Anoniem testen en behandelen Ruime openingstijden Gecertificeerd lab en artsen Cash betaling mogelijk
Anoniem testen  Geen wachttijden = snel getest

Corona test

Weten of je corona hebt gehad? Doe de test op corona antistoffen!

Betrouwbare Corona Sneltest : Test uitslag in 15 min

• Afname door BIG geregistreerde artsen

• Recent goed gekeurd door de overheid

• Geen wachttijd

• Voor bedrijven : Testen mogelijk op locatie

Sinds het corona virus, ofwel het Sars-CoV-2 corona virus, zich verspreidt over de wereld zijn er veel verschillende testen op de markt gekomen.

De Corona PCR test

De meest gebruikte test is een PCR test, waarbij er wordt getest of iemand op het moment van testen het virus bij zich draagt. Dit gebeurt door middel van een swab van de neus- en mondholte, waarna er gekeken wordt of er zich genetisch materiaal (RNA) van het virus op deze plekken bevindt. Dit toont aan of een persoon nu ziek is, maar niet of iemand een maand of zelfs een week geleden het corona virus heeft gehad.

Corona bloed test

Om dit te onderzoeken moet je bloedonderzoek doen (een serologische test). Er wordt dan in het bloed gekeken naar antistoffen tegen het corona virus. Als er antistoffen worden gevonden betekent het dat je het corona virus hebt gehad. Houd rekening met de window periode van de serologische test

Corona antigeen sneltest – uitslag 15 min

Daarnaast bieden wij een corona antigeen sneltest aan. Hierbij is de uitslag in 15 min bekend. Deze test is goedgekeurd door de overheid.

Kom je een Corona test doen bij Onedayclinic houdt rekening met het volgende:

 • Het is verplicht om met mondkapje naar de afspraak te komen
 • Je wordt opgehaald bij de ingang
 • Wij testen alleen mensen ZONDER klachten!

Goedgekeurde betrouwbare corona testen
Geen wachttijd
Gecertificeerd lab en artsen

Sinds het corona virus, ofwel het Sars-CoV-2 corona virus, zich verspreidt over de wereld zijn er veel verschillende testen op de markt gekomen.

PCR test:

De meest gebruikte test is een PCR test, waarbij er wordt getest of iemand op het moment van testen het virus bij zich draagt. Dit gebeurt door middel van een swab van de neus- en mondholte, waarna er gekeken wordt of er zich genetisch materiaal (RNA) van het virus op deze plekken bevindt. Dit toont aan of een persoon nu ziek is, maar niet of iemand een maand of zelfs een week geleden het corona virus heeft gehad.

Corona bloedtest

Om te onderzoeken of je Corona in het verleden hebt gehad moet je bloedonderzoek doen (een serologische test). Er wordt dan in het bloed gekeken naar antistoffen tegen het corona virus. Als er antistoffen worden gevonden betekent het dat je het corona virus hebt gehad. Houd rekening met de window periode van de serologische test

Corona antigeen sneltest uitslag 15 min

Daarnaast bieden wij een corona antigeen sneltest aan. Hierbij is de uitslag in 15 min bekend. Deze test is goedgekeurd door de overheid.

Kom je een Corona test doen bij Onedayclinic houdt rekening met het volgende:

 • Het is verplicht om met mondkapje naar de afspraak te komen
 • Je wordt opgehaald bij de ingang
 • Wij testen alleen mensen ZONDER klachten!
swap-5

Waarom Onedayclinic?

 • RIVM goed gekeurde betrouwbare  Corona antistof (bloed) testen / PCR testen
 • Nu ook de corona antigeen sneltest uitslag in 15 min
 • Gecertificeerd laboratorium
 • BIG geregistreerde artsen

De meest gebruikte test is een PCR test, waarbij er wordt getest of iemand op het moment van testen het virus bij zich draagt. Dit gebeurt door middel van een swab van de neus- en mondholte, waarna er gekeken wordt of er zich genetisch materiaal (RNA) van het virus op deze plekken bevindt. Wij bieden deze test aan op de locaties Amstelveen, Utrecht, Den Haag, Nijmegen en Eindhoven. Dit toont aan of een persoon nu ziek is, maar niet of iemand een maand of zelfs een week geleden het corona virus heeft gehad. Hiervoor heb je een serologische test nodig. Deze bieden wij ook aan.Bij de serologische test wordt er bloed afgenomen en gekeken of er antistoffen in het bloed aanwezig zijn. Antistoffen worden opgebouwd als iemand een ziekte doormaakt; als iemand dus antistoffen tegen Sars-CoV-2, dit is de naam van het virus dat COVID-19 veroorzaakt, heeft, duidt dit er op dat deze persoon in het verleden een infectie met het corona virus heeft doorgemaakt. Voorheen waren deze testen niet betrouwbaar genoeg om aan te kunnen bieden, echter er is nu een test ontwikkeld die wél betrouwbaar is. Dit betekent dat de test goed genoeg is om aan te kunnen bieden aan mensen die graag willen weten of zij het corona virus gehad hebben.

De derde corona test die wij aanbieden is de Corona antigeen sneltest. De uitslag volgt in 15 min. Deze test wordt uitsluitend aangeboden voor mensen zonder klachten op de volgende locaties: Amstelveen, Den haag, Nijmegen, Utrecht en Eindhoven. De afname wordt gedaan door een arts en is hetzelfde als bij de corona PCR test. De sneltest kijkt in plaats van naar de aanwezigheid van het virus naar de aanwezigheid van oppervlakte-eiwitten van het virus, de zogenaamde antigenen (Ag).

Het is echter wel goed om te bedenken dat het er nu op lijkt dat je vaker dan één keer besmet kunt raken met het corona virus, net zoals bijvoorbeeld het verkoudheidsvirus. Daarom is het belangrijk om je aan de adviezen van het RIVM te blijven houden, óók als blijkt dat je een infectie met het virus al een keer hebt doorgemaakt.

Hoe werkt een Corona test?

Er zijn verschillende corona testen die wij aanbieden: de PCR test, de corona antistoffen test en de corona antigeen sneltest. Let op! Niet bij alle vestigingen worden corona testen aangeboden. De corona testen zijn in tegenstelling tot de SOA testen niet anoniem.

Tijdens het consult met de arts worden er eerst een aantal vragen gesteld en wordt er besproken welke test gedaan zal worden. Het is goed om te weten dat een sneltest niet kan worden gebruikt voor het aanvragen van een visum.

De arts zal tijdens afname van een van de corona testen volledig beschermd zijn tegen het corona virus door het dragen van een masker, handschoenen, een bril, een schort en een mondkapje. De uitslag van de PCR test en of bloedtest zal (met zekerheid) binnen 3 werkdagen bekend zijn. Indien de uitslag bekend is zul je worden opgebeld en krijg je de uitslag per mail. De uitslag van de sneltest is er in 15 min.

PCR test:

Met een wattenstaafje zal er via de neus materiaal worden afgenomen diep in de neus. Voordat het wattenstaafje de neus in gaat zal er worden gevraagd om de neus te snuiten. Het is prettig om de ogen gesloten te houden tijdens de afname.

Daarna zal er met een ander wattenstaafje materiaal uit de keel worden afgenomen. Ook hierbij is het prettig om de ogen gesloten te houden.

Vervolgens worden de wattenstaafjes in een buisje met vloeistof gedaan en opgestuurd naar het lab.

De uitslag zal (met zekerheid) binnen 3 werkdagen bekend zijn. Indien de uitslag bekend is zal je worden opgebeld en krijg je de uitslag per mail.

Bloedtest

Er zal één buisje bloed worden afgenomen. Dit zal worden opgestuurd naar het lab. De uitslag zal (met zekerheid) binnen 3 werkdagen bekend zijn. Indien de uitslag bekend is zal je worden opgebeld en krijg je de uitslag per mail.

 Sneltest

Met een wattenstaafje wordt, net als bij de PCR test, via de neus materiaal afgenomen en in een buisje met vloeistof gedaan. Vervolgens wordt de vloeistof uit het buisje, waar inmiddels het materiaal van het wattenstaafje mee vermengd is, gedruppeld op een sneltest (zie afbeelding). Na 15 à 20 minuten kan de uitslag worden afgelezen. Als er twee streepjes verschijnen is de test positief. Verschijnt er maar een streepje dan is de test negatief, of niet bruikbaar.

 

Er worden verschillende testen op de markt gebracht door verschillende partijen. Vaak zijn deze niet betrouwbaar. De corona testen die wij aanbieden zijn wél betrouwbaar, en tevens goed gekeurd door het RIVM. Hoe betrouwbaar een test is wordt uitgedrukt in de specificiteit en de sensitiviteit (zie hieronder). Specificiteit (RIVM): het percentage terecht negatieve testuitslagen onder de niet-zieke personen.

Sensitiviteit (RIVM): het percentage terecht positieve uitslagen onder de zieke personen.

PCR test 

De specificiteit van de PCR test is >99.3 de sensitiviteit is >99.3

Bloedtest

De specificiteit van de bloedtest is 98,5%, de sensitiviteit is >95%.

Sneltest

Wij voeren de Abbott Covid – 19 antigeen test uit. Deze sneltest is onlangs goedgekeurd door de overheid.

De specificiteit van de sneltest is 99,4%, de sensitiviteit is 93,3%.

Het verschil tussen de PCR en de Corona sneltest is dat het het kan voorkomen dat bij een te lage virus concentraties de Corona antigeen snel test negatief kan zijn. Dit heet een fout negatieve uitslag.

https://www.ntvg.nl/artikelen/nieuws/covid-19-hoe-berouwbaar-zijn-sneltesten/volledig

https://www.globalpointofcare.abbott/nl/product-details/panbio-covid-19-ag-antigen-test.html

Vanzelfsprekend werken wij met een iso gecertificeerd laboratorium Reinier MDC en big geregistreerde artsen.

Op welke vestigingen worden de Corona testen afgenomen?

 • Op de locaties Amstelveen, Den haag, Nijmegen, Eindhoven en Utrecht worden uitsluitend testen gedaan bij mensen ZONDER klachten.
 • Let op! De sneltest geldt niet als bewijs voor een vliegreis.

Bij mensen zonder klachten zijn de virusconcentraties vaak lager en is er dus meer kans op een fout-negatieve uitslag van de sneltest.

Kan de Corona sneltest ook op locatie worden afgenomen?

Onze artsen kunnen voor bedrijven en scholen ook op locatie langskomen. Hiervoor geld wel een andere prijs en afname minimum. Als bedrijf is het belangrijk dat uw medewerkers kunnen blijven doorwerken met onze sneltest bestaat er geen onzekerheid.

Ja dat kan maar bij mensen zonder klachten zijn de virus concentraties lager en daarom is er meer kans op een fout negatieve uitslag, maar aangezien de virus concentraties lager is, ben je ook minder besmettelijk.

Nee het wordt niet geadviseerd om te gaan werken, hou je aan de quarantaine maatregels, het kan zo zijn dat je nog klachten gaat ontwikkelen. De incubatietijd is ongeveer 7-10 dagen, dus als je test door die tijd is verlopen kan je alsnog positief testen.

Wat is de windowperiode van het corona virus?

De windowperiode is de tijd die optreedt tussen het ontstaan van klachten en het moment waarop er antistoffen aantoonbaar zijn in het bloed. Bij het corona virus is deze windowperiode 14 tot 21 dagen. Dit betekent dus dat, na het ontstaan van de eerste symptomen, je 2 tot 3 weken moet wachten voordat er kan worden aangetoond of jij corona gehad hebt.

Hoe maak je een afspraak voor een Corona test bij OneDayClinic?

Deze kan je telefonisch maken of via de afspraken module op de website. Je kiest dan voor de eerste optie ‘nieuwe afspraak’, waarna je een locatie kan kiezen.

Wat kost een corona test?

 • De antigeen sneltest uitslag in 15 min van 150 euro naar 49,50 euro
 • Een consult plus een bloed test kost bij OneDayClinic 100 euro.
 • De PCR test kost 119,95 euro

Wat is Covid 19?

Covid 19 is de infectieziekte die veroorzaakt wordt door het Sars-CoV-2 virus, een variant van het Corona virus. Corona virussen kennen we al langer, zo was er een SARS uitbraak in 2003 en een MERS uitbraak in 2012. Beide behoren dat de groep corona virussen.

Covid 19 is dus een nieuwe variant van het corona virus dat sinds het einde van 2019 opspeelt. Vandaar de naamgeving Covid 19.

Hoe kun je besmet raken met Covid 19?

Door druppels die vrijkomen bij hoesten of niezen kun je besmet raken met Covid 19. Deze druppels kun je direct inademen waardoor je besmet kunt raken. Daarnaast kunnen de druppels ook op voorwerpen zitten die je aanraakt waarna je met je handen je gezicht aanraakt. Op die manier komen de druppels in contact met jouw slijmvliezen (ogen, neus, mond) en kan besmetting plaatsvinden.

Vandaar het advies van het RIVM om bij (verkoudheids)klachten thuis te blijven en regelmatig je handen te wassen.

Waarom testen op Covid 19?

De WHO kwam al met het beleid ‘testen, testen, testen’. Wie veel test weet wat er speelt en wat er in een land gebeurt. Daarnaast maakt het op individueel niveau inzichtelijk of een persoon Covid 19 heeft doorgemaakt.

Wat zijn de klachten van Covid 19?

Covid 19 kan de volgende symptomen geven: verkoudheidsklachten zoals een loopneus en keelpijn, koorts, ademhalingsproblemen, reuk- en smaakverlies. Veel van deze symptomen zijn vergelijkbaar met die van de griep. Om onderscheid te kunnen maken tussen het nieuwe corona virus en  een ‘gewone griep’ is het dus van belang om te testen. Op het moment van klachten kun je door de GGD getest worden door middel van de PCR test. Zijn de klachten al voorbij, dan kun je door middel van een immuuntest achterhalen of er sprake was van covid-19.

Bronnen:

WHO (09-06-2020) https://www.who.int/emergencies/diseases/novel-coronavirus-2019/advice-for-public

RIVM (09-06-2020) https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/achtergrond

Afspraak maken

Ongerustheid voor een SOA kan in je hoofd een steeds groter probleem worden. Blijf er niet mee rondlopen, maar doe een SOA test!
Laat je testen

SOA testwijzer

Welke SOA test heb ik nodig? Na het beantwoorden van de vragen krijg je een advies over welke SOA testen je het beste kan doen.
Naar de Testwijzer

085-0703483

Bel direct voor het maken van een afspraak. Advies door een ervaren arts en volledig anoniem. Vandaag getest, morgen de uitslag*.
Bel 085-0703483
js_loader