Ivm de drukte bij het lab duren de uitslagen iets langer dan verwacht.

Anoniem testen  Geen wachttijden = snel getest

Vitamine D tekort test

Vermoeden van een vitamine D tekort? Laat je snel testen door onze deskundige artsen. Geen doorverwijzing nodig!

Zonder doorverwijzing
Erkende laboratoria
Uitslag meestal snel beschikbaar

Doe bij een vermoedelijke vitamine D tekort een test

De belangrijkste taak van vitamine D, is dat calcium en fosfaat goed door het lichaam worden opgenomen. Calcium is erg belangrijk voor een sterk bottenstelsel en het gebit. Vitamine D is daarom uitermate belangrijk om te voorkomen dat je vooral op latere leeftijd last krijgt van botontkalking en zwakke spieren. Je hoeft niet altijd vitamine D door middel van voedsel binnen te krijgen. Het lichaam maakt zelf vitamine D aan, maar wel behulp van uv-licht, dus de zon. Kom jij niet voldoende in de zon en heb je misschien een vitamine D tekort? Test je hier dan eens op.

Waarom Onedayclinic?

  • Zonder doorverwijzing bij ons terecht
  • Erkende laboratoria
  • Cash betalingen mogelijk
  • Ruime openingstijden (ook in het weekend)

Wat is het belang van op een vitamine D tekort testen?

De zon is de belangrijkste bron voor de aanmaak van vitamine D door het lichaam zelf. Je hoeft hiervoor niets in te nemen of te eten. Toch zit er ook vitamine D in voedsel, zoals diverse vissoorten en wordt er vitamine toegevoegd aan boter. Je zult als je niet niet veel in de zon komt en weinig tot geen vis eet, meer kans hebben op een vitamine D tekort. Als dit voor jou geldt dan is het verstandig om op een vitamine D tekort te testen. Je krijgt op termijn namelijk last van zwakkere botten, een slecht gebit en pijn of krampen aan de spieren en gewrichten. Er is zelfs een verhoogd risico op hart- en vaatziekten en diabetes.

Test op een vitamine D tekort bij OneDayClinic

Heb jij bepaalde klachten die wijzen op een vitamine D tekort? Of maak je je zorgen omdat je te weinig in de zon komt? Maak dan een afspraak met OneDayClinic voor een test om een vitamine D tekort aan te tonen. Als de test namelijk bevestigt dat je inderdaad een tekort hebt, dan kun je extra vitamine D supplementen nemen en voorkom je klachten op termijn. Het testen gaat bij ons heel eenvoudig via bloedprikken. Dit gebeurt door BIG geregistreerde artsen en verpleegkundigen. Je bent in onze kliniek daarom altijd in veilige en deskundige handen.

pexels-engin-akyurt-1435735

Vitamine test prijzen

Bekijk hieronder onze pakketten en boek de testafspraak in via de button ‘Ja, ik wil mij laten testen’. Je kunt vervolgens een locatie kiezen waar je de test wilt afnemen (Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Den Haag, Amstelveen of Nijmegen). En vervolgens selecteer je een datum en tijdstip die jou het beste uit komt. Je vult daarna je gegevens in en de afspraak is geplaatst!

Mineralen
100
  • Natrium, Magnesium, Albumine
  • Calcium, IJzer en vrij Calcium (berekening)
Vitamine B test
Wil je weten of je een vitamine B deficiëntie hebt en suppletie nodig hebt?
125
  • Vitamine B1, B2, B6 en B12
  • Foliumzuur (Vitamine B11)
Volledige vitamine test: Vitamine D en B
150
  • Foliumzuur
  • Vitamine B1, B2, B6, B12 en D

In 3 stappen naar resultaat

1 - Afspraak maken

Boek online een afspraak in de dichtsbijzijnde stad.

2 - Bezoek kliniek

Bezoek een kliniek. Hier vindt het onderzoek plaats.

3 - Check de uitslag

Vul je persoonlijke code in met je geboortedatum op de website.