Ivm de drukte bij het lab duren de uitslagen iets langer dan verwacht.

Anoniem testen  Geen wachttijden = snel getest

Kosten soa test

Prive kliniek
Gecertificeerd lab
Onverzekerde zorg

De kosten voor een soa test kunnen hoog oplopen. Toch is het erg van belang dat je regelmatig een soa test laat doen, zeker wanneer je geen vaste bed partner hebt. De soa test wordt lang niet altijd meer vergoed in verband met grote bezuinigingen. Omdat het moeilijk is om een soa test vergoed te krijgen, vindt OneDayClinic het belangrijk om het voor iedereen mogelijk te maken om een soa test te doen met een laagdrempelige instap. Zo zorgen wij dat de soa test kosten zo laag mogelijk blijven.

Al zekerheid vanaf € 100,-

De test op deze twee soa’s kost € 100,-. Wanneer uit het gesprek met de arts blijkt dat je een risico hebt op meer dan één locatie (bijvoorbeeld naast de penis of vagina ook in de mond of anus), dan kan het nodig zijn om hiervoor aanvullende tests af te nemen. Er zijn extra kosten verbonden aan het afnemen van aanvullende tests.

Het testen van meerdere lichaamlocaties

Wil je naast de test op gonorroe en chlamydia ook getest worden op hiv, syfilis, hepatitis B en hepatitis C, dan kun je kiezen voor het uitgebreide pakket van € 150,-. Deze test omvat een locatie die getest wordt op gonorroe en chlamydia (bijvoorbeeld de penis, vagina, anus of keel) en een bloedtest. Ook hier kan uit het gesprek naar voren komen dat je een risico hebt op meer dan één locatie (bijvoorbeeld naast de penis of vagina ook in de mond of anus), waarna het nodig kan zijn om hiervoor aanvullende tests af te nemen. Aan het afnemen van aanvullende tests zijn extra kosten verbonden.

Duidelijkheid over kosten

Een soa test bij de huisarts kan erg verschillen in prijs. Vaak zijn de kosten van de test vooraf niet duidelijk en wordt je achteraf verrast met een hoge rekening. Dit komt doordat de huisarts de testen moet laten verrichten door een laboratorium, waarvan de kosten voor de verschillende testen nogal eens uiteenlopen. De laboratoriumkosten liggen tussen de € 40,- (alleen chlamydia of alleen gonorroe) en de € 300,-. Voor het gesprek met de huisarts worden ook kosten berekend, echter worden deze gedekt door je basisverzekering.

Vergoed mijn zorgverzekering een SOA test?

De soa test bij de huisarts wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Dit gaat wel van je eigen risico af. Het eigen risico is in 2017 vastgesteld op € 385,-.

Diverse voorwaarden GGD SOA test

In sommige gevallen kun je in aanmerking komen voor een door de overheid gesubsidieerde test bij de GGD. Omdat de door de overheid afgegeven subsidies aan banden zijn gelegd, moet je aan bepaalde voorwaarden voldoen om voor een gratis test in aanmerking te komen. Voldoe je aan een van deze voorwaarden, dan kun je bij de GGD terecht. Omdat het aantal uit te voeren tests per jaar per GGD beperkt is, kan het zijn dat je wel even moet wachten totdat er een plek is voor een gratis test.

Let op betrouwbaarheid

Op internet worden soms zeer goedkope soa testen aangeboden die je thuis zelf kunt doen. Let op: deze goedkope soa testen zijn vaak niet betrouwbaar. De testen die je naar een lab moet opsturen zijn over het algemeen wel betrouwbaar, echter zijn deze vaak wat duurder. Wil je meerdere soa testen doen, dan valt het totaalbedrag een stuk duurder uit. Daarnaast mis je een persoonlijk en vertrouwelijk gesprek, waarbij de risico’s worden ingeschat en eventuele klachten worden besproken. Hierdoor kan het voorkomen dat je een test koopt die je eigenlijk niet zou hoeven doen.

Wat kost een soa test?

De soa test kosten hangen er vanaf welke test je laat doen en waar je een test laat doen. Bij de huisarts kunnen de kosten van een soa test oplopen tot 300,- en heb je geen volledige anonimiteit. Wat kost een soa test dan bij OneDayClinic? Voor maar 150,- krijg je een uitgebreide test en zorgen wij dat jouw anonimiteit compleet gewaarborgd wordt. Kies daarom voor OneDayClinic! 

 

Soa test bij OneDayClinic

Bij OneDayClinic zijn wij gespecialiseerd in het verrichten van soa testen. Met inachtneming van de risico’s die jij hebt gelopen, bieden wij jou graag een zo volledig mogelijke test aan en willen we de kosten van de soa test zo laag mogelijk houden. De meest voorkomende soa’s in Nederland zijn chlamydia en gonorroe. Omdat er bij onveilig seksueel contact eigenlijk altijd een reden is om deze twee soa’s uit te sluiten, bieden wij een pakket waarbij op beide soa’s wordt getest. De tests bieden wij dus niet afzonderlijk aan en kost 100,-. Ook wanneer een (seks)partner jou heeft gewaarschuwd voor bijvoorbeeld chlamydia, is het belangrijk om de aanwezigheid van gonorroe uit te sluiten. Wanneer je seks hebt gehad met iemand die een bewezen soa heeft, bestaat het risico dat je meer dan één soa hebt. Bekijk ons prijzenoverzicht voor een compleet schema en bereken wat een soa test zal kosten voor jou. 

Afspraak maken

Ongerustheid voor een SOA kan in je hoofd een steeds groter probleem worden. Blijf er niet mee rondlopen, maar doe een SOA test!
Laat je testen

SOA testwijzer

Welke SOA test heb ik nodig? Na het beantwoorden van de vragen krijg je een advies over welke SOA testen je het beste kan doen.
Naar de Testwijzer

085-0703483

Bel direct voor het maken van een afspraak. Advies door een ervaren arts en volledig anoniem. Vandaag getest, morgen de uitslag*.
Bel 085-0703483