Anoniem testen  Geen wachttijden = snel getest

SOA’s in het buitenland, onbeschermde seks op vakantie.

SOA’s in het buitenland, onbeschermde seks op vakantie.

Een feestvakantie in Lloret de Mar, backpacken door Azië of Zuid-Amerika of naar de camping in Renesse, het maakt niet uit waar je tijdens je vakantie heen gaat, overal hangt een ongedwongen en relaxte sfeer. Iedereen is er met hetzelfde doel, genieten en ontspannen.

Tijdens een vakantie ontmoet je vaak veel nieuwe mensen, zowel Nederlanders als locals. Doordat de sfeer op vakantie zo relaxed is, kan het gebeuren dat je een condoom vergeet tijdens de seks.

Natuurlijk loop je bij onveilige seks altijd kans op een SOA, maar als je seks hebt met mensen uit andere landen, kan het zijn dat je meer kans loopt op andere SOA’s dan bijvoorbeeld in Nederland.

Welke SOA’s komen in Europa het meest voor?

In Europa komen Chlamydia en Gonorroe het meeste voor. Onze locatie in Amsterdam biedt als enige in Nederland een zeer innovatieve test die binnen 2 uur bijna 100% betrouwbaar uitslag geeft op chlamydia en gonorroe.

Welke SOA’s komen in Afrika het meest voor?

In Afrika zijn er nog veel meer mensen besmet met HIV dan in Nederland. Maar ook Chlamydia, Gonorroe en Hepatitis B komen daar vaak voor.

Welke SOA’s komen in Azië het meest voor?

In zuid- en zuid-oost Azië komen HIV en Hepatitis B vaak voor.

Welke SOA’s komen in Zuid-Amerika het meest voor?

In Zuid-Amerika komen Syfilis, HIV, Gonorroe en Chlamydia vaak voor 

Welke SOA’s komen in het Caribisch gebied het meest voor?

In het Caribisch gebied komen Chlamydia, Gonorroe en HIV het meest voor.

Hoe bescherm je jezelf?

In alle landen heb je kans op een SOA. Om jezelf te beschermen is het daarom toch belangrijk condooms mee te nemen. Vaak als je condooms meeneemt van huis is het al makkelijker om ze te gebruiken omdat je zo al bij je hebt. Daarnaast kan je als je naar een land gaat waar veel Hepatitis B voorkomt, je hier van te voren al voor laten vaccineren, zodat je hier niet meer mee besmet kan worden.

HIV, Hepatitis B en C zijn niet alleen overdraagbaar via seksueel contact, maar ook via voorwerpen waar besmet bloed aan zit. Als je een tatoeage of piercing in het buitenland laat zetten, kijk dan goed naar de hygiene een een shop en laat achteraf altijd een SOA test doen.

Wat moet je doen als je onveilige seks hebt gehad in het buitenland?

Laat je na onveilige seks in het buitenland altijd testen op een SOA. Je kan jezelf 10 dagen na het onveilige contact laten testen op Chlamydia en Gonorroe en 8 weken na het onveilig contact op Syfilis, HIV en Hepatitis B en C.

Plan direct online een afspraak of win advies in via Facebook messenger of per telefoon 085 070 3483.

Privacy instellingen

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. In de instellingen kunt u zelf kiezen welke cookies u wilt toestaan of wilt weigeren.

Privacy verklaring | Sluit
Instellingen