Laat je anoniem testen op Chlamydia bij OneDayClinic

Klachten en symptomen van chlamydia

Vanaf 10 dagen na de mogelijke besmetting kunt u zich laten testen op Chlamydia. De incubatietijd van chlamydia varieert van één dag tot vijf weken. Een ruime meerderheid van de vrouwen met chlamydia heeft geen klachten. Bij mannen geldt dit voor ongeveer een kwart van de gevallen. De klachten van chlamydia hebben veelal de  volgende kenmerken:

Wat zijn de gevolgen van Chlamydia bij vrouwen?

 • Meer of andere afscheiding dan gewoonlijk
 • Pijn of branderig gevoel bij het plassen
 • Bloedverlies tussen twee menstruaties
 • Bloedverlies na het vrijen
 • Pijn tijdens en na het vrijen
 • Jeuk of irritatie aan de anus
 • Pijn in de onderbuik
 • (Bloederige) afscheiding bij de ontlasting
 • Ontsteking van het bekkengebied
 • Koorts

Wat zijn de gevolgen van Chlamydia bij mannen?

 • Afscheiding uit de plasbuis,
  voornamelijk in de ochtend
 • Pijn of branderig gevoel bij het plassen
 • Pijn in de balzak
 • (Bloederige) afscheiding bij de ontlasting
 • Jeuk of irritatie aan de anus
 • Koorts
   • Anoniem testen op soa
   • Binnen 20 minuten getest
   • Binnen 2 werkdagen de uitslag
   •  SOA test al vanaf €100

Hoe werkt een anonieme chlamydia test?

Chlamydia herkennen is moeilijk. De enige manier om chlamydia aan te tonen is via een soa-test. Deze test kunt u het best vanaf 10 dagen na de mogelijke besmetting laten uitvoeren. Chlamydia kan bij mannen worden aangetoond met behulp van een urinetest. Bij vrouwen gebeurt dit met behulp van een selfswab, een uitstrijkje uit de vagina.

Chlamydia kan op verschillende plekken (in jargon: locaties) gevonden worden, zoals in de vagina, anus of keel. De arts zal in het initiële gesprek bepalen of er extra swabs moeten worden afgenomen. Of je bepaalt zelf op welke plekken je getest wil worden.

Uitslag van de Chlamydia test

Wij hebben 2 soorten Chlamydia testen. U kunt zich met onze sneltest op Chlamydia en Gonorroe laten testen, u krijgt dan binnen 2 uur telefonisch te uitslag. Dit kan uitsluitend in Amsterdam. Met de normale Chlamydia test krijgt u de uitslag binnen 2 werkdagen en deze kan opgevraagd worden via ons testuitslagen portaal. Klik hier om direct je testuitslag te bekijken. Wanneer blijkt dat u chlamydia heeft, kunt u bij OneDayClinic terecht voor de behandeling en medicatie. U kan een afspraak online maken voor de behandeling.

Als u negatief test (en dus geen soa heeft) doet u er verstandig aan om veilig te blijven vrijen. Zo voorkomt u dat u chlamydia of een andere soa oploopt. Bekijk ook de risicofactoren voor het ontstaan van chlamydia.

Behandeling van Chlamydia

De infectie is goed te behandelen met een antibioticakuur in het geval dat u positief bent getest. Deze kuur is ook te verkrijgen via de OneDayClinic. Na de behandeling is de bacterie verdwenen en kunt u deze niet langer overdragen: de bacterie is dan volledig uit uw lichaam verdwenen. U kunt echter wel opnieuw geïnfecteerd raken.

Heeft u een vaste partner? Dan dient u tot een week na de antibioticakuur van u en uw partner veilig te vrijen, tenzij de soa test meerdere soa’s heeft aangetoond: vraag in dat geval uw arts om advies. Heeft u geen vaste partner? Vrij dan altijd veilig met condoom. Waarschuw bovendien alle (ex-)partners waar u het afgelopen half jaar seksueel contact mee heeft gehad. Ook wanneer zij geen klachten hebben is het verstandig dat zij een test laten doen. Zo voorkomen zij dat ze onbewust de soa doorgeven of dat de infectie zich verder uitbreidt.

Mogelijke gevolgen van onbehandelde chlamydia

Maak altijd, ook wanneer u twijfelt, op tijd een afspraak om u te laten testen. Onbehandelde chlamydia kan namelijk ernstige gevolgen hebben.

Gevolgen bij vrouwen

Bij vrouwen kan de chlamydia-infectie opstijgen via de baarmoederhals naar het slijmvlies in de baarmoeder en naar de eileiders. Er ontstaat dan een eileiderontsteking, die zich mogelijk uitbreidt tot de buikholte. Een eileiderontsteking kan gepaard gaan met koorts, chronische pijn in de onderbuik en gevoelens van misselijkheid. Wanneer een eileiderontsteking niet op tijd wordt behandeld kan dit littekens in de eileider veroorzaken en kan de eileider verstopt raken. U kunt als gevolg hiervan onvruchtbaar worden of een buitenbaarmoederlijke zwangerschap krijgen.

Gevolgen bij mannen

Ook bij mannen kan de bacterie opstijgen. De infectie kan via de plasbuis en zaadleiders terecht komen in de prostaat en bijbal. Dit kan leiden tot bijbalontsteking. Bijbalontsteking gaat vaak gepaard met een pijnlijke en gezwollen balzak, koorts en chronische pijn in de onderbuik. Bijbal- en balontsteking kunnen ervoor zorgen dat u minder vruchtbaar bent.

Mogelijke gevolgen bij zwangerschap

Chlamydia kan tijdens de bevalling worden overgedragen op uw baby. Dit kan een ernstige oog- of longontsteking veroorzaken bij uw baby. Een goede behandeling tijdens de zwangerschap voorkomt dat uw baby risico loopt op besmetting.

Vermoedt u dat u een soa heeft opgelopen? Neem voor meer informatie gerust anoniem en vrijblijvend contact op de met OneDayClinic, via amsterdam@onedayclinic.nl of door te bellen naar +31 (0)85 070 3483.

Risicofactoren

Chlamydia geeft niet altijd (direct) klachten. Als het onbehandeld blijft kan het echter ernstige gevolgen hebben. Op het moment dat u geen klachten heeft, bestaat de kans dat u anderen besmet. Een chlamydia-test is de enige manier om erachter te komen of u een infectie heeft. Laat u testen wanneer:

 • U onveilig heeft gevreeën
 • Het condoom gescheurd is
 • U een nieuwe relatie heeft en zonder condoom wilt vrijen
 • U gewaarschuwd bent door een (ex-)partner
 • U zwanger bent, een chlamydia-infectie vermoedt en deze niet wilt overdragen op uw kind
 • U klachten heeft (zie klachten en symptomen van chlamydia)

Hoeveel kost een SOA test bij OneDayClinic?

SOA testPrijsExtra informatie
Gonorroe & Chlamydia€100We testen op 1 locatie (genitaal, anaal of mond)
Extra locatie (Gonorroe Chlamydia)€35Wil je aanvullend laten testen op mond of anaal, dan betaal je per extra locatie € 35
Hiv & Syfilis€80Bij een HIV test moeten we altijd op een 2e SOA testen (Syfillis). Deze test verloopt via bloedafname. Voor deze test moet je 6 weken wachten. We hebben echter ook een test die binnen 14 dagen kan.
HIV, Syfilis, Hepatitis B & C€100Deze test doen we door bloedafname.
Mycoplasma en Trichomonas€135Deze test doen we vaak pas als de klachten niet zijn toe te wijzen aan andere SOA's.
Uitgebreide SOA test€150We testen op Gonorroe, Chlamydia, Syfilis, Hepatitis B & C en HIV.
Spoed Gonorroe & Chlamydia test€200Prijs van de soa test is inclusief consult. Binnen twee uur een bewezen betrouwbare uitslag. Alleen bij onze locatie in Amsterdam.
Snelle HIV RNA test€200Na 10 tot 14 dagen kan je al testen op HIV.
Chlamydia behandeling€50Alleen in Amsterdam, Utrecht of Rotterdam.
Gonorroe behandeling€80Alleen in Amsterdam, Utrecht of Rotterdam.
   • Anoniem testen op soa
   • Binnen 20 minuten getest
   • Binnen 2 werkdagen de uitslag
   •  SOA test al vanaf €100

Soorten soa’s en soa testen

In Nederland vinden er naar schatting ruim 100.000 nieuwe soa-infecties per jaar plaats. Er zijn verschillende soa’s en iedere soa kan andere klachten veroorzaken. Wil je meer weten over de klachten of behandelmogelijkheden van een specifieke soa? Kijk hier verder.

Chlamydia test

Chlamydia is de meest voorkomende soa in Nederland.

Gonorroe test

Gonorroe wordt veroorzaakt door een besmettelijke bacterie.

Syfilis test

Syfilis is een besmettelijke soa en wordt ook wel lues genoemd.

Hepatitis B test

Hepatitis B is een leverontsteking die door een virus wordt veroorzaakt.

Hiv test

Hiv is het virus dat het afweersysteem afbreekt en aids kan veroorzaken.

Herpes test

Herpes is een virus dat zich rondom de huid en slijmvliezen van geslachtsdelen, anus of mond bevinden.

Genitale wratten test

Genitale wratten zijn wratjes die in het gebied rond de geslachtsdelen en /of de anus zitten.

Mycoplasma test

Voorheen werd mycoplasma bestempeld als een bacteriële infectie, maar tegenwoordig valt het ook onder de noemer ‘soa’.

Trichomonas vaginalis test

Trichomonas vaginalis is een parasiet (infectie) die klachten kan ontwikkelen.

   •  Volledig anoniem testen op alle soa’s
   • Binnen 20 minuten getest
   • Binnen 2 werkdagen de uitslag (of binnen 2 uur, exclusief in Amsterdam)
   •  SOA test al vanaf €100,-

Afspraak maken

Is de door jou gewenste datum of tijd niet beschikbaar? Bel +31 (0)85 070 3483

Het soa-onderzoek bij OneDayClinic

Wij krijgen vaak de vraag hoe een soa-onderzoek bij onze kliniek in zijn werk gaat. Hieronder lees je de stappen die wij doorlopen om jou te testen en te behandelen op soa’s.

Hoe gaat het verder na het maken van een afspraak?

Nadat je de afspraak hebt gemaakt volgt er een vertrouwelijk gesprek met de arts. Tijdens dit gesprek worden een aantal persoonlijke vragen gesteld om te beoordelen welk risico je hebt gelopen op soa’s. Aan de hand van deze risico’s geeft de arts advies over welke testen in jouw situatie moeten worden afgenomen. Samen met jou wordt er een beslissing gemaakt over welke testen je uiteindelijk af wilt nemen.

Welke soa kan ik hebben?

Er wordt je een aantal vragen gesteld: of je seks hebt met mannen, vrouwen of met beide geslachten en of er orale, anale of vaginale seks heeft plaatsgevonden. Dit wordt gevraagd omdat de soa’s chlamydia en gonorroe op verschillende locaties in je lichaam voor kunnen komen. Infecties met deze soa’s, die door bacteriën worden veroorzaakt, blijven vrij lokaal zitten en verspreiden zich niet zomaar door je lichaam of bloed. Het zou kunnen dat je chlamydia in je anus hebt opgelopen en niet in je keel, terwijl je wel anale en orale seks hebt gehad.

Waar moet ik op letten voorafgaand aan de test?

Bij het maken van de afspraak is het belangrijk om rekening te houden met de windowfase. De windowfase is de periode tussen het seksueel contact (mogelijke moment van infectie) en het kunnen aantonen van de infectie met de test. Voor testen op chlamydia en gonorroe houden wij twee weken aan na het seksueel contact (op indicatie kan dit soms al eerder). Voor hiv, syfilis, hepatitis B en C houden wij drie maanden aan.

De man moet minstens drie uur niet naar het toilet zijn geweest of ochtendurine meenemen.

Moet ik uit de kleren?

Lichamelijk onderzoek is vaak niet nodig. Hiv, syfilis en hepatitis B en C worden uitgesloten door middel van een bloedonderzoek. Chlamydia en gonorroe wordt bij de man getest via de urine en bij de vrouw via een ‘selfswab’ (oftewel met een wattenstokje). Als er orale en anale seks heeft plaatsgevonden, wordt dit uitgesloten via een anale swab of een keelswab. Dit kun je zelf doen, maar je kunt dit ook overlaten aan de arts.

   • Urineonderzoek

Het onderzoek op chlamydia en gonorroe bij mannen kan gedaan worden met behulp van een urinemonster. Wanneer je geïnfecteerd bent, zijn er bacteriën te vinden in met name de urine. Bij vrouwen is een selfswab betrouwbaarder dan een urineonderzoek.

   • Bloedonderzoek

Syfilis, hepatitis B, hepatitis C en hiv kunnen worden aangetoond aan de hand van een bloedonderzoek.

   • Selfswab uitstrijkje

Bij een uitstrijkje wordt er vocht weggenomen uit de vagina. Hiermee wordt de aanwezigheid van chlamydia en gonorroe bepaald. Dit doet geen pijn. Omdat chlamydia en gonorroe op verschillende locaties (vaginaal/anaal/keel) gevonden kunnen worden, moeten er mogelijk extra swabs afgenomen worden. De arts zal in het initiële gesprek bepalen of dit nodig is.

Heb je klachten die op een soa wijzen? Wacht dan niet af en maak een afspraak voor een soa-onderzoek.

De behandeling van een soa

Chlamydia, gonorroe en syfilis kunnen met antibiotica worden behandeld. Voor deze behandeling kun je ook terecht bij de OneDayClinic. Hiv is echter lastiger te behandelen. Er zijn medicijnen om deze soa’s en hun klachten te onderdrukken, maar niet om de virussen uit het lichaam te verwijderen. OneDayClinic zal je voor een verdere behandeling begeleiden en doorverwijzen naar een specialist in het ziekenhuis.

Wanneer krijg ik de uitslag?

Wanneer je een soa test hebt laten doen, zal de urine, het uitstrijkje of het bloed in het laboratorium worden onderzocht. Je ontvangt de uitslag van de test binnen twee werkdagen en je kunt de uitslag online bekijken via ons testuitslagen portaal. Klik hier om direct je testuitslag te bekijken. Bij OneDayClinic is alles geheel anoniem.

Je partner waarschuwen

Heb je een soa, dan is het belangrijk dat je je partner(s) waarschuwt. Waarschuw niet alleen je huidige partner, maar ook je ex-partners. Zij kunnen de soa ook hebben zonder dat zij klachten hebben. Ze kunnen deze weer ongemerkt doorgeven aan hun partners. Door je partners te waarschuwen, voorkom je dat de soa verder verspreidt of dat zij te maken krijgen met ernstige gevolgen doordat zij niet behandeld zijn.

OneDayClinic Amsterdam
Spuistraat 239 (eerste verdieping)
1012 VP Amsterdam
+31 (0)85 070 3483
amsterdam@onedayclinic.nl

OneDayClinic Utrecht
Amsterdamsestraatweg 542
3553 EN Utrecht
+31 (0)85 070 3483 en kies voor Utrecht
utrecht@onedayclinic.nl

OneDayClinic Den Bosch
Rijnstraat 4
5215 EK ‘s Hertogenbosch
+31 (0)85 070 3483 en kies voor Den Bosch
denbosch@onedayclinic.nl

OneDayClinic Rotterdam
Marshallweg 45
3068 JN Rotterdam8
+31 (0)85 070 3483 en kies voor Rotterdam
rotterdam@onedayclinic.nl

Ervaringen:

Dat is goed nieuws! Heel erg veel dank! Los van mijn opluchting vond ik het een prettige ervaring in een dergelijke situatie en wil ik je prijzen voor het idee van deze kliniek maar tevens ook jouw bekwaamheid tijdens het consult! Veel fijner dan de huisarts!

Anoniem

Wat een opluchting en wat fijn om dankzij de snelle uitslag niet lang in spanning te hoeven zitten! Mijn complimenten voor de ontspannen sfeer en prettige aanpak tijdens het consult.

Anoniem

Bij aankomst was ik best zenuwachtig. Die spanning bleek nergens voor nodig! One Day Clinic heeft mij ontzettend prettig en goed geholpen, zeker een aanrader.

Anoniem

Door de goede hulp, professionele aanpak en de snelle uitslag was ik snel van mijn problemen verlost, een enorme opluchting! Bedankt voor de discrete en professionele aanpak.

Anoniem

Onedayclinic in het nieuws

de_telegraaf_logo

parool-logo

Soa test
BACK