Anoniem testen  Geen wachttijden = snel getest

Hepatitis B/C test

Bang voor Hepatitis B/C? Vandaag getest, morgen de uitslag, in Amsterdam zelfs in 2 uur*

Anoniem testen en behandelen
Geen wachttijd
Gecertificeerd lab en artsen

Laat je testen op hepatitis bij OneDayClinic. Hepatitis B is een soa die in twee vormen voorkomt: als acute hepatitis en als chronische hepatitis. Bij acute hepatitis gaan de klachten vanzelf over. Een chronische hepatitis B-infectie gaat niet vanzelf over en moet worden behandeld. Bij OneDayClinic kun je je anoniem en discreet laten testen op hepatitis B en andere soa’s. Als je tot de hoge risicogroep hoort, kom je zelfs in aanmerking voor gratis vaccinaties bij OneDayClinic Amsterdam!

Voor meer informatie over het onderwerp ga naar : www.soaaids.nl www.thuisarts.nl

Waarom Onedayclinic?

 • Enige in Nederland waarbij de uitslag in 2 uur (alleen in Amsterdam)
 • Anonieme soa testen en behandeling ook mogelijk
 • Cash betaling mogelijk
 • BIG geregistreerde artsen
 • Open avond en in het weekend

Klachten en symptomen

Hepatitis heeft een incubatietijd van ongeveer vier tot zes maanden.
Veelvoorkomende kenmerken van een dergelijke infectie zijn:

 • Vermoeidheid
 • Geelzucht
 • Misselijkheid
 • Afname van de eetlust
 • Spier- en gewrichtspijn

Bestel test only

Anoniem laten testen op hepatitis

Hepatitis B wordt vastgesteld aan de hand van een bloedtest. Houdt er wel rekening mee dat de incubatietijd van hepatitis B 4 tot 6 maanden is. Bij het maken van een afspraak hoef je alleen een voornaam op te geven, verder blijf je anoniem. Bij de test zal bloed worden afgenomen. Dit bloed wordt onderzocht op onder andere hepatitis B.

Bij OneDayClinic ontvangt je binnen 48 uur de uitslag van jouw test en deze kan opgevraagd worden via ons testuitslagen portaal. Klik hier om direct je testuitslag te bekijken. Wil je meer informatie over hepatitis of andere geslachtsziekten? Neem gerust contact op met onze kliniek in Amsterdam, Utrecht, Rotterdam of Eindhoven door te bellen naar 085 070 3483 of maak direct online een afspraak:
Afspraak maken

Behandeling van hepatitis

Om een eventuele infectie vast te stellen kun je jouw huisarts of een soa-centrum bezoeken. Mocht je positief testen (en dus een soa hebben) dan gaat het virus in de meeste gevallen vanzelf over. Er is echter sprake van chronische hepatitis B als een hepatitis B oppervlakte-antigeen langer dan zes maanden aantoonbaar is. Regelmatige controle is dan noodzakelijk. OneDayClinic beschikt over doorverwijsmogelijkheden in het geval dat het virus aanhoudt.

Na de behandeling

U heeft chronische hepatitis B als het virus niet na enkele maanden uit het lichaam verdwenen is. In dit geval wordt het bloed gedurende drie jaar regelmatig gecontroleerd, om zo de activiteit van de ontsteking te observeren. Een actieve ontsteking kan de lever blijvend beschadigen. De arts zal je in dat geval doorverwijzen naar een specialist.

Bij de constatering van een hepatitis B-infectie is het verstandig om jouw (ex-)partners van het afgelopen half jaar in te lichten. Dit om te voorkomen dat de infectie zich uitbreidt of dat de soa (onbewust) wordt doorgegeven.

Voorkomen is beter dan genezen!

Voor hepatitis B bestaat een effectief vaccin. Mensen die een hoog risico lopen op dit virus kunnen zich laten vaccineren. Denk hierbij aan mensen die in de gezondheidszorg werken en door hun werk in aanraking komen met bloedproducten, mensen die voor reizen naar landen gaan waar hepatitis heel veel voorkomt, of mensen die door hun seksuele activiteit een verhoogd risico lopen.

Voor mannen die seks hebben met mannen, voor prostituees en voor transgenders wordt deze vaccinatie gratis gegeven bij de GGD of bij OneDayClinic Amsterdam.

Uitslag binnen 48 uur

De uitslag van een soa-test krijg je bij de OneDayClinic binnen 48 uur (twee werkdagen).

Wat is hepatitis?

Hepatitis is een leverontsteking. De naam ‘Hepatitis’ is afgeleid uit het Grieks. ‘Hepar’ betekent ‘lever’, en ‘itis’ betekent ontsteking. Hepatitis wordt vaak veroorzaakt door een virus. Er zijn meerdere virussen bekend: A, B, C, D, E… Ongeveer 1 op de 200 mensen is drager van zo’n virus.

Hoe krijg je hepatitis?

Hepatitis B en C worden overgedragen door seksueel contact, of door bloed-bloed contact. Het gebruik van besmette naalden is hier ook berucht om. Mensen die in het verleden (wel eens) geëxperimenteerd hebben met intraveneuze drugs, hebben ook risico gelopen het virus te krijgen en kunnen dit bij zich dragen zonder er op dit moment klachten van te hebben. Ook kan hepatitis , bij zwangere vrouwen, tijdens de zwangerschap of bevalling van moeder op kind worden overgedragen. In sommige landen komt hepatitis op veel grotere schaal voor dan in Nederland. Voor mensen afkomstig uit die landen is het heel belangrijk te achterhalen of zij besmet zijn voordat er leverschade optreedt. Een drager van het het virus kan de besmetting met hepatitis overdragen. Veilig vrijen, met condoom, is niet altijd de oplossing. Partners waarschuwen is aan te raden, want je bent ook besmettelijk voor anderen.

Waarom is het zo belangrijk te achterhalen of je besmet bent?

Bij hepatitis B en C kun je lange tijd besmet zijn zonder klachten te krijgen. De lever heeft een grote reservecapaciteit en kan nog lange tijd goed functioneren, zodat jij niet merkt dat je iets opgelopen hebt. Als de hepatitis chronisch wordt, dat wil zeggen dat het langer duurt dan 6 maanden, kan er ernstige schade aan je lever optreden: levercirrose. Dat betekent dat er littekenweefsel in je lever gevormd wordt. Je lever gaat dan steeds een beetje minder goed werken. In een later stadium kan chronische hepatitis leiden tot een vorm van leverkanker.

Mogelijke gevolgen van onbehandelde hepatitis

Hepatitis B kan bij zowel mannen als vrouwen een leverontsteking veroorzaken. De infectie gaat in veel gevallen vanzelf over, ongeacht of er klachten zijn of niet. Het lichaam maakt meestal zelf antistoffen aan. Dit is echter niet altijd het geval: soms blijft het virus in het lichaam en slaat de acute hepatitis B om in een chronische hepatitis B. In deze situatie blijven de klachten die horen bij deze soa aanhouden. Mensen met een (onbehandelde) infectie blijven tevens besmettelijk, óók bij het ontbreken van klachten.

Risicofactoren

Hepatitis B wordt door onveilig vrijen met een besmette partner, bloedcontact en door een prik met een besmette naald overgedragen. Laat je testen als je vermoedt dat je besmet bent geraakt.

Besmetting vindt plaats op de volgende manieren:

 • Als besmet bloed terecht komt in het slijmvlies van een ander
 • Bij een prik met een besmette injectienaald
 • Door niet goed gedesinfecteerde naalden (bijvoorbeeld bij het laten zetten van een tatoeage)
 • Bij het hergebruik van een besmette injectienaald
 • Bij de geboorte (van moeder op kind)

Ook het gemeenschappelijk gebruik van scheermesjes, een tandenborstel of scheerapparaat kan het virus overdragen. Dit risico is echter klein.

Bij de OneDayClinic in Amsterdam, Utrecht, Rotterdam,  Eindhoven,  Den haag, Nijmegen, Amstelveen en Enschede kun je jezelf anoniem laten testen met behulp van een soa-test. Vermoed je dat er sprake is van een soa? Maak dan direct een afspraak via het onderstaande formulier (bij naam volstaat jouw voornaam).

Gratis hepatitis B vaccinatie voor risicogroep

Bij OneDayClinic Amsterdam kun je je gratis en anoniem laten vaccineren tegen hepatitis B als je deel uitmaakt van de risico groep. Je zit in deze risicogroep als je als man seks hebt met andere mannen of als je een sekswerker of transgender bent. Deze groepen kwamen eerder al in aanmerking voor een gratis vaccinatie hepatitis B bij de GGD, maar kunnen nu ook anoniem bij OneDayClinic Amsterdam terecht.

OneDayClinic Amsterdam voert die hepatitis B-vaccinatieprogramma uit met als doel hepatitis B-infecties bij de risicogroepen te verminderen. OneDayClinic wil bijdragen aan het verminderen van het aantal Hepatitis B infecties. Zit jij in een van deze risicogroepen? Haal dan nu gratis een vaccinatie tegen hepatitis B.

Afspraak maken

Ongerustheid voor een SOA kan in je hoofd een steeds groter probleem worden. Blijf er niet mee rondlopen, maar doe een SOA test!
Laat je testen

SOA testwijzer

Welke SOA test heb ik nodig? Na het beantwoorden van de vragen krijg je een advies over welke SOA testen je het beste kan doen.
Naar de Testwijzer

085-0703483

Bel direct voor het maken van een afspraak. Advies door een ervaren arts en volledig anoniem. Vandaag getest, morgen de uitslag*.
Bel 085-0703483

Privacy instellingen

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. In de instellingen kunt u zelf kiezen welke cookies u wilt toestaan of wilt weigeren.

Privacy verklaring | Sluit
Instellingen