• ✔ Anoniem laten testen op soa’s
 • ✔ Binnen 20 minuten getest
 • ✔ Binnen 2 werkdagen de uitslag
 • ✔ SOA test al vanaf €100

Laat je testen op herpes bij OneDayClinic

Herpes genitalis is een veel voorkomende seksueel overdraagbare aandoening (soa). Meestal ontstaan de eerste symptomen ongeveer een week na de besmetting. Het is dus belangrijk dat u zich tijdig laat testen. Wanneer u herpes genitalis niet behandelt kan dit ernstige gevolgen hebben. Bent u gewaarschuwd door een (voormalig) bedpartner voor een mogelijke besmetting? Heeft u klachten? Of onveilige seks gehad? Bij OneDayClinic in Amsterdam, UtrechtDen Bosch en Rotterdam kunt u terecht voor een anonieme herpes test. Voor meer informatie kunt u contact opnemen via 085 070 3483.

Klachten en symptomen bij herpes

De incubatietijd van herpes varieert van één dag tot één week. Herpes genitalis is meestal duidelijk te zien aan de (branderige) blaasjes.  Deze bevinden zich op de huid en slijmvliezen van de geslachtsdelen, anus en/of mond. Dit kan met pijn, koorts en opgezette klieren gepaard gaan, plassen kan daarentegen ook erg pijnlijk zijn. Na een paar weken drogen de blaasjes in en verdwijnt de branderigheid/pijn weer. Het virus blijft echter altijd actief in je lichaam en kan als je weerstand vermindert opnieuw geopenbaard worden. Meestal is de eerste aanval het heftigst.

Anoniem laten testen op herpes

Als je herpes genitalis hebt is dit meestal duidelijk te zien aan de blaasjes. Er hoeft dus in principe geen test naar gedaan te worden. Maar is er twijfel of wil je weten om welke soort herpes het precies gaat? Dan is het bij een uitbraak mogelijk om een kweek af te nemen van een van de blaasjes. Een bloedtest is niet zinvol. En als je ooit een koortslip hebt gehad zul je ook positief getest worden op herpes.

Uitslag binnen 2 werkdagen

Wanneer u een herpes-test heeft gedaan bij OneDayClinic in Amsterdam, UtrechtDen Bosch of Rotterdam krijgt u binnen 2 werkdagen de uitslag. Afhankelijk van uw wensen ontvangt u deze uitslag via telefoon, sms of e-mail. Wanneer blijkt dat u herpes heeft, kunt u bij OneDayClinic terecht voor de behandeling en medicatie.

Als u negatief test (en dus geen soa heeft) doet u er verstandig aan om veilig te blijven vrijen. Zo voorkomt u dat u herpes of een andere soa oploopt. Bekijk ook de risicofactoren voor het ontstaan van herpes.

Behandeling van herpes

Bij een heftige uitbraak kun je het valacyclovir gebruiken om de klachten te verminderen. Deze is verkrijgbaar bij OneDayClinic. Het wordt aangeraden om hier snel na de start van de uitbraak mee te beginnen. Het virus verdwijnt echter niet uit het lichaam. Ook is het herpes virus overdraagbaar/besmettelijk.

 • ✔ Anoniem laten testen op soa’s
 • ✔ Binnen 20 minuten getest
 • ✔ Binnen 2 werkdagen de uitslag
 • ✔ SOA test al vanaf €100

Mogelijke gevolgen bij zwangerschap

Als je een herpes uitbraak tijdens je zwangerschap krijgt dan is het belangrijk dit aan je arts of verloskundige vertelt. Herpes is namelijk gevaarlijk voor de baby. Als een herpes uitbraak kort voor de bevalling weer komt opspelen, zal er vaak gekozen worden voor een keizersnede.

Vermoedt u dat u een soa heeft opgelopen? Neem voor meer informatie gerust anoniem en vrijblijvend contact op de met OneDayClinic, via info@onedayclinic.nl of door te bellen naar +31 (0)85 070 3483.

Risicofactoren

Herpes genitalis geeft vrijwel direct symptomen/klachten weer. Als het onbehandeld blijft kan het echter wel vervelende gevolgen hebben. Het is goed mogelijk dat u anderen besmet met het herpes virus. Een herpes-test kan u erbij helpen erachter te komen dat u het virus heeft en ook de precieze variant. Laat u testen wanneer u:

 • Onveilig heeft gevreeën;
 • Een nieuwe relatie heeft en zonder condoom wilt vrijen;
 • Gewaarschuwd bent door een (ex-)partner;
 • Zwanger bent, een herpes-infectie vermoedt en deze niet wilt overdragen op uw kind;
 • Klachten heeft (zie klachten en symptomen van herpes).

Contactinformatie

Anonieme afspraak maken?

Is de door jou gewenste datum of tijd niet beschikbaar? Bel +31 (0)85 070 3483

Meer informatie ontvangen?

Uw e-mailadres wordt alleen gebruikt voor het toesturen van de informatie. Om uw anonimiteit te beschermen worden uw gegevens onder geen beding met derden gedeeld.

Contactgegevens OneDayClinic

OneDayClinic Amsterdam
Spuistraat 239 (eerste verdieping)
1012 VP Amsterdam
+31 (0)85 070 3483
info@onedayclinic.nl

OneDayClinic Utrecht
Amsterdamsestraatweg 542
3553 EN Utrecht
tel: +31 (0)85 070 3483 kies voor Utrecht
utrecht@onedayclinic.nl

OneDayClinic Den Bosch
Rijnstraat 4
5214 EK ’s Hertogenbosch
+31 (0)85 070 3483
denbosch@onedayclinic.nl

OneDayClinic Rotterdam
Marshallweg 45
3968 JN Rotterdam
+31 (0)85 070 3483
rotterdam@onedayclinic.nl

Voor de openingstijden klik hier

BACK