Anoniem testen  Geen wachttijden = snel getest

Van de Franse Zon naar een Franse SOA

Van de Franse Zon naar een Franse SOA

Maandag 23 juli was in het nieuws dat in Frankrijk het aantal mensen met een SOA explosief gestegen is ten opzichte van eerdere jaren. Vooral in de vakantiegebieden die populair zijn onder Nederlanders, zoals Parijs en de Provence, komen veel seksueel overdraagbare aandoeningen voor.

Het onderzoek waarin deze grote stijging in SOA’s te zien is gaat over het aantal SOA’s in 2016. In vergelijking met 2012 komt er vier keer zoveel Chlamydia en Gonorroe voor. De grootste risicogroep zijn Franse jongeren van 15 tot 24 jaar oud.

De GGD geeft hierbij het advies, om altijd veilige seks te hebben en een condoom te gebruiken.
Mocht je toch een mooie francaise hebben gescoord, maar niet zo goed weten hoe je in het Frans zegt dat je een condoom wilt gebruiken, wij helpen je!

In het Frans wordt een condoom een “préservatif” of “capote”  genoemd. Als je een condoom wilt gebruiken zeg je: “ Je voudrais utiliser un preservatief”

Mocht je op vakantie toch onveilige seks hebben gehad, dan is het bij terugkomst altijd goed om je te laten controleren op een SOA! Bij ons kan dat in Amsterdam, Utrecht, Rotterdam en Den Bosch.

Voor vragen kun je altijd mailen, of bellen naar 085 – 070 34 83

Privacy instellingen

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. In de instellingen kunt u zelf kiezen welke cookies u wilt toestaan of wilt weigeren.

Privacy verklaring | Sluit
Instellingen