Anoniem testen  Geen wachttijden = snel getest

Soorten SOA’s: Seksueel overdraagbare aandoening

Prive kliniek
Gecertificeerd lab
Onverzekerde zorg

Soa’s (seksueel overdraagbare aandoeningen) zijn infectieziekten die voornamelijk worden overgedragen door onbeschermd seksueel contact. Er zijn verschillende soorten SOA’s (geslachtsziekten), waarvan de klachten variëren. Je kunt ook een soa hebben zonder dat je iets merkt. Desondanks kan het ernstige gevolgen hebben wanneer het niet op tijd wordt behandeld. Maak je je zorgen, of heb je onveilige seks gehad? Bij OneDayClinic kun je terecht voor een professioneel en anoniem onderzoek.

Chlamydia

Afscheiding
Irritatie
Jeuk

Chlamydia is de meest voorkomende soa in Nederland.

Gonorroe

Afscheiding
Irritatie
Jeuk

Gonorroe wordt veroorzaakt door een besmettelijke bacterie.

HIV

Griep
Koorts
Huiduitslag

Hiv staat voor Human Immunodeficiency Virus. Dit betekent: ‘menselijk virus dat de afweer afbreekt’. Hiv kan overgaan in aids en deze soa kan ernstige gevolgen voor de gezondheid hebben. Bij aidspatiënten hebben ziektebestrijders geen kans om ziektes te bestrijden. Een hiv-infectie verdwijnt niet uit het lichaam, maar is wel goed te behandelen.

Genitale wratten

Pijn
Irritatie

Genitale wratten kunnen verschillende verschijningsvormen hebben. Ze kunnen plat zijn, of juist op een klein bloemkooltje lijken. Ze kunnen heel klein zijn, of een beetje groter. Je kunt er ééntje hebben maar ook meerdere groepjes. En ze kunnen verschillen van kleur: vaak zijn ze huidkleurig, maar ze kunnen ook wat donkerder of grijsachtig zijn. Vaststellen of je genitale wratten hebt gebeurt door het beoordelen van de plekjes. Er bestaat geen (bloed)test voor genitale wratten.

Wat voor SOA’s zijn er?

In Nederland vinden er naar schatting ruim 100.000 nieuwe soa-infecties per jaar plaats. Er zijn verschillende soa’s en iedere soa kan andere klachten veroorzaken. Wil je meer weten over de klachten of behandelmogelijkheden van een specifieke soa? Kijk hier verder.

Volledig anoniem en geen wachttijden

In onze klinieken in Amsterdam, Utrecht, Den Bosch en Rotterdam kunt u terecht voor een anonieme soa test. Wij zijn gespecialiseerd in preventie en verzorging van seksueel overdraagbare aandoeningen (soa’s).

OneDayClinic biedt:

  • Volledig anonieme soa testen
  • 100% betrouwbare testen op alle soa’s
  • Zelf-swab mogelijk
  • Goedkoper dan de huisarts
  • Direct plek, ook in de avonduren en de weekenden
  • Lab-uitslagen binnen twee werkdagen

Bekijk onze privacy policy.

Schone en hygiënische praktijk

Onze kliniek wordt schoongemaakt door schoonmaakbedrijf Constant BV. Zij zijn onze vertrouwde partner voor de reiniging en desinfectie van alle ruimtes en kamers. Dankzij de goede samenwerking kunnen we u elke dag verwelkomen in een schone en hygiënische praktijk. Hier vindt u meer informatie over Schoonmaakbedrijf Constant BV in Amsterdam.

Afspraak maken

Ongerustheid voor een SOA kan in je hoofd een steeds groter probleem worden. Blijf er niet mee rondlopen, maar doe een SOA test!
Laat je testen

SOA testwijzer

Welke SOA test heb ik nodig? Na het beantwoorden van de vragen krijg je een advies over welke SOA testen je het beste kan doen.
Naar de Testwijzer

085-0703483

Bel direct voor het maken van een afspraak. Advies door een ervaren arts en volledig anoniem. Vandaag getest, morgen de uitslag*.
Bel 085-0703483

Privacy instellingen

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. In de instellingen kunt u zelf kiezen welke cookies u wilt toestaan of wilt weigeren.

Privacy verklaring | Sluit
Instellingen