Anoniem testen    Gecertificeerd lab en artsen     Geen wachttijden = snel getest

Relatie tussen soa’s en drugs

DE RELATIE TUSSEN SOA EN DRUGS

In Amsterdam staat ADE voor de deur. Vijf dagen lang zijn vele venues dag en nacht gevuld met de beste dj’s. Dat er tijdens deze dagen drugs gebruikt wordt, staat vast. Alcohol, pillen en poeders zijn in veel gevallen de stemmingmakers. Dat drugsgebruikers zich realiseren dat ze een verhoogde kans lopen op een SOA, is echter de vraag. Tijd voor een lichte waarschuwing, wat ons betreft.

SOA DOOR SEKS ONDER INVLOED VAN DRUGS

Drugs als alcohol, xtc, cocaïne, ghb en zelfs ketamine kunnen lustverhogend werken doordat ze je vrijer en ongeremder doen voelen. Dit kan een leuke avond opleveren en hoeft niet direct nadelig te zijn maar als deze kenmerken gepaard gaan met een minder kritische blik en standvastige houding waarbij eigen grenzen vervagen, kan het leiden tot onveilige seks. Het is dan te hopen dat de drugs je geen black out hebben gegeven en de avond en hopelijk het condoom nog goed in het geheugen staan. Kortom: drugs kunnen je in risicovolle situaties brengen, die je achteraf liever had gemeden.

SOA DOOR DRUGSATTRIBUTEN

De meeste SOA’s worden overgedragen via sperma, bloed, vaginaal contact en contact tussen slijmvliezen. Maar wat we niet mogen vergeten is dat SOA’s als hiv, hepatitis B of syfilis ook overgedragen kunnen worden door spuiten, naalden en andere drugsattributen.

BETTER SAFE THAN SORRY!

Voorkomen is beter dan genezen. Houd gebruik van drank en drugs ten alle tijden in de gaten. Twijfel je over je gezondheid omdat je onveilige seks gehad hebt of de avond niet meer (volledig) herinnert, neem dan geen risico en laat je testen.  Bij OneDayClinic kun je snel terecht voor een anonieme, snelle en betaalbare soa-test. Bel 085 070 3483 voor meer informatie of maak direct online een afspraak  voor één van onze locaties: Amsterdam, Utrecht, Den Bosch, of Rotterdam.

 

 

 

 

Privacy instellingen

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. In de instellingen kunt u zelf kiezen welke cookies u wilt toestaan of wilt weigeren.

Privacy verklaring | Sluit
Instellingen