T: 085 070 3483 |  

Laat je anoniem testen op soa bij OneDayClinic in Amsterdam, Utrecht en Eindhoven

Klachten en symptomen hepatitis

Hepatitis heeft een incubatietijd van ongeveer vier tot zes maanden.
Veelvoorkomende kenmerken van een dergelijke infectie zijn:

Klachten en symptomen hepatitis

 • Vermoeidheid
 • Geelzucht
 • Misselijkheid
 • Afname van de eetlust
 • Spier- en gewrichtspijn
 • Anoniem testen op soa
 • Binnen 20 minuten getest
 • Binnen 2 werkdagen de uitslag
 •  SOA test al vanaf €100

Anoniem laten testen op hepatitis

Hepatitis B wordt vastgesteld aan de hand van een bloedtest. Bij het maken van een afspraak hoef je alleen een voornaam op te geven, verder blijf je anoniem. Bij de test zal bloed worden afgenomen. Dit bloed wordt onderzocht op onder andere hepatitis B.

Bij OneDayClinic ontvangt je binnen 48 uur de uitslag van jouw test en deze kan opgevraagd worden via ons testuitslagen portaal. Klik hier om direct je testuitslag te bekijken. Wil je meer informatie over hepatitis of andere geslachtsziekten? Neem gerust contact op met onze kliniek in Amsterdam, Utrecht of Eindhoven door te bellen naar 085 070 3483 of maak direct online een afspraak:

Uitslag binnen 48 uur

De uitslag van een soa-test krijg je bij de OneDayClinic binnen 48 uur (twee werkdagen).

Wat is hepatitis?

Hepatitis is een leverontsteking. De naam ‘Hepatitis’ is afgeleid uit het Grieks. ‘Hepar’ betekent ‘lever’, en ‘itis’ betekent ontsteking. Hepatitis wordt vaak veroorzaakt door een virus. Er zijn meerdere virussen bekend:  A, B, C, D, E… Ongeveer 1 op de 200 mensen is drager van zo’n virus.

Hoe krijg je hepatitis?

Hepatitis B en C worden overgedragen door seksueel contact, of door bloed-bloed contact. Het gebruik van besmette naalden is hier ook berucht om. Mensen die in het verleden (wel eens) geëxperimenteerd hebben met intraveneuze drugs, hebben ook risico gelopen het virus te krijgen en kunnen dit bij zich dragen zonder er op dit moment klachten van te hebben. Ook kan hepatitis , bij zwangere vrouwen, tijdens de zwangerschap of bevalling van moeder op kind worden overgedragen. In sommige landen komt hepatitis op veel grotere schaal voor dan in Nederland. Voor mensen afkomstig uit die landen is het heel belangrijk te achterhalen of zij besmet zijn voordat er leverschade optreedt. Een drager van het het virus kan de besmetting met hepatitis overdragen. Veilig vrijen, met condoom, is niet altijd de oplossing. Partners waarschuwen is aan te raden, want je bent ook besmettelijk voor anderen.

Waarom is het zo belangrijk te achterhalen of je besmet bent?

Bij hepatitis B en C kun je lange tijd besmet zijn zonder klachten te krijgen. De lever heeft een grote reservecapaciteit en kan nog lange tijd goed functioneren, zodat jij niet merkt dat je iets opgelopen hebt. Als de hepatitis chronisch wordt, dat wil zeggen dat het langer duurt dan 6 maanden, kan er ernstige schade aan je lever optreden: levercirrose. Dat betekent dat er littekenweefsel in je lever gevormd wordt. Je lever gaat dan steeds een beetje minder goed werken. In een later stadium kan chronische hepatitis leiden tot een vorm van leverkanker.

Voorkomen is beter dan genezen!

Voor hepatitis B bestaat een effectief vaccin. Mensen die een hoog risico lopen op dit virus kunnen zich laten vaccineren. Denk hierbij aan mensen die in de gezondheidszorg werken en door hun werk in aanraking komen met bloedproducten, mensen die voor reizen naar landen gaan waar hepatitis heel veel voorkomt, of mensen die door hun seksuele activiteit een verhoogd risico lopen.

Voor mannen die seks hebben met mannen, prostituees en transgenders wordt deze vaccinatie gratis gegeven bij de GGD of bij OneDayClinic Amsterdam.

Behandeling van hepatitis

Om een eventuele infectie vast te stellen kun je jouw huisarts of een soa-centrum bezoeken. Mocht je positief testen (en dus een soa hebben) dan gaat het virus in de meeste gevallen vanzelf over. Er is echter sprake van chronische hepatitis B als een hepatitis B oppervlakte-antigeen langer dan zes maanden aantoonbaar is. Regelmatige controle is dan noodzakelijk. OneDayClinic beschikt over doorverwijsmogelijkheden in het geval dat het virus aanhoudt.

Na de behandeling

U heeft chronische hepatitis B als het virus niet na enkele maanden uit het lichaam verdwenen is. In dit geval wordt het bloed gedurende drie jaar regelmatig gecontroleerd, om zo de activiteit van de ontsteking te observeren. Een actieve ontsteking kan de lever blijvend beschadigen. De arts zal je in dat geval doorverwijzen naar een specialist.

Bij de constatering van een hepatitis B-infectie is het verstandig om jouw (ex-)partners van het afgelopen half jaar in te lichten. Dit om te voorkomen dat de infectie zich uitbreidt of dat de soa (onbewust) wordt doorgegeven.

Mogelijke gevolgen van onbehandelde hepatitis B

Hepatitis B kan bij zowel mannen als vrouwen een leverontsteking veroorzaken. De infectie gaat in veel gevallen vanzelf over, ongeacht of er klachten zijn of niet. Het lichaam maakt meestal zelf antistoffen aan. Dit is echter niet altijd het geval: soms blijft het virus in het lichaam en slaat de acute hepatitis B om in een chronische hepatitis B. In deze situatie blijven de klachten die horen bij deze soa aanhouden. Mensen met een (onbehandelde) infectie blijven tevens besmettelijk, óók bij het ontbreken van klachten.

Risicofactoren Hepatitis

Hepatitis B wordt door onveilig vrijen met een besmette partner, bloedcontact en door een prik met een besmette naald overgedragen. Laat je testen als je vermoedt dat je besmet bent geraakt.

Besmetting vindt plaats op de volgende manieren:

 • Als besmet bloed terecht komt in het slijmvlies van een ander
 • Bij een prik met een besmette injectienaald
 • Door niet goed gedesinfecteerde naalden (bijvoorbeeld bij het laten zetten van een tatoeage)
 • Bij het hergebruik van een besmette injectienaald
 • Bij de geboorte (van moeder op kind)

Ook het gemeenschappelijk gebruik van scheermesjes, een tandenborstel of scheerapparaat kan het virus overdragen. Dit risico is echter klein.

Bij de OneDayClinic in Amsterdam, Utrecht of Eindhoven kun je jezelf anoniem laten testen met behulp van een soa-test. Vermoed je dat er sprake is van een soa? Maak dan direct een afspraak via het onderstaande formulier (bij naam volstaat jouw voornaam).

Gratis hepatitis B vaccinatie voor risicogroep

Bij OneDayClinic Amsterdam kun je je gratis en anoniem laten vaccineren tegen hepatitis B als je deel uitmaakt van de risico groep. Je zit in deze risicogroep als je als man seks hebt met andere mannen of als je een sekswerker of transgender bent. Deze groepen kwamen eerder al in aanmerking voor een gratis vaccinatie hepatitis B bij de GGD, maar kunnen nu ook anoniem bij OneDayClinic Amsterdam terecht.

OneDayClinic Amsterdam voert die hepatitis B-vaccinatieprogramma uit met als doel hepatitis B-infecties bij de risicogroepen te verminderen. OneDayClinic wil bijdragen aan het verminderen van het aantal Hepatitis B infecties. Zit jij in een van deze risicogroepen? Haal dan nu gratis een vaccinatie tegen hepatitis B.

Hoeveel kost een SOA test bij OneDayClinic?

Soort soa testU wordt getest op:Prijs soa testBijzonderheden
Basis soa testGonorroe
Chlamydia
€ 100,-Prijs van de soa test is inclusief consult
Bloedtest (HIV,syfilis, hepatitis b en c)€ 100,-N.V.T.
Mycoplasma en Trichomonas€ 135,-N.V.T.
Aanvullende
basistest
Gonorroe
Chlamydia
c.a. € 35,-Aanvullend op
basis/uitgebreide test;
per locatie
(oraal/genitaal/anaal)
Uitgebreide soa testGonorroe
Chlamydia
Syfilis
Hepatitis B
Hepatitis C
HIV
€ 150,-Prijs van de soa test is inclusief consult
Snelle soa testGonorroe
Chlamydia
€ 200,-Prijs van de soa test is inclusief consult. Binnen twee uur een bewezen betrouwbare uitslag. Exclusief bij onze locatie in Amsterdam
BehandelingChlamydia€ 50,-N.V.T.
BehandelingGonorroe€ 80,-N.V.T.
 • Anoniem testen op soa
 • Binnen 20 minuten getest
 • Binnen 2 werkdagen de uitslag
 •  SOA test al vanaf €100

Soorten soa’s en soa testen

In Nederland vinden er naar schatting ruim 100.000 nieuwe soa-infecties per jaar plaats. Er zijn verschillende soa’s en iedere soa kan andere klachten veroorzaken. Wil je meer weten over de klachten of behandelmogelijkheden van een specifieke soa? Kijk hier verder.

Chlamydia test

Chlamydia is de meest voorkomende soa in Nederland.

Gonorroe test

Gonorroe wordt veroorzaakt door een besmettelijke bacterie.

Syfilis test

Syfilis is een besmettelijke soa en wordt ook wel lues genoemd.

Hepatitis B test

Hepatitis B is een leverontsteking die door een virus wordt veroorzaakt.

Hiv test

Hiv is het virus dat het afweersysteem afbreekt en aids kan veroorzaken.

Herpes test

Herpes is een virus dat zich rondom de huid en slijmvliezen van geslachtsdelen, anus of mond bevinden.

Genitale wratten test

Genitale wratten zijn wratjes die in het gebied rond de geslachtsdelen en /of de anus zitten.

Mycoplasma test

Voorheen werd mycoplasma bestempeld als een bacteriële infectie, maar tegenwoordig valt het ook onder de noemer ‘soa’.

Trichomonas vaginalis test

Trichomonas vaginalis is een parasiet (infectie) die klachten kan ontwikkelen.

 •  Volledig anoniem testen op alle soa’s
 • Binnen 20 minuten getest
 • Binnen 2 werkdagen de uitslag (of binnen 2 uur, exclusief in Amsterdam)
 •  SOA test al vanaf €100,-

Afspraak maken

Is de door jou gewenste datum of tijd niet beschikbaar? Bel +31 (0)85 070 3483

Het soa-onderzoek bij OneDayClinic

Wij krijgen vaak de vraag hoe een soa-onderzoek bij onze kliniek in zijn werk gaat. Hieronder lees je de stappen die wij doorlopen om jou te testen en te behandelen op soa’s.

Hoe gaat het verder na het maken van een afspraak?

Nadat je de afspraak hebt gemaakt volgt er een vertrouwelijk gesprek met de arts. Tijdens dit gesprek worden een aantal persoonlijke vragen gesteld om te beoordelen welk risico je hebt gelopen op soa’s. Aan de hand van deze risico’s geeft de arts advies over welke testen in jouw situatie moeten worden afgenomen. Samen met jou wordt er een beslissing gemaakt over welke testen je uiteindelijk af wilt nemen.

Welke soa kan ik hebben?

Er wordt je een aantal vragen gesteld: of je seks hebt met mannen, vrouwen of met beide geslachten en of er orale, anale of vaginale seks heeft plaatsgevonden. Dit wordt evraagd omdat de soa’s chlamydia en gonorroe op verschillende locaties in je lichaam voor kunnen komen. Infecties met deze soa’s, die door bacteriën worden veroorzaakt, blijven vrij lokaal zitten en verspreiden zich niet zomaar door je lichaam of bloed. Het zou kunnen dat je chlamydia in je anus hebt opgelopen en niet in je keel, terwijl je wel anale en orale seks hebt gehad.

Waar moet ik op letten voorafgaand aan de test?

Bij het maken van de afspraak is het belangrijk om rekening te houden met de windowfase. De windowfase is de periode tussen het seksueel contact (mogelijke moment van infectie) en het kunnen aantonen van de infectie met de test. Voor testen op chlamydia en gonorroe houden wij twee weken aan na het seksueel contact (op indicatie kan dit soms al eerder). Voor hiv, syfilis, hepatitis B en C houden wij drie maanden aan.

De man moet minstens drie uur niet naar het toilet zijn geweest of ochtendurine meenemen.

Moet ik uit de kleren?

Lichamelijk onderzoek is vaak niet nodig. Hiv, syfilis en hepatitis B en C worden uitgesloten door middel van een bloedonderzoek. Chlamydia en gonorroe wordt bij de man getest via de urine en bij de vrouw via een ‘selfswab’ (oftewel met een wattenstokje). Als er orale en anale seks heeft plaatsgevonden, wordt dit uitgesloten via een anale swab of een keelswab. Dit kun je zelf doen, maar je kunt dit ook overlaten aan de arts.

 • Urineonderzoek

Het onderzoek op chlamydia en gonorroe bij mannen kan gedaan worden met behulp van een urinemonster. Wanneer je geïnfecteerd bent, zijn er bacteriën te vinden in met name de urine. Bij vrouwen is een selfswab betrouwbaarder dan een urineonderzoek.

 • Bloedonderzoek

Syfilis, hepatitis B, hepatitis C en hiv kunnen worden aangetoond aan de hand van een bloedonderzoek.

 • Selfswab uitstrijkje

Bij een uitstrijkje wordt er vocht weggenomen uit de vagina. Hiermee wordt de aanwezigheid van chlamydia en gonorroe bepaald. Dit doet geen pijn. Omdat chlamydia en gonorroe op verschillende locaties (vaginaal/anaal/keel) gevonden kunnen worden, moeten er mogelijk extra swabs afgenomen worden. De arts zal in het initiële gesprek bepalen of dit nodig is.

Heb je klachten die op een soa wijzen? Wacht dan niet af en maak een afspraak voor een soa-onderzoek.

De behandeling van een soa

Chlamydia, gonorroe en syfilis kunnen met antibiotica worden behandeld. Voor deze behandeling kun je ook terecht bij de OneDayClinic. Hiv is echter lastiger te behandelen. Er zijn medicijnen om deze soa’s en hun klachten te onderdrukken, maar niet om de virussen uit het lichaam te verwijderen. OneDayClinic zal je voor een verdere behandeling begeleiden en doorverwijzen naar een specialist in het ziekenhuis.

Wanneer krijg ik de uitslag?

Wanneer je een soa test hebt laten doen, zal de urine, het uitstrijkje of het bloed in het laboratorium worden onderzocht. Je ontvangt de uitslag van de test binnen twee werkdagen en je kunt de uitslag online bekijken via ons testuitslagen portaal. Klik hier om direct je testuitslag te bekijken. Bij OneDayClinic is alles geheel anoniem.

Je partner waarschuwen

Heb je een soa, dan is het belangrijk dat je je partner(s) waarschuwt. Waarschuw niet alleen je huidige partner, maar ook je ex-partners. Zij kunnen de soa ook hebben zonder dat zij klachten hebben. Ze kunnen deze weer ongemerkt doorgeven aan hun partners. Door je partners te waarschuwen, voorkom je dat de soa verder verspreidt of dat zij te maken krijgen met ernstige gevolgen doordat zij niet behandeld zijn.

OneDayClinic Amsterdam
Spuistraat 239 (eerste verdieping)
1012 VP Amsterdam
+31 (0)85 070 3483
contact@onedayclinic.nl

OneDayClinic Utrecht
Amsterdamsestraatweg 542
3553 EN Utrecht
+31 (0)85 070 3483 en kies voor Utrecht
contact@onedayclinic.nl

OneDayClinic Den Bosch
Rijnstraat 4
5215 EK ’s Hertogenbosch
+31 (0)85 070 3483 en kies voor Den Bosch
contact@onedayclinic.nl

OneDayClinic Rotterdam
Marshallweg 45
3068 JN Rotterdam8
+31 (0)85 070 3483 en kies voor Rotterdam
contact@onedayclinic.nl

Ervaringen:

Dat is goed nieuws! Heel erg veel dank! Los van mijn opluchting vond ik het een prettige ervaring in een dergelijke situatie en wil ik je prijzen voor het idee van deze kliniek maar tevens ook jouw bekwaamheid tijdens het consult! Veel fijner dan de huisarts!

Anoniem

Wat een opluchting en wat fijn om dankzij de snelle uitslag niet lang in spanning te hoeven zitten! Mijn complimenten voor de ontspannen sfeer en prettige aanpak tijdens het consult.

Anoniem

Bij aankomst was ik best zenuwachtig. Die spanning bleek nergens voor nodig! One Day Clinic heeft mij ontzettend prettig en goed geholpen, zeker een aanrader.

Anoniem

Door de goede hulp, professionele aanpak en de snelle uitslag was ik snel van mijn problemen verlost, een enorme opluchting! Bedankt voor de discrete en professionele aanpak.

Anoniem

Onedayclinic in het nieuws

de_telegraaf_logo

parool-logo

Soa test
BACK