Anoniem testen    Gecertificeerd lab en artsen     Geen wachttijden = snel getest

Soa-poli’s Amsterdam genoodzaakt mensen te weigeren

Door de bezuiniging op soa-polinieken moet de GGD in Amsterdam sinds 1 oktober veel mensen die zich willen laten testen op een soa de deur gaan wijzen. Dit jaar worden er in onze hoofdstad nog 40.000 consulten vergoed door de overheid. Dit zijn ongeveer 6.000 consulten minder dan er vorig jaar zijn uitgevoerd.

Soa testen tussen 20 en 25 jaar gratis bij de GGD

Waar voorheen jongeren tussen de 20 en 25 jaar altijd bij de GGD Amsterdam terecht konden voor een soa test, is dit niet langer vanzelfsprekend. Door de bezuinigingen worden er veel minder consulten uitgevoerd, wat betekent dat er minder mensen getest kunnen worden. Ook mensen van buiten het werkgebied van de GGD Amsterdam kunnen niet langer automatisch terecht bij de GGD. Zij worden doorverwezen naar hun lokale GGD-kliniek of huisarts.

Wachtlijsten bij de GGD Amsterdam voor soa test

Eerder waarschuwde de GGD al dat de wachtlijsten voor de soa tests te lang waren. De wachtrij voor het laten testen op hiv zou zelfs opgelopen zijn tot ‘onacceptabele hoogten’. In de praktijk is het dan ook slimmer om naar een privékliniek te gaan. Door te kiezen voor een privékliniek in plaats van de GGD hoeft u minder lang te wachten en voorkom je dat een soa zich verder ontwikkeld of overgedragen wordt. Het streven van OneDayClinic is een soa-test binnen 48 uur na aanvraag uit te voeren. Iets wat met de huidige wachttijden bij de GGD niet lukt. Bij de OneDayClinic heeft u vaak zelfs binnen één dag na de test al bericht.

Snel, anoniem, betaalbaar en 100% betrouwbaar testen op alle soa’s bij OneDayClinic

Vermoedt u dat u een soa heeft en kunt u momenteel niet (snel) bij de GGD terecht? Maak dan een afspraak voor een soa test bij een van de soa klinieken van OneDayClinic in Amsterdam, Utrecht, Den Bosch of Rotterdam. Dat kunt u doen door te bellen met 085 070 3483 of maak direct anoniem en snel online een afspraak.

Privacy instellingen

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. In de instellingen kunt u zelf kiezen welke cookies u wilt toestaan of wilt weigeren.

Privacy verklaring | Sluit
Instellingen