Anoniem testen  Geen wachttijden = snel getest

Binnen een dag de uitslag van een soa-test – Algemeen Dagblad

Binnen een dag de uitslag van een soa-test – Algemeen Dagblad

Binnen een dag de uitslag van een soa-test bij OneDayClinic

Niet langer in onzekerheid na onveilige seks, bij OneDayClinic in Rotterdam-Alexander weet je binnen één dag waar je aan toe bent.
Dijlan van Vlimmeren

Hoe betrouwbaar was die onenightstand eigenlijk? Je wilt weten waar je aan toe bent maar waar kun je per direct anoniem terecht voor een soa-test? De wachtlijst bij de GGD is nauwelijks te vermijden, en jouw huisarts is ook de huisarts van je partner, van je ouders, van je buren. Je wilt daar niet herkend worden. Als je geluk hebt, heb je na één week de uitslag. Het kan ook twee, drie weken duren.

Ik vond het onverantwoord cliënten in het ongewisse te laten – Amit Atwal

Vanaf nu weet je binnen één dag of je een seksueel overdraagbare aandoening hebt, of niet zonder dat iemand daar ooit achter zal komen. Bij OneDayClinic, gisteren geopend aan de Marshallweg in Rotterdam-Alexander, mag je onder valse naam aankloppen. Als je het consult per pin betaalt, verschijnt er op je bankafschrift geen afzender.

OneDayClinic is ondergebracht bij het Health & More. De ingang is echter gescheiden van het gezondheidscentrum. Je kunt ongezien naar binnen.

Het Rotterdamse filiaal is een franchiseonderneming en wordt gerund door Amber Winsveen (24) uit Gorinchem. Het is na Amsterdam, Den Bosch en Utrecht de vierde vestiging van OneDayClinic, in 2015 opgericht door Amit Atwal (35). Zij werkte voor die tijd als supervisor bij de GGD.

,,De soa-testen waren aan banden gelegd. De overheid had de geldkraan dichtgedraaid. Voor prostituees, msm’ers (mannen die seks hebben met mannen) en jongeren onder de 25 jaar werd een uitzondering gemaakt, de rest had te wachten of kwam er niet voor in aanmerking. Ik vond het onverantwoord cliënten in het ongewisse te laten. Van chlamydia merk je weinig tot niets. Maar als chlamydia niet wordt behandeld, zijn ontstekingen, verklevingen en onvruchtbaarheid het gevolg. Bij OneDayClinic kun je direct terecht, ook ’s avonds of in het weekend.’’

Een basistest (urinetest/uitstrijkje) kost in OneDayClinic 100 euro, een bloedtest 150 euro. Deze kosten worden door geen verzekeraar vergoed.

Swingers

Wie er bij OneDayClinic aankloppen? ,,Swingers, overspeligen, mensen die een nieuwe relatie aangaan en zich uit voorzorg laten testen. Ik heb ook wel eens een man in mijn praktijk gehad wiens vrouw voor de achtste keer zwanger was terwijl hij stiekem liever de herenliefde bedreef. In zijn religieuze omgeving was biseksualiteit onbespreekbaar.’’

Vijftien procent van de cliënten van Amit Atwal blijkt positief te zijn. Wie het hiv-virus heeft opgelopen wordt –indien gewenst- doorverwezen naar de GGD. Bestrijding van de overige soa’s kan via OneDayClinic.

Privacy instellingen

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. In de instellingen kunt u zelf kiezen welke cookies u wilt toestaan of wilt weigeren.

Privacy verklaring | Sluit
Instellingen