Anoniem testen  Geen wachttijden = snel getest

Kan je een SOA test doen als je ongesteld bent?

Veel vrouwen die bij ons komen vragen zich af of je ook een SOA test kan doen als je ongesteld bent, of dat de SOA test hierdoor wordt beïnvloed.

 

SOA test en ongesteld

Gelukkig kan je gewoon een SOA test afnemen als je ongesteld bent. Het maakt niet uit hoeveel dagen of hoe hevig je menstrueert, de SOA test blijft even betrouwbaar.

 

Hoe werkt een SOA test als je ongesteld bent?

Bij de vrouw kunnen via een vaginale swab vier verschillende SOAs getest worden namelijk chlamydia, gonorroe, mycoplasma en trichomonas. Deze SOAs worden veroorzaakt door bacteriën, die zich nestelen in onder andere het slijmvlies van de vaginawand. Tijdens de menstruatie is dit slijmvlies gewoon intact.

De afname via de vaginale swab kan tijdens je menstruatie iets gevoeliger zijn.  Ook kan er wat bloed op de swab en het stokje komen te zitten, dit is helemaal geen probleem voor de SOA test.

Wel is het belangrijk om pas te testen 10 dagen na het onbeschermde seksuele contact. Wil je graag een SOA test afnemen, dan kan dit via de OneDayClinic. Maak direct een afspraak in een van onze testpunten of klinieken.

Privacy instellingen

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. In de instellingen kunt u zelf kiezen welke cookies u wilt toestaan of wilt weigeren.

Privacy verklaring | Sluit
Instellingen