzer

Welke SOA test heb ik nodig? Na het beantwoorden van de vragen krijg je een advies over welke SOA testen je het beste kan doen.
Naar de Testwijzer

085-0703483

Bel direct voor het maken van een afspraak. Advies door een ervaren arts en volledig anoniem. Vandaag getest, morgen de uitslag*.
Bel 085-0703483