Ivm de drukte bij het lab duren de uitslagen iets langer dan verwacht.

Anoniem testen  Geen wachttijden = snel getest

Ijzertekort test

IJzergehalte laten checken? Laat je snel testen door onze deskundige artsen. Geen doorverwijzing nodig!

Zonder doorverwijzing
Erkende laboratoria
Uitslag meestal snel beschikbaar

Heb jij een tekort aan ijzer? Kom erachter met een ijzertekort test

IJzer is een zeer belangrijk mineraal voor het menselijk lichaam. Door ijzer kan er hemoglobine gevormd worden. Dit een een onderdeel van de rode bloedcellen die het zuurstof door ons lichaam vervoeren. Verder draagt ijzer bij aan energie voor onze cellen en het versterken van het immuunsysteem. Wanneer je onvoldoende ijzer in het lichaam hebt, zul jij je al snel futloos en moe voelen en dit zijn nog niet eens alle symptomen. Hoofdpijn, haarverlies, bleke huid, duizeligheid en geen conditie, zijn zomaar wat symptomen waar je op de korte termijn last van kunt krijgen. Op de lange termijn leidt een ijzertekort tot bloedarmoede. Herken jij bepaalde symptomen? Dan is het verstandig om een ijzertekort test te doen.

Waarom Onedayclinic?

  • Zonder doorverwijzing bij ons terecht
  • Erkende laboratoria
  • Cash betalingen mogelijk
  • Ruime openingstijden (ook in het weekend)

Wanneer moet je zeker op een ijzertekort testen?

IJzer komt voor in diverse soorten voeding, zoals groenten, rood vlees, kip, eieren, noten en peulvruchten. Bij een normaal gezond dieet, zul je altijd voldoende ijzer binnenkrijgen. Toch zijn er enkele risicogroepen die er zeker goed aan doen door op een ijzertekort te testen. Vooral als er ook klachten zijn. Dit geldt bijvoorbeeld voor vrouwen tijdens de menstruatieperiode, vegetariërs en veganisten, zwangere vrouwen, vrouwen die borstvoeding geven en jonge kinderen. Deze doelgroepen lopen extra risico op een ijzertekort. Door je te laten testen krijg je zekerheid of je een ijzertekort hebt en kun je aan de slag om het tekort weer aan te vullen. Dit kan door middel van een beter dieet, maar ook door het nemen van extra supplementen of eventueel medicijnen.

Test je ijzertekort bij OneDayClinic

Als jij het vermoeden hebt dat je eventueel een ijzertekort zou kunnen hebben, test het ijzertekort dan bij OneDayClinic. Maak hiervoor een afspraak bij één van onze vestigingen in het land. De test wordt afgenomen door middel van afname van wat bloed. Nadat je de uitslag hebt gekregen, kunnen wij je adviseren om naar de huisarts te gaan indien er iets afwijkend wordt gevonden.

pexels-engin-akyurt-1435735

Vitamine test prijzen

Bekijk hieronder onze pakketten en boek de testafspraak in via de button ‘Ja, ik wil mij laten testen’. Je kunt vervolgens een locatie kiezen waar je de test wilt afnemen (Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Den Haag, Amstelveen of Nijmegen). En vervolgens selecteer je een datum en tijdstip die jou het beste uit komt. Je vult daarna je gegevens in en de afspraak is geplaatst!

Mineralen
100
  • Natrium, Magnesium, Albumine
  • Calcium, IJzer en vrij Calcium (berekening)
Vitamine B test
Wil je weten of je een vitamine B deficiëntie hebt en suppletie nodig hebt?
125
  • Vitamine B1, B2, B6 en B12
  • Foliumzuur (Vitamine B11)
Volledige vitamine test: Vitamine D en B
150
  • Foliumzuur
  • Vitamine B1, B2, B6, B12 en D

In 3 stappen naar resultaat

1 - Afspraak maken

Boek online een afspraak in de dichtsbijzijnde stad.

2 - Bezoek kliniek

Bezoek een kliniek. Hier vindt het onderzoek plaats.

3 - Check de uitslag

Vul je persoonlijke code in met je geboortedatum op de website.