Anoniem testen  Geen wachttijden = snel getest

Alles over het O-Shot

Alles over het O-Shot

O-Shot staat voor ‘orgasme-shot’ of ‘orgasm-shot’. Het is een ingreep voor vrouwen waarbij een arts je een injectie in je vagina en/of clitoris toedient. Deze injectie bevat een substantie die wordt gewonnen uit je eigen bloed: ‘platelet enriched plasma’ (PRP). PRP is bloedplasma met een hoge concentratie bloedplaatjes. Het O-shot zou vrouwen helpen (sneller) een orgasme te bereiken en seksuele disfunctie op te lossen. Maar zijn er gevaren en hoe werkt het precies? In deze blog lees je alles wat je moet weten over het O-shot.

 

Moeilijkheden rondom het vrouwelijk orgasme

Er heerst nog steeds een taboe op het orgasme van de vrouw. Vrouwen praten er niet veel over en orgasmen worden nog vaak ‘gefaked’. Het bereiken van één, of meerdere, orgasme(n) blijkt voor vrouwen niet altijd vanzelfsprekend. Het komt ook vaker voor dan je denkt dat vrouwen helemaal niet in staat zijn tot het bereiken van een seksueel hoogtepunt. Daar lijkt tegenwoordig een oplossing voor: het O-shot, oftewel: het orgasme shot of orgasm shot.

 

Wat is het O-Shot precies?

Het orgasme-shot/orgasm-shot, kortweg het O-Shot genoemd, is een behandeling die de grootte van de G-spot, clitoris en schaamlippen kan vergroten. De procedure claimt seksuele disfunctie te behandelen en seksueel genot te vergroten. Een O-shot kan als hulpmiddel dienen bij het bereiken van een orgasme voor vrouwen die daar moeite mee hebben. Het O-shot kan tevens uitkomst bieden voor vrouwen die kampen met (stress) urine-incontinentie.

 

Hoe werkt het O-shot?

Het doel van het O-Shot is de groei van nieuwe cellen te stimuleren en de geïnjecteerde gebieden gevoeliger te maken. Er wordt bloed uit de arm van de patiënt gehaald, zoals er ook bloed geprikt wordt in het ziekenhuis. Het bloed wordt in een speciale centrifuge worden geplaatst die plaatjesrijke bloedplasma’s (PRP’s) produceert. Dit wordt vervolgens geïnjecteerd in specifieke delen van de vagina. De behandeling wordt vaak als nagenoeg pijnloos ervaren, omdat de vagina in de meeste gevallen licht verdoofd wordt door een verdovende gel. De orgasme-prik heeft 6-8 weken nodig om te werken, omdat de PRP de tijd nodig heeft om de zenuwuiteinden in je vagina te herstellen. De procedure zelf duurt ongeveer 40 minuten en de effecten duren ongeveer een jaar. Bij ongeveer 80%-90% van de vrouwen blijkt de ingreep effect te hebben.

 

Zijn er bijwerkingen of gevaren van het O-shot?

Er zijn geen ernstige bijwerkingen bekend van deze ingreep. Mogelijk kan een patiënt wel last krijgen van tijdelijke vaginale vlekken, zwelling, overgevoeligheid, schimmelinfectie en urineweginfectie. Sommige patiënten hebben vaginale (over)gevoeligheid en langdurige en overmatige orgasmes gemeld bij de minste stimulatie. Er is tevens geen wetenschappelijk bewijs voor de werking van deze procedure. Volgens de Nederlandse Wetenschappelijke Vereniging voor Seksuologie (NVVS) komt er bij een leuk seksleven ‘meer kijken dan alleen het lichaam dat goed functioneert’. Het O-Shot is volgens de NWVS dan ook geen magische oplossing voor seksuele problemen. Ook de Inspectie voor de Volksgezondheid zet vraagtekens bij deze procedure.

 

Tips van OneDayClinic over het O-shot

Wij zijn van mening dat iedereen (veilig) moet kunnen genieten van seksueel contact. Een orgasme is hier een belangrijk onderdeel van. Wel sluiten wij ons aan bij de NVVS; het O-Shot is niet dé oplossing voor je seksuele problemen. Als je besluit toch een orgasme-shot te willen proberen, raden wij aan dit bij een gerenommeerde arts te doen. Het is immers een medische ingreep. Ook hier geldt: better safe than sorry!

 

 

Privacy instellingen

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. In de instellingen kunt u zelf kiezen welke cookies u wilt toestaan of wilt weigeren.

Privacy verklaring | Sluit
Instellingen