Anoniem testen  Geen wachttijden = snel getest

Seksueel misbruik

Seksueel misbruik: wat moet je doen?

Seksueel misbruik en seksueel geweld bestaan nog steeds. Sinds het begin van de #metoo-discussie is er een grote stroom meldingen van seksueel misbruik en intimidatie op gang gekomen. Mensen over de hele wereld gaven door middel van de hashtag #metoo een stem aan het grote probleem rondom seksueel misbruik.

Op deze pagina vind je alle informatie over wat je moet doen als je slachtoffer bent geworden van seksueel misbruik of seksueel geweld. Ook zijn wij er voor jou als je hulp nodig hebt.

Wat moet je doen als je slachtoffer bent geworden van seksueel misbruik?

Als je slachtoffer bent geworden van seksueel misbruik is het belangrijk dat je je binnen 7 dagen meldt bij de officiële instanties: het Centrum voor Seksueel Geweld (CSG) of de politie. Hier kan je terecht voor medische- en/of psychische hulp. Ook kunnen de mensen bij het CSG je helpen op het moment dat je besluit aangifte te doen van seksueel misbruik bij de politie.
 Seksueel geweld is strafbaar maar alleen jij beslist of je aangifte wilt doen. Dit is niet verplicht. Alles wat besproken wordt binnen het CSG is vertrouwelijk.
In onderstaande video wordt precies uitgelegd hoe het CSG werkt.

Kosten en locaties

In de meeste regio’s is het CSG gevestigd bij de Spoedeisende Hulp van een ziekenhuis. De kosten hiervoor vallen onder de basisverzekering. Er zijn voor volwassenen kosten voor het eigen risico (als die nog niet is aangesproken). Voor iedereen onder de 18 jaar zijn er geen kosten.

Contact met het hulpdiensten

Het Centrum voor Seksueel Geweld is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar op het volgende nummer: 0800-0188. Het algemene nummer van de politie is: 0900-8844.

Onze hulp bij seksueel misbruik

Wij staan voor gezondheid en minder overdrachten van soa’s. Te allen tijde adviseren wij bovengenoemde instanties te raadplegen. Durf je om welke reden dan ook geen contact op te nemen met het CSG of je eigen huisarts maar wil je wel graag testen op soa? Je bent bij ons altijd welkom.

Contactgegevens OneDayClinic

OneDayClinic Amsterdam
Spuistraat 239 (eerste verdieping)
1012 VP Amsterdam
+31 (0)85 070 3483
amsterdam@onedayclinic.nl

OneDayClinic Utrecht
Amsterdamsestraatweg 542
3553 EN Utrecht
tel: +31 (0)85 070 3483 kies voor Utrecht
utrecht@onedayclinic.nl

OneDayClinic Den Bosch
Rijnstraat 4
5214 EK ’s Hertogenbosch
+31 (0)85 070 3483
denbosch@onedayclinic.nl

OneDayClinic Rotterdam
Marshallweg 45
3968 JN Rotterdam
+31 (0)85 070 3483
rotterdam@onedayclinic.nl

Voor de openingstijden klik hier

Privacy instellingen

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. In de instellingen kunt u zelf kiezen welke cookies u wilt toestaan of wilt weigeren.

Privacy verklaring | Sluit
Instellingen