Anoniem testen    Gecertificeerd lab en artsen     Geen wachttijden = snel getest

De risico’s van pijpen zonder condoom

Pijpen zonder condoom is – net als ‘de daad’ zelf – niet geheel zonder risico. Als je iemand pijpt zonder condoom, kun je namelijk een soa oplopen. Zeker als je wisselende sekspartners hebt, heb je een vergroot risico op chlamydia, gonorroe en syfilis. OneDayClinic vertelt je alles over de risico’s van pijpen (of gepijpt worden) zonder condoom.

Kan je een soa krijgen door pijpen zonder condoom?

Wanneer je iemand pijpt die een soa heeft, loop je het risico om besmet te worden. Dit geldt natuurlijk ook voor de omgekeerde situatie: je kunt besmet raken wanneer je je laat pijpen door iemand die een soa heeft. Wanneer je niet zeker weet of je sekspartner een soa heeft, dan is het dus aan te raden om altijd een condoom te gebruiken.

Welke soa’s kun je oplopen door te pijpen zonder condoom?

Wanneer je iemand pijpt zonder condoom of je laat je pijpen zonder condoom, kun je een aantal soa’s oplopen:

  • Door onveilig pijpen kun je je partner opzadelen met chlamydia. Chlamydia kan zich vestigen in de keel en op de penis. De kans op overdracht van deze soa is groot.
  • Voor gonorroe geldt hetzelfde als voor chlamydia. De kans op besmetting is groot en ook gonorroe kan zich manifesteren in zowel de keel als op de penis.
  • Ook de kans op syfilis is groot als je onveilig pijpt. Je kunt syfilis zowel in je keel als op je penis krijgen.
  • Hepatitis B. De kans op hepatitis B is niet heel groot wanneer je iemand pijpt zonder condoom. Er zijn echter een aantal factoren die het risico vergroten: zo loop je bijvoorbeeld meer risico als je voorvocht of sperma in je mond krijgt of doorslikt. Ook als je wondjes of één van bovenstaande soa’s in of op je mond hebt, kan het hepatitis-virus gemakkelijker overgedragen worden.
  • Voor hiv gelden dezelfde ‘regels’. De kans op deze soa is op zichzelf niet heel groot, maar pas op voor sperma en wondjes.

Laat je testen op soa’s bij OneDayClinic in Amsterdam, Utrecht, Den Bosch en Rotterdam

Heb je onveilig gepijpt of ben je onveilig gepijpt en ben je bang dat je besmet bent met een soa? Bij de privé soa klinieken van OneDayClinic kun je je volledig anoniem laten testen op alle soorten soa’s. Zo kunnen wij je bijvoorbeeld testen op gonorroe en chlamydia door een simpele urinetest of selfswab af te nemen. De uitslag heb je bij ons altijd binnen 48 uur.

Wil je meer weten over soa’s of wil je een anonieme afspraak maken? Neem dan vrijblijvend contact op met OneDayClinic via het telefoonnummer 085 070 3483. Je kunt uiteraard ook mailen of het anonieme contactformulier op de homepage invullen.

Privacy instellingen

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. In de instellingen kunt u zelf kiezen welke cookies u wilt toestaan of wilt weigeren.

Privacy verklaring | Sluit
Instellingen