Ivm de drukte bij het lab duren de uitslagen iets langer dan verwacht.

Anoniem testen  Geen wachttijden = snel getest

Vitamine B12 tekort test

Vermoeden van een vitamine B12 tekort? Laat je snel testen door onze deskundige artsen. Geen doorverwijzing nodig!

Zonder doorverwijzing
Erkende laboratoria
Uitslag meestal snel beschikbaar

Heb je een vitamine B12 tekort? Test dit dan

Vitamine B12 wordt ook wel eens cobalamine genoemd en is een stof die belangrijk is voor het aanmaken van rode bloedcellen en zenuwcellen. Verder speelt vitamine B12 een belangrijke rol bij de opname van ijzer en bij het vervoeren van zuurstof in het bloed. Bij een tekort aan vitamine B12, ontstaan er allerlei hinderlijke klachten en kan zelfs leiden tot gevoelloze handen en voeten op de lange termijn. Daarom is het belangrijk om bij een vermoedelijke vitamine B12 tekort een test te doen. Als uit de test blijkt dat je inderdaad een tekort hebt aan vitamine B12, dan kun je extra vitamine B12 nemen in de vorm van tabletten.

Waarom Onedayclinic?

  • Zonder doorverwijzing bij ons terecht
  • Erkende laboratoria
  • Cash betalingen mogelijk
  • Ruime openingstijden (ook in het weekend)

Waarom op een vitamine B12 tekort testen?

Als je een tekort hebt aan vitamine B12, dan zul je je op de korte termijn slap voelen, je hebt weinig eetlust en je ziet erg bleek. Je ziet er dus ook ziekelijk uit. Gewichtsafname spier- en gewrichtsklachten en problemen met de spijsvertering zijn andere klachten op de korte termijn. Op de lange termijn kunnen vooral neurologische klachten je parten spelen, zoals moeilijk kunnen spreken, moeite met lopen en uitval van handen en voeten. Op een vitamine B12 tekort testen is daarom verstandig. Omdat vitamine B12 vrijwel alleen in dierlijke producten voorkomt, zijn vegetariërs, veganisten en mensen die weinig tot geen vleesproducten eten extra gevoelig voor een tekort van vitamine B12.

Test een vitamine B12 tekort bij OneDayClinic

Wil je op korte termijn weten of je een tekort hebt aan vitamine B12? Doe dan een test voor vitamine B12 tekort bij OneDayClinic. Dit gaat eenvoudig door bloedprikken en je krijgt al heel snel de uitslag. Zo weet je direct of je een vitamine B12 tekort hebt en kun je direct in actie komen om het tekort weer aan te vullen. Onze deskundige artsen zullen je hierbij de nodig adviezen en begeleiding geven. Wij hebben meerdere vestigingen in het hele land, dus er is altijd wel een vestiging bij jou in de buurt.

pexels-engin-akyurt-1435735

Vitamine test prijzen

Bekijk hieronder onze pakketten en boek de testafspraak in via de button ‘Ja, ik wil mij laten testen’. Je kunt vervolgens een locatie kiezen waar je de test wilt afnemen (Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Den Haag, Amstelveen of Nijmegen). En vervolgens selecteer je een datum en tijdstip die jou het beste uit komt. Je vult daarna je gegevens in en de afspraak is geplaatst!

Mineralen
100
  • Natrium, Magnesium, Albumine
  • Calcium, IJzer en vrij Calcium (berekening)
Vitamine B test
Wil je weten of je een vitamine B deficiëntie hebt en suppletie nodig hebt?
125
  • Vitamine B1, B2, B6 en B12
  • Foliumzuur (Vitamine B11)
Volledige vitamine test: Vitamine D en B
150
  • Foliumzuur
  • Vitamine B1, B2, B6, B12 en D

In 3 stappen naar resultaat

1 - Afspraak maken

Boek online een afspraak in de dichtsbijzijnde stad.

2 - Bezoek kliniek

Bezoek een kliniek. Hier vindt het onderzoek plaats.

3 - Check de uitslag

Vul je persoonlijke code in met je geboortedatum op de website.