Wat kost een soa test?

Bij OneDayClinic zijn wij gespecialiseerd in het verrichten van soa testen. Met inachtneming van de risico’s die jij hebt gelopen, bieden wij jou graag een zo volledig mogelijke test aan. De meest voorkomende soa’s in Nederland zijn chlamydia en gonorroe. Omdat er bij onveilig seksueel contact eigenlijk altijd een reden is om deze twee soa’s uit te sluiten, bieden wij een pakket waarbij op beide soa’s wordt getest; de tests bieden wij niet afzonderlijk aan. Ook wanneer een (seks)partner jou heeft gewaarschuwd voor bijvoorbeeld chlamydia, is het belangrijk om de aanwezigheid van gonorroe uit te sluiten. Wanneer je seks hebt gehad met iemand die een bewezen soa heeft, bestaat het risico dat je meer dan één soa hebt.

Hoeveel kost een soa test op chlamydia en gonorroe?

De test op deze twee soa’s kost € 100,-. Wanneer uit het gesprek met de arts blijkt dat je een risico hebt op meer dan één locatie (bijvoorbeeld naast de penis of vagina ook in de mond of anus), dan kan het nodig zijn om hiervoor aanvullende tests af te nemen. Er zijn extra kosten verbonden aan het afnemen van aanvullende tests.

Hoeveel kost een soa test op chlamydia, gonorroe en hiv?

Wil je naast de test op gonorroe en chlamydia ook getest worden op hiv, syfilis, hepatitis B en hepatitis C, dan kun je kiezen voor het uitgebreide pakket van € 150,-. Deze test omvat een locatie die getest wordt op gonorroe en chlamydia (bijvoorbeeld de penis, vagina, anus of keel) en een bloedtest. Ook hier kan uit het gesprek naar voren komen dat je een risico hebt op meer dan één locatie (bijvoorbeeld naast de penis of vagina ook in de mond of anus), waarna het nodig kan zijn om hiervoor aanvullende tests af te nemen. Aan het afnemen van aanvullende tests zijn extra kosten verbonden.

Hoeveel kost een soa test bij de huisarts?

Een soa test bij de huisarts kan erg verschillen in prijs. Vaak zijn de kosten van de test vooraf niet duidelijk en wordt je achteraf verrast met een hoge rekening. Dit komt doordat de huisarts de testen moet laten verrichten door een laboratorium, waarvan de kosten voor de verschillende testen nogal eens uiteenlopen. De laboratoriumkosten liggen tussen de € 40,- (alleen chlamydia of alleen gonorroe) en de € 300,-. Voor het gesprek met de huisarts worden ook kosten berekend, echter worden deze gedekt door je basisverzekering.

Wordt de soa test vergoed door je verzekering?

De soa test bij de huisarts wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Dit gaat wel van je eigen risico af. Het eigen risico is in 2017 vastgesteld op € 385,-.

Maar bij de GGD is een soa test toch gratis?

In sommige gevallen kun je in aanmerking komen voor een door de overheid gesubsidieerde test bij de GGD. Omdat de door de overheid afgegeven subsidies aan banden zijn gelegd, moet je aan bepaalde voorwaarden voldoen om voor een gratis test in aanmerking te komen. Voldoe je aan een van deze voorwaarden, dan kun je bij de GGD terecht. Omdat het aantal uit te voeren tests per jaar per GGD beperkt is, kan het zijn dat je wel even moet wachten totdat er een plek is voor een gratis test.

Zijn de soa thuis testen betrouwbaar?

Op internet worden soms zeer goedkope soa testen aangeboden die je thuis zelf kunt doen. Let op: deze goedkope soa testen zijn vaak niet betrouwbaar. De testen die je naar een lab moet opsturen zijn over het algemeen wel betrouwbaar, echter zijn deze vaak wat duurder. Wil je meerdere soa testen doen, dan valt het totaalbedrag een stuk duurder uit. Daarnaast mis je een persoonlijk en vertrouwelijk gesprek, waarbij de risico’s worden ingeschat en eventuele klachten worden besproken. Hierdoor kan het voorkomen dat je een test koopt die je eigenlijk niet zou hoeven doen.

Wil je een afspraak maken voor een soa test bij OneDayClinic? Klik op onderstaande button of bel naar 085 070 3483.

Bekijk nog meer veel gestelde soa vragenMaak een afspraak

Hoeveel kost een OneDayClinic SOA test?

Soort soa testU wordt getest op:Prijs soa testBijzonderheden
Basis soa testGonorroe
Chlamydia
€ 100,-Prijs van de soa test is inclusief consult
Bloedtest (HIV,syfilis, hepatitis b en c)€ 100,-N.V.T.
Mycoplasma en Trichomonas€ 135,-N.V.T.
Aanvullende
basistest
Gonorroe
Chlamydia
c.a. € 35,-Aanvullend op
basis/uitgebreide test;
per locatie
(oraal/genitaal/anaal)
Uitgebreide soa testGonorroe
Chlamydia
Syfilis
Hepatitis B
Hepatitis C
HIV
€ 150,-Prijs van de soa test is inclusief consult
Snelle HIV RNA testHIV€ 200,-Sneltest incubatie tijd 10-14 dagen
Snelle soa testGonorroe
Chlamydia
€ 200,-Prijs van de soa test is inclusief consult. Binnen twee uur een bewezen betrouwbare uitslag. Exclusief bij onze locatie in Amsterdam
BehandelingChlamydia€ 50,-N.V.T.
BehandelingGonorroe€ 80,-N.V.T.

Omdat chlamydia en gonorroe op verschillende locaties (vaginaal/anaal/keel) kunnen worden gevonden, moeten er mogelijk extra swabs afgenomen worden. Tijdens de intake zal worden beoordeeld of dit nodig is. Hier zijn extra kosten aan verbonden.

De uitslag volgt binnen 48 uur (twee werkdagen) en kan opgevraagd worden via ons testuitslagen portaal. Klik hier om direct je testuitslag te bekijken. Blijkt uit de test dat een behandeling met antibiotica nodig is, dan kan OneDayClinic deze behandeling uitvoeren.

MEER WETEN OVER ONZE SOA TEST?
BACK