T: 085 070 3483 |  
 • Anoniem testen op soa
 • Binnen 20 minuten getest
 • Binnen 2 werkdagen de uitslag
 •  SOA test al vanaf €100

Anoniem laten testen op HPV

HPV wordt vastgesteld aan de hand van een uitstrijkje. Bij het maken van een afspraak hoef je alleen een voornaam op te geven, verder blijf je anoniem. Bij de test zal een uitstrijkje worden afgenomen door de arts. Dit wordt onderzocht op onder andere HPV.

Bij OneDayClinic ontvangt je binnen 48 uur de uitslag van jouw test en deze kan opgevraagd worden via ons testuitslagen portaal. Klik hier om direct je testuitslag te bekijken. Wil je meer informatie over HPV of andere geslachtsziekten? Neem gerust contact op met onze kliniek in Amsterdam, Utrecht of Eindhoven door te bellen naar 085 070 3483 of maak direct online een afspraak:

Uitslag binnen 48 uur

De uitslag van een soa-test krijg je bij de OneDayClinic binnen 48 uur (twee werkdagen).

Hoe krijg je HPV?

HPV komt heel veel voor en is erg besmettelijk. De overdracht vindt plaats door seksueel contact. Maar ook andere manieren van huid-op-huid contact kunnen het virus doorgeven. Bijvoorbeeld via de mond of handen, en ook van een natte handdoek kun je het oplopen.

Door het gebruik van een condoom kun je de kans op het krijgen van HPV verkleinen, maar je kunt het niet uitsluiten. Een groot deel van de infecties verloopt onopgemerkt. Je kan het virus dus bij je dragen, en doorgeven, zonder het te weten.

Waarom is het zo belangrijk te achterhalen of je besmet bent?

Het virus nestelt zich bij vrouwen op de baarmoedermond, en kan ervoor zorgen dat de cellen daar er anders uit gaan zien. Dit worden dan afwijkende cellen genoemd. Afwijkende cellen zijn meestal geen kankercellen. Het lichaam ruimt licht of matig afwijkende cellen vaak zelf op.

Soms ruimt het lichaam het virus of de afwijkende cellen niet op. Dan kan heel langzaam baarmoederhalskanker ontstaan, meestal pas ongeveer 15 jaar nadat een vrouw besmet raakte met HPV.

Krijg je van HPV altijd baarmoederhalskanker?

Nee, bijna nooit, minder dan 1% krijgt uiteindelijk baarmoederhalskanker. Ruim 80 procent van alle vrouwen (en mannen) heeft ooit in hun leven een HPV-besmetting met een kankerverwekkend type doorgemaakt. Meestal wordt het virus binnen een paar jaar vanzelf opgeruimd door het lichaam.

Hoe test je op HPV?

Je kan je laten testen op HPV door een zogenoemd “uitstrijkje”. Dit betekent dat er van je baarmoedermond met een kwastje wat baarmoederslijmvlies wordt afgestreken. Dit wordt gedaan door een arts. Van dit materiaal is te bepalen of je wel of geen HPV hebt.

Wat moet je doen als je HPV hebt?

Als je uitstrijkje een infectie met HPV laat zien, wordt je uitstrijkje voor verder onderzoek bekeken, om te zien of er cellen zijn die afwijken van normaal. Afwijkende cellen betekent niet meteen kankercellen. Vaak ruimt je lichaam deze cellen ook nog zelf op.

Als je geen afwijkende cellen hebt, wordt geadviseerd om na 6 maanden een controle-uitstrijkje laten doen. Dit is om te kijken of de cellen er nog steeds normaal uitzien. HPV verdwijnt vaak vanzelf weer. Dat kan wel een hele poos (soms jaren) duren.

Als je wel afwijkende cellen hebt, wordt je doorverwezen naar een gynaecoloog. De gynaecoloog bekijkt of de afwijking nog vanzelf kan herstellen of dat behandeling nodig is.

In een enkel geval is het uitstrijkje niet goed te beoordelen. Er zijn dan bijvoorbeeld geen baarmoederhalscellen te zien, er is een ontsteking of er zit te veel bloed in het uitstrijkje. Er is dan een nieuw uitstrijkje nodig.

Hoe snel heb ik de uitslag?

Bij OneDayClinic krijg je de uitslag van je HPV uitstrijkje binnen 1 uur. Als het nodig is om je uitstrijkje verder te onderzoeken, kan dit vaak dezelfde dag nog worden opgestuurd (PAP smear). De uitslag van de PAP smear volgt binnen 3-5 werkdagen.

Goed om te weten over HPV

Het HPV virus wat in het uitstrijkje wordt getest, is een ander HPV virus dan het HPV virus dat genitale wratten kan veroorzaken. Als je denkt dat je genitale wratten hebt, kan je ook bij OneDayClinic terecht voor een afspraak en eventuele behandeling.

Hoeveel kost een SOA test bij OneDayClinic?

Soort soa testU wordt getest op:Prijs soa testBijzonderheden
Basis soa testGonorroe
Chlamydia
€ 100,-Prijs van de soa test is inclusief consult
Bloedtest (HIV,syfilis, hepatitis b en c)€ 100,-N.V.T.
Mycoplasma en Trichomonas€ 135,-N.V.T.
Aanvullende
basistest
Gonorroe
Chlamydia
c.a. € 35,-Aanvullend op
basis/uitgebreide test;
per locatie
(oraal/genitaal/anaal)
Uitgebreide soa testGonorroe
Chlamydia
Syfilis
Hepatitis B
Hepatitis C
HIV
€ 150,-Prijs van de soa test is inclusief consult
Snelle soa testGonorroe
Chlamydia
€ 200,-Prijs van de soa test is inclusief consult. Binnen twee uur een bewezen betrouwbare uitslag. Exclusief bij onze locatie in Amsterdam
UitstrijkjeHPV€200,-Prijs van de soa test is inclusief consult. Binnen 48 uur een bewezen betrouwbare uitslag.
BehandelingChlamydia€ 50,-N.V.T.
BehandelingGonorroe€ 80,-N.V.T.
 • Anoniem testen op soa
 • Binnen 20 minuten getest
 • Binnen 2 werkdagen de uitslag
 •  SOA test al vanaf €100

Soorten soa’s en soa testen

In Nederland vinden er naar schatting ruim 100.000 nieuwe soa-infecties per jaar plaats. Er zijn verschillende soa’s en iedere soa kan andere klachten veroorzaken. Wil je meer weten over de klachten of behandelmogelijkheden van een specifieke soa? Kijk hier verder.

Chlamydia test

Chlamydia is de meest voorkomende soa in Nederland.

Gonorroe test

Gonorroe wordt veroorzaakt door een besmettelijke bacterie.

Syfilis test

Syfilis is een besmettelijke soa en wordt ook wel lues genoemd.

Hepatitis B test

Hepatitis B is een leverontsteking die door een virus wordt veroorzaakt.

Hiv test

Hiv is het virus dat het afweersysteem afbreekt en aids kan veroorzaken.

Herpes test

Herpes is een virus dat zich rondom de huid en slijmvliezen van geslachtsdelen, anus of mond bevinden.

Genitale wratten test

Genitale wratten zijn wratjes die in het gebied rond de geslachtsdelen en /of de anus zitten.

Mycoplasma test

Voorheen werd mycoplasma bestempeld als een bacteriële infectie, maar tegenwoordig valt het ook onder de noemer ‘soa’.

Trichomonas vaginalis test

Trichomonas vaginalis is een parasiet (infectie) die klachten kan ontwikkelen.

 •  Volledig anoniem testen op alle soa’s
 • Binnen 20 minuten getest
 • Binnen 2 werkdagen de uitslag (of binnen 2 uur, exclusief in Amsterdam)
 •  SOA test al vanaf €100,-

Afspraak maken

Is de door jou gewenste datum of tijd niet beschikbaar? Bel +31 (0)85 070 3483

Het soa-onderzoek bij OneDayClinic

Wij krijgen vaak de vraag hoe een soa-onderzoek bij onze kliniek in zijn werk gaat. Hieronder lees je de stappen die wij doorlopen om jou te testen en te behandelen op soa’s.

Hoe gaat het verder na het maken van een afspraak?

Nadat je de afspraak hebt gemaakt volgt er een vertrouwelijk gesprek met de arts. Tijdens dit gesprek worden een aantal persoonlijke vragen gesteld om te beoordelen welk risico je hebt gelopen op soa’s. Aan de hand van deze risico’s geeft de arts advies over welke testen in jouw situatie moeten worden afgenomen. Samen met jou wordt er een beslissing gemaakt over welke testen je uiteindelijk af wilt nemen.

Welke soa kan ik hebben?

Er wordt je een aantal vragen gesteld: of je seks hebt met mannen, vrouwen of met beide geslachten en of er orale, anale of vaginale seks heeft plaatsgevonden. Dit wordt evraagd omdat de soa’s chlamydia en gonorroe op verschillende locaties in je lichaam voor kunnen komen. Infecties met deze soa’s, die door bacteriën worden veroorzaakt, blijven vrij lokaal zitten en verspreiden zich niet zomaar door je lichaam of bloed. Het zou kunnen dat je chlamydia in je anus hebt opgelopen en niet in je keel, terwijl je wel anale en orale seks hebt gehad.

Waar moet ik op letten voorafgaand aan de test?

Bij het maken van de afspraak is het belangrijk om rekening te houden met de windowfase. De windowfase is de periode tussen het seksueel contact (mogelijke moment van infectie) en het kunnen aantonen van de infectie met de test. Voor testen op chlamydia en gonorroe houden wij twee weken aan na het seksueel contact (op indicatie kan dit soms al eerder). Voor hiv, syfilis, hepatitis B en C houden wij drie maanden aan.

De man moet minstens drie uur niet naar het toilet zijn geweest of ochtendurine meenemen.

Moet ik uit de kleren?

Lichamelijk onderzoek is vaak niet nodig. Hiv, syfilis en hepatitis B en C worden uitgesloten door middel van een bloedonderzoek. Chlamydia en gonorroe wordt bij de man getest via de urine en bij de vrouw via een ‘selfswab’ (oftewel met een wattenstokje). Als er orale en anale seks heeft plaatsgevonden, wordt dit uitgesloten via een anale swab of een keelswab. Dit kun je zelf doen, maar je kunt dit ook overlaten aan de arts.

 • Urineonderzoek

Het onderzoek op chlamydia en gonorroe bij mannen kan gedaan worden met behulp van een urinemonster. Wanneer je geïnfecteerd bent, zijn er bacteriën te vinden in met name de urine. Bij vrouwen is een selfswab betrouwbaarder dan een urineonderzoek.

 • Bloedonderzoek

Syfilis, hepatitis B, hepatitis C en hiv kunnen worden aangetoond aan de hand van een bloedonderzoek.

 • Selfswab uitstrijkje

Bij een uitstrijkje wordt er vocht weggenomen uit de vagina. Hiermee wordt de aanwezigheid van chlamydia en gonorroe bepaald. Dit doet geen pijn. Omdat chlamydia en gonorroe op verschillende locaties (vaginaal/anaal/keel) gevonden kunnen worden, moeten er mogelijk extra swabs afgenomen worden. De arts zal in het initiële gesprek bepalen of dit nodig is.

Heb je klachten die op een soa wijzen? Wacht dan niet af en maak een afspraak voor een soa-onderzoek.

De behandeling van een soa

Chlamydia, gonorroe en syfilis kunnen met antibiotica worden behandeld. Voor deze behandeling kun je ook terecht bij de OneDayClinic. Hiv is echter lastiger te behandelen. Er zijn medicijnen om deze soa’s en hun klachten te onderdrukken, maar niet om de virussen uit het lichaam te verwijderen. OneDayClinic zal je voor een verdere behandeling begeleiden en doorverwijzen naar een specialist in het ziekenhuis.

Wanneer krijg ik de uitslag?

Wanneer je een soa test hebt laten doen, zal de urine, het uitstrijkje of het bloed in het laboratorium worden onderzocht. Je ontvangt de uitslag van de test binnen twee werkdagen en je kunt de uitslag online bekijken via ons testuitslagen portaal. Klik hier om direct je testuitslag te bekijken. Bij OneDayClinic is alles geheel anoniem.

Je partner waarschuwen

Heb je een soa, dan is het belangrijk dat je je partner(s) waarschuwt. Waarschuw niet alleen je huidige partner, maar ook je ex-partners. Zij kunnen de soa ook hebben zonder dat zij klachten hebben. Ze kunnen deze weer ongemerkt doorgeven aan hun partners. Door je partners te waarschuwen, voorkom je dat de soa verder verspreidt of dat zij te maken krijgen met ernstige gevolgen doordat zij niet behandeld zijn.

OneDayClinic Amsterdam
Spuistraat 239 (eerste verdieping)
1012 VP Amsterdam
+31 (0)85 070 3483
contact@onedayclinic.nl

OneDayClinic Utrecht
Amsterdamsestraatweg 542
3553 EN Utrecht
+31 (0)85 070 3483 en kies voor Utrecht
contact@onedayclinic.nl

OneDayClinic Den Bosch
Rijnstraat 4
5215 EK ’s Hertogenbosch
+31 (0)85 070 3483 en kies voor Den Bosch
contact@onedayclinic.nl

OneDayClinic Rotterdam
Marshallweg 45
3068 JN Rotterdam8
+31 (0)85 070 3483 en kies voor Rotterdam
contact@onedayclinic.nl

Ervaringen:

Dat is goed nieuws! Heel erg veel dank! Los van mijn opluchting vond ik het een prettige ervaring in een dergelijke situatie en wil ik je prijzen voor het idee van deze kliniek maar tevens ook jouw bekwaamheid tijdens het consult! Veel fijner dan de huisarts!

Anoniem

Wat een opluchting en wat fijn om dankzij de snelle uitslag niet lang in spanning te hoeven zitten! Mijn complimenten voor de ontspannen sfeer en prettige aanpak tijdens het consult.

Anoniem

Bij aankomst was ik best zenuwachtig. Die spanning bleek nergens voor nodig! One Day Clinic heeft mij ontzettend prettig en goed geholpen, zeker een aanrader.

Anoniem

Door de goede hulp, professionele aanpak en de snelle uitslag was ik snel van mijn problemen verlost, een enorme opluchting! Bedankt voor de discrete en professionele aanpak.

Anoniem

Onedayclinic in het nieuws

de_telegraaf_logo

parool-logo

Soa test
BACK