• ✔ Anoniem laten testen op soa’s
 • ✔ Binnen 20 minuten getest
 • ✔ Binnen 48 uur de uitslag
 • ✔ SOA test al vanaf €100

Laat je testen op hepatitis bij OneDayClinic

Hepatitis B is een soa die in twee vormen voorkomt: als acute hepatitis en als chronische hepatitis. Bij acute hepatitis gaan de klachten vanzelf over. Een chronische hepatitis B-infectie gaat niet vanzelf over en moet worden behandeld. Bij OneDayClinic kunt u zich anoniem en discreet laten testen op hepatitis B en andere soa’s.

Klachten en symptomen hepatitis

Hepatitis heeft een incubatietijd van ongeveer vier tot zes maanden.
Veelvoorkomende kenmerken van een dergelijke infectie zijn:

 • Vermoeidheid
 • Geelzucht
 • Misselijkheid
 • Afname van de eetlust
 • Spier- en gewrichtspijn

Anoniem laten testen op hepatitis

Hepatitis B wordt vastgesteld aan de hand van een bloedtest. Bij het maken van een afspraak hoeft u alleen een voornaam op te geven, verder blijft u anoniem. Bij de test zal bloed worden afgenomen. Dit bloed wordt onderzocht op onder andere hepatitis B.

Bij OneDayClinic ontvangt u telefonisch, per sms of e-mail (afhankelijk van uw voorkeur) binnen 48 uur de uitslag van uw test. Wilt u meer informatie over hepatitis of andere geslachtsziekten? Neem gerust contact met onze kliniek in Amsterdam, Utrecht, Den Bosch of Rotterdam op door te bellen naar 085 070 3483 of maak direct online een afspraak:

Uitslag binnen 48 uur

De uitslag van een soa-test krijgt u bij de OneDayClinic binnen 48 uur (twee werkdagen).

Behandeling van hepatitis

Om een eventuele infectie vast te stellen kunt u uw huisarts of een soa-centrum bezoeken. Mocht u positief testen (en dus een soa hebben) dan gaat het virus in de meeste gevallen vanzelf over. Er is echter sprake van chronische hepatitis B als een hepatitis B oppervlakte-antigeen langer dan zes maanden aantoonbaar is. Regelmatige controle is dan noodzakelijk. OneDayClinic beschikt over doorverwijsmogelijkheden in het geval dat het virus aanhoudt.

Na de behandeling

U heeft chronische hepatitis B als het virus niet na enkele maanden uit het lichaam verdwenen is. In dit geval wordt het bloed gedurende drie jaar regelmatig gecontroleerd, om zo de activiteit van de ontsteking te observeren. Een actieve ontsteking kan de lever blijvend beschadigen. De arts zal u in dat geval doorverwijzen naar een specialist.

Bij de constatering van een hepatitis B-infectie is het verstandig om uw (ex-)partners van het afgelopen half jaar in te lichten. Dit om te voorkomen dat de infectie zich uitbreidt of dat de soa (onbewust) wordt doorgegeven.

Mogelijke gevolgen van onbehandelde hepatitis B

Hepatitis B kan bij zowel mannen als vrouwen een leverontsteking veroorzaken. De infectie gaat in veel gevallen vanzelf over, ongeacht of er klachten zijn of niet. Het lichaam maakt meestal zelf antistoffen aan. Dit is echter niet altijd het geval: soms blijft het virus in het lichaam en slaat de acute hepatitis B om in een chronische hepatitis B. In deze situatie blijven de klachten die horen bij deze soa aanhouden. Mensen met een (onbehandelde) infectie blijven tevens besmettelijk, óók bij het ontbreken van klachten.

Risicofactoren Hepatitis

Hepatitis B wordt door zowel onveilig vrijen met een besmette partner als door een prik met een besmette naald overgedragen. Laat u testen als u vermoedt dat u besmet bent geraakt.

Besmetting vindt plaats op de volgende manieren:

 • Als besmet bloed terecht komt in het slijmvlies van een ander
 • Bij een prik met een besmette injectienaald
 • Door niet goed gedesinfecteerde naalden (bijvoorbeeld bij het laten zetten van een tatoeage)
 • Bij het hergebruik van een besmette injectienaald
 • Bij de geboorte (van moeder op kind)

Ook het gemeenschappelijk gebruik van scheermesjes, een tandenborstel of scheerapparaat kan het virus overdragen. Dit risico is echter klein.

Bij de OneDayClinic in Amsterdam, Utrecht, Den Bosch of Rotterdam kunt u zich anoniem laten testen met behulp van een soa-test. Vermoedt u dat er sprake is van een soa? Maak dan direct een afspraak via het onderstaande formulier (bij naam volstaat uw voornaam).

Contactinformatie

Anonieme afspraak maken?

Is de door jou gewenste datum of tijd niet beschikbaar? Bel +31 (0)85 070 3483

Meer informatie ontvangen?

Uw e-mailadres wordt alleen gebruikt voor het toesturen van de informatie. Om uw anonimiteit te beschermen worden uw gegevens onder geen beding met derden gedeeld.

Contactgegevens OneDayClinic

OneDayClinic Amsterdam
Spuistraat 239 (eerste verdieping)
1012 VP Amsterdam
+31 (0)85 070 3483
info@onedayclinic.nl

OneDayClinic Utrecht
Amsterdamsestraatweg 542
3553 EN Utrecht
tel: +31 (0)85 070 3483 kies voor Utrecht
utrecht@onedayclinic.nl

OneDayClinic Den Bosch
Rijnstraat 4
5214 EK ’s Hertogenbosch
+31 (0)85 070 3483
denbosch@onedayclinic.nl

OneDayClinic Rotterdam
Marshallweg 45
3968 JN Rotterdam
+31 (0)85 070 3483
rotterdam@onedayclinic.nl

Voor de openingstijden klik hier

BACK