Laat je anoniem testen op Gonorroe bij OneDayClinic

Klachten en symptomen gonorroe

Vanaf 10 dagen na de mogelijke besmetting kun je je laten testen op Gonorroe. Vrouwen ondervinden vaak geen klachten van een infectie met Gonorroe. De soa staat ook bekend als ‘druiper’ en geeft (met name bij mannen) een branderig gevoel en afscheiding tijdens het plassen.

Gonorroe klachten bij vrouwen

 • Pijn of irritatie bij het plassen
 • Keelontsteking of opgezette klieren in de hals
 • Irritatie of jeuk bij de anus
 • Andere ontstekingen in het lichaam
 • Vaginale bloedingen tussen menstruaties door

Gonorroe klachten bij mannen

 • Pijn of irritatie bij het plassen
 • Keelontsteking of opgezette klieren in de hals
 • Irritatie of jeuk bij het plassen
 • Andere ontstekingen in het lichaam
 • Gezwollen teelballen
 • Anoniem testen op soa
 • Binnen 20 minuten getest
 • Binnen 2 werkdagen de uitslag
 •  SOA test al vanaf €100

Anoniem laten testen op gonorroe

Er zijn verschillende betrouwbare manieren om een gonorroe-infectie vast te kunnen stellen:

 • Urine-onderzoek (mannen)
 • Uitstrijkje van de vagina (vrouw)
 • Uitstrijkje keel en anus (zowel man als vrouw)

Gonorroe kan op verschillende plaatsen in het lichaam worden gevonden (zoals de anus, vagina en keel). De geslachtsziekte gonorroe wordt bij vrouwen veelal vastgesteld door middel van een uitstrijkje van de vagina. Een vrouw kan in de kliniek zelf het uitstrijkje afnemen door met een soort wattenstaafje langs de wand van de vagina te gaan. Bij mannen worden er ook vaak meerdere uitstrijkjes gemaakt. Soms is het noodzakelijk om ook in de keel een uitstrijkje af te nemen.

De arts zal een inschatting maken van welke onderzoeken noodzakelijk zijn. Bij het maken van een afspraak hoeft u enkel uw voornaam achter te laten, verder kan u anoniem blijven.

Type Gonorroe test en uitslag

De OneDayClinic biedt 2 verschillende Gonorroe testen aan. Met de Gonorroe sneltest krijg je binnen 2 uur telefonisch de uitslag van de test. Met de normale Chlamydia en Gonorroe test wordt het materiaal naar het laboratorium gestuurd. U ontvangt de uitslag vaak na één dag en in ieder geval binnen twee (werk)dagen na een bezoek aan onze kliniek in Amsterdam of Utrecht en deze kan opgevraagd worden via ons testuitslagen portaal. Klik hier om direct je testuitslag te bekijken.

Behandeling van Gonorroe

U heeft geen gonorroe als u negatief test. Om te voorkomen dat u gonorroe of een andere soa oploopt doet u er verstandig aan om in het vervolg veilig te vrijen.

Wanneer de uitslag positief is heeft u een soa. In dit geval is het belangrijk dat deze direct wordt behandeld. Dit gebeurt door middel van een antibioticakuur. De antibioticakuur kunt u desgewenst ook via OneDayClinic ontvangen.

Waarschuw in dit geval uw (ex-)partners van het afgelopen half jaar, ook als u zelf geen klachten heeft. Het is verstandig dat zij ook een test laten uitvoeren om te zorgen dat de soa niet onbewust wordt doorgegeven. Bovendien breidt de infectie daardoor niet uit.

De behandeling van Gonorroe

Gonorroe is een zeer besmettelijke seksueel overdraagbare aandoening. Na een besmetting is een herinfectie mogelijk. Vrij daarom veilig om ervoor te zorgen dat u geen gonorroe of andere soa oploopt:

 • Gebruik een condoom bij vaginale seks
 • Gebruik een condoom en veel glijmiddel bij anale seks
 • Gebruik bij pijpen een condoom
 • Gebruik bij beffen of rimmen een beflapje of opengeknipt condoom

De mogelijke gevolgen van onbehandelde gonorroe

Gonorroe is tijdens de incubatietijd, de klinische fase en bij een asymptomatische infectie besmettelijk (voor zowel mannen als vrouwen). Dit geldt ook als er geen ziekteverschijnselen zijn: u kunt gonorroe direct na het seksuele contact en tijdens de behandeling overdragen op uw partner. Een gonorroe-infectie kan in zeldzame gevallen spontaan zonder behandeling genezen, maar heeft meestal complicaties.

Gevolgen Gonorroe bij vrouwen

Gonorroe kan bij vrouwen pelvic inflammatory disease (PID) veroorzaken, een ontsteking in het bekkengebied. Deze term verwijst naar infectie van de baarmoeder, eileiders en andere voortplantingsorganen. U loopt ook risico op PID als er geen symptomen worden waargenomen.

Gevolgen Gonorroe bij mannen

Een onbehandelde gonorroe-infectie kan bij mannen uitbreiden naar de bijbal en prostaat. Dit kan uiteindelijk leiden tot een bijbalontsteking. In uitzonderlijke gevallen leidt gonorroe tot vernauwingen van de plasbuis of tot onvruchtbaarheid..

Wilt u meer informatie over gonorroe of een andere soa? Neem gerust contact op door anoniem te bellen met de OneDayClinic in Amsterdam, Utrecht, Den Bosch of Rotterdam via het telefoonnummer 085 070 3483.

Risicofactoren gonorroe-infectie

Gonorroe wordt overgedragen door onbeschermd seksueel contact. Het virus kan worden verspreid wanneer het aanwezig is in de slijmvliezen van de penis, vagina, anus, keel en ogen. Het is dan ook verstandig om u te laten testen:

 • Na onbeschermd seksueel contact
 • Wanneer u meer vaginale afscheiding heeft dan normaal
 • Bij een druiper (vaak geel- of groengekleurde pus-achtige afscheiding)
 • Als u een keelontsteking of opgezette klieren heeft en vermoedt dat dit door een soa komt

Bij OneDayClinic kunt u zich anoniem laten testen op gonorroe. U hoeft enkel uw voornaam achter te laten. Maak direct een afspraak via het onderstaande formulier.

Hoeveel kost een SOA test bij OneDayClinic?

Soort soa testU wordt getest op:Prijs soa testBijzonderheden
Basis soa testGonorroe
Chlamydia
€ 100,-Prijs van de soa test is inclusief consult
Bloedtest (HIV,syfilis, hepatitis b en c)€ 100,-N.V.T.
Mycoplasma en Trichomonas€ 135,-N.V.T.
Aanvullende
basistest
Gonorroe
Chlamydia
c.a. € 35,-Aanvullend op
basis/uitgebreide test;
per locatie
(oraal/genitaal/anaal)
Uitgebreide soa testGonorroe
Chlamydia
Syfilis
Hepatitis B
Hepatitis C
HIV
€ 150,-Prijs van de soa test is inclusief consult
Snelle soa testGonorroe
Chlamydia
€ 200,-Prijs van de soa test is inclusief consult. Binnen twee uur een bewezen betrouwbare uitslag. Exclusief bij onze locatie in Amsterdam
BehandelingChlamydia€ 50,-N.V.T.
BehandelingGonorroe€ 80,-N.V.T.
 • Anoniem testen op soa
 • Binnen 20 minuten getest
 • Binnen 2 werkdagen de uitslag
 •  SOA test al vanaf €100

Soorten soa’s en soa testen

In Nederland vinden er naar schatting ruim 100.000 nieuwe soa-infecties per jaar plaats. Er zijn verschillende soa’s en iedere soa kan andere klachten veroorzaken. Wil je meer weten over de klachten of behandelmogelijkheden van een specifieke soa? Kijk hier verder.

Chlamydia test

Chlamydia is de meest voorkomende soa in Nederland.

Gonorroe test

Gonorroe wordt veroorzaakt door een besmettelijke bacterie.

Syfilis test

Syfilis is een besmettelijke soa en wordt ook wel lues genoemd.

Hepatitis B test

Hepatitis B is een leverontsteking die door een virus wordt veroorzaakt.

Hiv test

Hiv is het virus dat het afweersysteem afbreekt en aids kan veroorzaken.

Herpes test

Herpes is een virus dat zich rondom de huid en slijmvliezen van geslachtsdelen, anus of mond bevinden.

Genitale wratten test

Genitale wratten zijn wratjes die in het gebied rond de geslachtsdelen en /of de anus zitten.

Mycoplasma test

Voorheen werd mycoplasma bestempeld als een bacteriële infectie, maar tegenwoordig valt het ook onder de noemer ‘soa’.

Trichomonas vaginalis test

Trichomonas vaginalis is een parasiet (infectie) die klachten kan ontwikkelen.

 •  Volledig anoniem testen op alle soa’s
 • Binnen 20 minuten getest
 • Binnen 2 werkdagen de uitslag (of binnen 2 uur, exclusief in Amsterdam)
 •  SOA test al vanaf €100,-

Afspraak maken

Is de door jou gewenste datum of tijd niet beschikbaar? Bel +31 (0)85 070 3483

Het soa-onderzoek bij OneDayClinic

Wij krijgen vaak de vraag hoe een soa-onderzoek bij onze kliniek in zijn werk gaat. Hieronder lees je de stappen die wij doorlopen om jou te testen en te behandelen op soa’s.

Hoe gaat het verder na het maken van een afspraak?

Nadat je de afspraak hebt gemaakt volgt er een vertrouwelijk gesprek met de arts. Tijdens dit gesprek worden een aantal persoonlijke vragen gesteld om te beoordelen welk risico je hebt gelopen op soa’s. Aan de hand van deze risico’s geeft de arts advies over welke testen in jouw situatie moeten worden afgenomen. Samen met jou wordt er een beslissing gemaakt over welke testen je uiteindelijk af wilt nemen.

Welke soa kan ik hebben?

Er wordt je een aantal vragen gesteld: of je seks hebt met mannen, vrouwen of met beide geslachten en of er orale, anale of vaginale seks heeft plaatsgevonden. Dit wordt evraagd omdat de soa’s chlamydia en gonorroe op verschillende locaties in je lichaam voor kunnen komen. Infecties met deze soa’s, die door bacteriën worden veroorzaakt, blijven vrij lokaal zitten en verspreiden zich niet zomaar door je lichaam of bloed. Het zou kunnen dat je chlamydia in je anus hebt opgelopen en niet in je keel, terwijl je wel anale en orale seks hebt gehad.

Waar moet ik op letten voorafgaand aan de test?

Bij het maken van de afspraak is het belangrijk om rekening te houden met de windowfase. De windowfase is de periode tussen het seksueel contact (mogelijke moment van infectie) en het kunnen aantonen van de infectie met de test. Voor testen op chlamydia en gonorroe houden wij twee weken aan na het seksueel contact (op indicatie kan dit soms al eerder). Voor hiv, syfilis, hepatitis B en C houden wij drie maanden aan.

De man moet minstens drie uur niet naar het toilet zijn geweest of ochtendurine meenemen.

Moet ik uit de kleren?

Lichamelijk onderzoek is vaak niet nodig. Hiv, syfilis en hepatitis B en C worden uitgesloten door middel van een bloedonderzoek. Chlamydia en gonorroe wordt bij de man getest via de urine en bij de vrouw via een ‘selfswab’ (oftewel met een wattenstokje). Als er orale en anale seks heeft plaatsgevonden, wordt dit uitgesloten via een anale swab of een keelswab. Dit kun je zelf doen, maar je kunt dit ook overlaten aan de arts.

 • Urineonderzoek

Het onderzoek op chlamydia en gonorroe bij mannen kan gedaan worden met behulp van een urinemonster. Wanneer je geïnfecteerd bent, zijn er bacteriën te vinden in met name de urine. Bij vrouwen is een selfswab betrouwbaarder dan een urineonderzoek.

 • Bloedonderzoek

Syfilis, hepatitis B, hepatitis C en hiv kunnen worden aangetoond aan de hand van een bloedonderzoek.

 • Selfswab uitstrijkje

Bij een uitstrijkje wordt er vocht weggenomen uit de vagina. Hiermee wordt de aanwezigheid van chlamydia en gonorroe bepaald. Dit doet geen pijn. Omdat chlamydia en gonorroe op verschillende locaties (vaginaal/anaal/keel) gevonden kunnen worden, moeten er mogelijk extra swabs afgenomen worden. De arts zal in het initiële gesprek bepalen of dit nodig is.

Heb je klachten die op een soa wijzen? Wacht dan niet af en maak een afspraak voor een soa-onderzoek.

De behandeling van een soa

Chlamydia, gonorroe en syfilis kunnen met antibiotica worden behandeld. Voor deze behandeling kun je ook terecht bij de OneDayClinic. Hiv is echter lastiger te behandelen. Er zijn medicijnen om deze soa’s en hun klachten te onderdrukken, maar niet om de virussen uit het lichaam te verwijderen. OneDayClinic zal je voor een verdere behandeling begeleiden en doorverwijzen naar een specialist in het ziekenhuis.

Wanneer krijg ik de uitslag?

Wanneer je een soa test hebt laten doen, zal de urine, het uitstrijkje of het bloed in het laboratorium worden onderzocht. Je ontvangt de uitslag van de test binnen twee werkdagen en je kunt de uitslag online bekijken via ons testuitslagen portaal. Klik hier om direct je testuitslag te bekijken. Bij OneDayClinic is alles geheel anoniem.

Je partner waarschuwen

Heb je een soa, dan is het belangrijk dat je je partner(s) waarschuwt. Waarschuw niet alleen je huidige partner, maar ook je ex-partners. Zij kunnen de soa ook hebben zonder dat zij klachten hebben. Ze kunnen deze weer ongemerkt doorgeven aan hun partners. Door je partners te waarschuwen, voorkom je dat de soa verder verspreidt of dat zij te maken krijgen met ernstige gevolgen doordat zij niet behandeld zijn.

OneDayClinic Amsterdam
Spuistraat 239 (eerste verdieping)
1012 VP Amsterdam
+31 (0)85 070 3483
amsterdam@onedayclinic.nl

OneDayClinic Utrecht
Amsterdamsestraatweg 542
3553 EN Utrecht
+31 (0)85 070 3483 en kies voor Utrecht
utrecht@onedayclinic.nl

OneDayClinic Den Bosch
Rijnstraat 4
5215 EK ‘s Hertogenbosch
+31 (0)85 070 3483 en kies voor Den Bosch
denbosch@onedayclinic.nl

OneDayClinic Rotterdam
Marshallweg 45
3068 JN Rotterdam8
+31 (0)85 070 3483 en kies voor Rotterdam
rotterdam@onedayclinic.nl

Ervaringen:

Dat is goed nieuws! Heel erg veel dank! Los van mijn opluchting vond ik het een prettige ervaring in een dergelijke situatie en wil ik je prijzen voor het idee van deze kliniek maar tevens ook jouw bekwaamheid tijdens het consult! Veel fijner dan de huisarts!

Anoniem

Wat een opluchting en wat fijn om dankzij de snelle uitslag niet lang in spanning te hoeven zitten! Mijn complimenten voor de ontspannen sfeer en prettige aanpak tijdens het consult.

Anoniem

Bij aankomst was ik best zenuwachtig. Die spanning bleek nergens voor nodig! One Day Clinic heeft mij ontzettend prettig en goed geholpen, zeker een aanrader.

Anoniem

Door de goede hulp, professionele aanpak en de snelle uitslag was ik snel van mijn problemen verlost, een enorme opluchting! Bedankt voor de discrete en professionele aanpak.

Anoniem

Onedayclinic in het nieuws

de_telegraaf_logo

parool-logo

Soa test
BACK