Anoniem testen    Gecertificeerd lab en artsen     Geen wachttijden = snel getest

Seks na een soa behandeling: hoe lang moet ik wachten?

Bij OneDayClinic krijgen we vaak vragen over het hebben van seks na een antibiotica-behandeling bij chlamydia of gonorroe. “Wanneer mag ik weer seks hebben?” “Mag ik masturberen?” “Kan ik nog een keer dezelfde soa oplopen?” OneDayClinic geeft antwoord op deze veel gestelde vragen.

Wanneer mag ik weer seks hebben na een soa behandeling?

Je hebt onlangs gonorroe of chlamydia opgelopen en je bent behandeld met een antibioticakuur. Het is dan af te raden om snel weer seks te hebben. Wij adviseren je om minimaal zeven dagen te wachten met seks. Dit heeft twee redenen:

  1. Na zeven dagen is de chlamydia-bacterie uit je lijf verdwenen. Je kunt de bacterie dan niet meer overdragen aan je sekspartner.
  2. Chlamydia nestelt zich in slijmvlies en beschadigt dit. Door zeven dagen te wachten, laat je het slijmvlies volledig herstellen.

Mag ik masturberen na een antibioticakuur voor een soa?

Voor masturbatie geldt dezelfde ‘regel’ als voor seks. Om het slijmvlies volledig te laten herstellen, is het aan te raden om de plek van besmetting zeven dagen met rust te laten. OneDayClinic raadt dan ook af om de eerste week na de antibioticakuur te masturberen.

Kan ik nog een keer chlamydia of gonorroe oplopen als ik er al eens voor behandeld ben?

Als je chlamydia of gonorroe opgelopen hebt, kun je de soa nogmaals oplopen. Het lichaam maakt namelijk geen antistoffen aan, zoals het bij de waterpokken wel doet. Als je met meerdere partners onveilig vrijt, kun je steeds opnieuw chlamydia of gonorroe oplopen.

Meer informatie over soa’s en hiv

Wil je meer weten over antibioticakuren ter behandeling van soa’s of heb je andere vragen over seks? OneDayClinic beantwoordt ze graag. Bel ons op telefoonnummer 085 070 3483, mail naar amsterdam@onedayclinic.nl of vul het contactformulier in.

Anoniem, snel en 100% betrouwbaar testen op soa’s?

Ben je bang dat je een soa hebt opgelopen en wil je je laten testen op soa’s? Maak direct, online anoniem een afspraak bij een van onze soa klinieken in Amsterdam, Utrecht, Den Bosch of Rotterdam. Soa testen zijn bij OneDayClinic altijd volledig anoniem. Je kan vaak dezelfde dag terecht en de uitslag heb je binnen maximaal twee werkdagen. Ook is een soa test bij OneDayClinic vaak een stuk goedkoper dan een soa test bij de huisarts. Je hoeft niet uit de kleren. Meestal is een soa test gedaan met een urinetest of een selfswab die je bij jezelf mag afnemen.

Privacy instellingen

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. In de instellingen kunt u zelf kiezen welke cookies u wilt toestaan of wilt weigeren.

Privacy verklaring | Sluit
Instellingen