Anoniem testen en behandelen Ruime openingstijden Gecertificeerd lab en artsen Cash betaling mogelijk
Anoniem testen  Geen wachttijden = snel getest

Kies jouw

HIV-test

Vanaf €90

HIV-sneltest, uitslag na 90 min

  • HIV RNA (225) (vroege HIV-test, vanaf 14 dagen na seks)
  • HIV combo (90) (reguliere HIV-test, 4e generatie, in 30 min)

 Altijd inclusief consult met arts of verpleegkundige

 Amsterdam Zuid, Amsterdam Centrum, Utrecht, Eindhoven, Den Haag, Rotterdam

Vanaf €95

HIV-test, uitslag na 1-3 werkdagen

  • HIV combo (95) (reguliere HIV-test, 4e generatie)
  • HIV + syfilis + hepatitis B&C (110)

 Altijd inclusief consult met arts of verpleegkundige

 Amsterdam Zuid & Centrum, Utrecht, Nijmegen, Eindhoven, Den Haag, Rotterdam

OneDayClinic heeft verschillende soorten HIV-testen beschikbaar, ook bij jou in de buurt. Onze ervaren artsen en verpleegkundigen helpen jou met kiezen, beantwoorden al jouw vragen en nemen de testen bij je af in een discrete setting. Uniek in Nederland: bij OneDayClinic kun je de HIV RNA-test doen! Dit is een PCR sneltest op HIV die al vanaf 2 weken na de seks betrouwbaar is en na 90 minuten een uitslag geeft. Zo heb je snel duidelijkheid. Ook kun je bij ons altijd volledig anoniem HIV testen als je dat belangrijk vindt.

Anoniem testen en behandelen
Geen wachttijd
Gecertificeerd lab en artsen

OneDayClinic is de enige privékliniek die door Soa Aids Nederland is bestempeld als “betrouwbare aanbieder van SOA-zorg”.

soaaidsnederland-logo
  • HIV is een virus dat seksueel overdraagbaar is (een SOA)
  • onbehandeld leidt HIV tot aids, dit is in Nederland tegenwoordig zeldzaam
  • condooms beschermen ontzettend goed tegen HIV
  • mannen die seks hebben met mannen lopen het grootste risico op HIV
  • HIV is nog niet te genezen, maar wel goed te behandelen
  • goed behandelde mensen zijn niet meer besmettelijk (n=n) en hebben een normale levensverwachting
  • er bestaat ook preventieve medicatie (PrEP) en spoedmedicatie (PEP) waarmee je een HIV-besmetting kan voorkomen

 

Voor meer informatie over deze SOA: ga naar www.soaaids.nl en/of www.thuisarts.nl

Waarom Onedayclinic?

  • Enige in Nederland waarbij uitslagen mogelijk in 2 uur. (In Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Eindhoven)
  • Anonieme SOA-testen en behandeling ook mogelijk
  • Cash betaling mogelijk
  • BIG-geregistreerde artsen/verpleegkundigen
  • Open in de avond en in het weekend

HIV is een virus dat de afweercellen afbreekt en dus je immuunsysteem aantast, daarom heet het voluit het humaan immunodeficiëntievirus. Als je HIV hebt en het niet laat behandelen kun je erg ziek worden van normaal gesproken onschuldige infecties. Dan heb je aids (acquired immunodeficiency syndrome). Het duurt meestal wel 8 tot 10 jaar voordat iemand aids krijgt na het oplopen van HIV. In Nederland zien we aids gelukkig tegenwoordig bijna nooit meer, omdat we HIV meestal op tijd opsporen met een SOA-test.

Ook HIV wordt steeds zeldzamer in Nederland, met maar zo’n 400 tot 500 nieuwe diagnoses per jaar. De meeste nieuwe besmettingen in Nederland komen voor bij mannen die seks hebben met mannen. Gelukkig komt dit steeds minder vaak voor nu preventieve medicatie tegen HIV (PrEP) steeds beter toegankelijk is voor mensen die een verhoogd risico hebben, zoals mannen die seks hebben met mannen en sekswerkers. Voor PrEP kun je bij je huisarts en de GGD, maar ook bij OneDayClinic terecht.

 

Wat zijn de symptomen van HIV?

Wat voor klachten geeft acute HIV? Als je net een paar weken geleden HIV opgelopen hebt kun je grieperige klachten krijgen zoals koorts, spierpijn en vermoeidheid. Ook kun je bijvoorbeeld nachtzweten krijgen, opgezwollen lymfeklieren, huiduitslag, diarree, hoofdpijn en keelpijn. Zulke klachten kun je natuurlijk ook van heel veel andere ziektes krijgen, maar als je recent onveilige seks hebt gehad met iemand uit een risicogroep of met veel verschillende mensen dan is het zeker een goed idee om bij zulke klachten een HIV-test te doen. 

Lees alle klachten die je kunt krijgen van HIV en aids op soaaids.nl of doe de symptomencheck hier.

HIV is seksueel overdraagbaar via vaginaal vocht en sperma, maar is op die manier gelukkig niet erg besmettelijk. Het is misschien wel de minst besmettelijke SOA die we kennen. HIV wordt veel makkelijker overgedragen via bloed, vandaar dat de kans iets groter is bij anale seks (waarbij sneller kleine wondjes/scheurtjes ontstaan) en seks tijdens de menstruatie. 

Het grootste risico op overdracht van HIV is tijdens een bevalling; dan komt bloed van de moeder makkelijk in aanraking met bloed van het kind. Alle zwangeren worden daarom preventief getest in Nederland en goed begeleid als er HIV wordt gevonden. 

Lees hier alles over hoe je wel en niet HIV kan krijgen.

Als iemand met HIV goed behandeld is dan kun je geen HIV meer van hem/haar krijgen, dus ook niet bij onveilige seks. Als de hoeveelheid virus in het bloed niet meetbaar is (undetectable) dan is iemand niet besmettelijk. Lees hier en hier meer over de campagne n=n (niet meetbaar = niet besmettelijk).

Het wordt aangeraden om je te laten testen op HIV als: 

  • je klachten hebt die kunnen passen bij HIV
  • je gewaarschuwd bent door een sekspartner dat die HIV heeft
  • je een naald hebt gedeeld met iemand die misschien HIV heeft
  • jij of je sekspartner uit een risicogroep* komt

*Dit zijn de risicogroepen: 

  • mannen die seks hebben met mannen
  • sekswerkers
  • transgenders
  • mensen uit gebieden waar HIV veel voorkomt (Oost-Europa, Subsahara Afrika, Zuid- en Zuidoost-Azië, Zuid- en Midden Amerika, Caribisch gebied)
  • mensen met veel wisselende sekspartners (3 of meer per half jaar)

Let op! Als je in de afgelopen 72 uur hoog risico op HIV hebt gelopen, wacht dan niet af, maar neem direct contact op met de GGD (tijdens kantoortijden) of Spoedeisende Hulp (in de avond of het weekend). Misschien kan er nog PEP gegeven worden. Met deze medicijnen kan voorkomen worden dat je HIV krijgt.

Je kan voorkomen dat je HIV krijgt door: 

  • condooms te gebruiken
  • preventief PrEP te gebruiken
  • na een risico meteen PEP te gebruiken

Condooms werken heel erg goed tegen HIV. Het virus kan niet door een condoom heen. Let altijd wel op de houdbaarheidsdatum! Wil je weten hoe je een condoom juist gebruikt? Klik dan hier

 

Wat is PrEP?

PrEP (pre-expositie profylaxe) is virusremmende medicatie die je rondom je seksmomenten of dagelijks kan nemen, zodat je tijdens de seks goed beschermd bent. Tegen HIV werkt PrEP minstens zo goed als condooms. Tegen andere SOA’s beschermt PrEP niet.
Voor mensen met een sterk verhoogd risico om HIV op te lopen, zoals sekswerkers en mannen die onveilige seks hebben met mannen, is deze medicatie een uitkomst. Door in een periode van je leven waarin je veel risico loopt PrEP te gebruiken kun je voorkomen dat je levenslang HIV-medicijnen moet nemen. Voor veel PrEP-gebruikers haalt dit angst weg, waardoor ze kunnen genieten van fijnere seks. 

Vraag jij je af of PrEP iets voor jou is? Vraag dan een gesprek aan bij je huisarts, de GGD of bij OneDayClinic

 

Wat is PEP?

PEP (post-expositie profylaxe) is spoedmedicatie die je kunt krijgen nadat je hoog risico op HIV hebt gelopen. Je kunt het zien als een soort morning after-pil tegen HIV. Het is een kuur virusremmers van 4 weken. 

PEP kun je alleen krijgen via de GGD of in het ziekenhuis op de Spoedeisende Hulp (SEH). Het is belangrijk dat je de kuur zo snel mogelijk na het risico start! Neem dus meteen contact op met de GGD of SEH. Is het risico langer dan 72 uur geleden? Dan heeft het helaas geen zin meer om te starten met PEP. 

Samen met de arts/verpleegkundige bespreek je tijdens de afspraak welke testen er nodig zijn.  Een afspraak duurt gemiddeld 15 minuten. 

Een HIV-test wordt altijd gedaan op bloed. Tijdens je afspraak wordt een buisje bloed afgenomen uit de elleboogsplooi. Val je snel flauw? Zorg dan dat je wat hebt gegeten en vermeld het even bij je afspraak. Je hoeft voor een HIV-test niet nuchter te zijn. 

Er bestaan verschillende soorten HIV-testen die je kunt doen. Bij OneDayClinic hebben we er 3: 

  1. de ‘normale’ HIV-test via het lab
    Dit is een zogeheten 4e generatie combotest, waarbij gekeken wordt naar de aanwezigheid van antistoffen tegen HIV-1 en HIV-2** en de aanwezigheid van p24 antigeen (een deel van HIV-1, bij een vroege infectie te vinden). Indien nodig zet het lab ook bevestigingstesten in. Deze 4e generatie HIV-test kan vaak al tussen 2 en 6 weken na besmetting positief worden, maar is pas op zijn maximale betrouwbaarheid vanaf 3 maanden na mogelijke besmetting (99,9%). De uitslag duurt meestal 1-2 werkdagen en is te lezen op onze website met je unieke code en je geboortedatum. 
  2. de ‘normale’ HIV-test als sneltest in de kliniek
    Dit is ook een 4e generatie combotest, maar dan als teststrip die door de arts/verpleegkundige na 20 minuten kan worden afgelezen. Ook deze is het meest betrouwbaar vanaf 3 maanden na mogelijke besmetting (99,9%). Je kan kiezen of je gebeld wil worden met de uitslag of even in de wachtkamer wil wachten tot de test klaar is. 
  3. de ‘vroege detectie’ HIV RNA-test (uniek in Nederland!)
    Dit is een HIV-sneltest met een andere techniek: een PCR-test. Deze kijkt of er RNA van HIV-1 aanwezig is in het bloed; dit is genetisch materiaal van het virus. Kort na mogelijke besmetting is dit de meest gevoelige en betrouwbare test die je kunt doen. Vanaf 14 dagen na het risico heeft de HIV-1 RNA-test een betrouwbaarheid van 96-100%. De test duurt 90 minuten, waarna je wordt gebeld met de uitslag. Wil je de uitslag dezelfde dag? Let er dan op dat je afspraak uiterlijk 2 uur voor sluitingstijd is. 

** HIV-2 is een zeldzame variant van HIV. Deze komt vooral in West-Afrika voor. Alle gevallen in Europa zijn nog direct te herleiden tot die regio. Ook is HIV-2 minder ernstig dan de normale vorm van HIV; hij leidt niet tot aids.

Hiv Aids test

Anoniem laten testen op HIV/aids

Bij OneDayClinic kunnen SOA-testen anoniem worden uitgevoerd. Dit betekent dat je niet je echte naam en/of geboortedatum door hoeft te geven aan ons, maar deze mag verzinnen. Je moet ze alleen wel kunnen onthouden.

 

Afspraak maken

Een afspraak maken is eenvoudig en vaak kun je al dezelfde dag terecht. Maak tot 1 uur van tevoren een afspraak via de website of bel om direct een afspraak te maken.

De behandeling van HIV gaat met tabletten die je elke dag moet innemen. Deze medicijnen kun je in Nederland alleen maar krijgen in een HIV-behandelcentrum van een specialist. Alle HIV-behandelcentra werken samen, waardoor de kwaliteit van HIV-zorg overal in Nederland even goed is. 

Hoe eerder je begint met de behandeling, hoe beter. Zo voorkom je dat je ziek wordt van HIV of het aan anderen kan doorgeven. Tegenwoordig is de behandeling zo goed dat je niet meer besmettelijk bent als je goed bent behandeld, meestal na 3-6 maanden al. Ook hebben mensen met HIV tegenwoordig een normale levensverwachting. Helaas is HIV nog niet te genezen. Je kan dus niet veilig stoppen met de medicatie en moet deze de rest van je leven blijven innemen; zo blijf je gezond. 

Ben je bij ons positief getest op HIV? Dan helpen we uiteraard om de juiste zorg te krijgen. We schrijven met jouw toestemming een brief naar je huisarts of verwijzen je direct naar een HIV-behandelcentrum.

Waarom een HIV-test bij OneDayClinic doen?

OneDayClinic is een privékliniek die gespecialiseerd is in seksuele gezondheid en zich dus voornamelijk bezig houdt met seksueel overdraagbare infecties, ook wel geslachtsziekten of SOA’s genoemd. Het testen op SOA’s makkelijker en toegankelijker maken, dat is ons doel. Op al onze locaties werken BIG-geregistreerde professionals die al je vragen en zorgen met jou kunnen bespreken. Over seks en SOA’s praten is ons dagelijks werk. Onze artsen en verpleegkundigen doen altijd hun best om jou op je gemak te stellen en zijn discreet, vriendelijk, tactvol en professioneel. Je krijgt bij ons altijd persoonlijk advies. Vind je de GGD te massaal of durf je niet over je seksleven te praten met je huisarts? Kom dan naar OneDayClinic. Onze locaties zijn kleinschalig en discreet gelokaliseerd in gezondheidscentra. Bovendien zitten we op 8 locaties verspreid door het land. Zo houden we de drempel voor het doen van een HIV-test zo laag als maar kan.

Onze SOA-testen laten we uitvoeren door het Reinier Haga Medisch Diagnostisch Centrum, een groot ziekenhuislaboratorium waar ze alle benodigde expertise in huis hebben. Vanzelfsprekend is dit lab ISO-gecertificeerd en zeer deskundig in het uitvoeren van SOA-diagnostiek, wat ze onder leiding van artsen-microbiologen doen. Zo krijg je altijd een betrouwbare uitslag.

Lees meer

 

Better safe than sorry!

Afspraak maken

Ongerustheid voor een SOA kan in je hoofd een steeds groter probleem worden. Blijf er niet mee rondlopen, maar doe een SOA-test!
Laat je testen

SOA-testwijzer

Welke SOA-test heb ik nodig? Maak de testwijzer van Soa Aids Nederland en krijg advies welke SOA-testen jij het beste kan doen.
Naar de Testwijzer

085-0703483

Bel direct voor het maken van een afspraak. Advies door een ervaren arts en volledig anoniem. Vandaag getest, morgen de uitslag*.
Bel 085-0703483
js_loader