Waar kan je terecht voor een SOA test in België?

Als je bang bent een SOA opgelopen te hebben en je woont in België, dan kan je terecht bij de huisarts, of bij de gynaecoloog.Mensen die dat niet prettig vinden, omdat ze zich liever anoniem blijven, hebben hiervoor in België de mogelijkheid naar de hiv/soa-polikliniek in Antwerpen, of naar de S-Clinic in Brussel te gaan.

S-Clinic België: beperkte openingstijden en alleen voor risicogroepen gratis SOA test

De openingstijden zijn, zeker bij de S-Clinic, beperkt. Als je in bepaalde risicogroepen valt, zijn de SOA testen gratis bij de S-Clinic in België. Veel mensen vallen echter niet binnen deze gestelde risicogroepen en zijn dus aangewezen op een SOA test bij de huisarts of de gynaecoloog. Er zijn geen anonieme (privé) SOA klinieken in België, zoals we dat wel kennen in Nederland.

Snel, anoniem en betaal SOA testen in Den Bosch

Wil je snel en anoniem getest worden, en binnen 48 uur de uitslag van je test hebben, dan kan je ook terecht bij een vestiging van OneDayClinic. Onze SOA kliniek in Den Bosch is vanuit België goed bereikbaar. Je kunt bij ons vaak dezelfde dag nog terecht voor een SOA test.

Tarieven SOA test in Den Bosch

Wij kunnen helaas geen gratis testen bieden, maar we hanteren eerlijke en scherpe tarieven. Een basistest op Chlamydia en Gonorroe kost bij ons 100 euro. Dit is inclusief consult en laboratorium kosten. Voor een uitgebreide SOA test, waarbij naast Chlamydia en Gonorroe ook getest wordt op HIV, syfilis en hepatitis B en C, betaal je 150 euro.

Behandeling van SOA in Den Bosch

Mocht je SOA test positief zijn (en je hebt dus een SOA), dan kan je bij OneDayClinic in Den Bosch ook anoniem terecht voor de behandeling van je SOA. Je hoeft dus nooit je eigen arts of gynaecoloog in te schakelen.

Bereikbaarheid SOA kliniek OneDayClinic Den Bosch vanuit België

OneDayClinic Den Bosch is gunstig gelegen bij de afrit van de snelweg.  Er is ruim voldoende gratis parkeermogelijkheid op eigen terrein.

Chlamydia test België

Chlamydia is een SOA die veel voorkomt in het westen van Europa. Chlamydia komt voor bij zowel mannen als vrouwen en kan verschillende klachten veroorzaken.
MEER INFO

Gonorroe test België

Gonorroe is een zeer besmettelijke SOA die voorkomt bij mannen en vrouwen. Gonorroe wordt ook wel een ‘druiper’ genoemd.
MEER INFO

Syfilis test België

Syfilis wordt ook wel ‘lues’ genoemd. Deze SOA doorloopt drie stadia met elk zijn kenmerkende klachten. Zelfs tot 30 jaar na de besmetting kunnen de klachten zich openbaren.
MEER INFO

Hepatitis B en C test België

Hepatitis kan in twee vormen voorkomen: een acute en een chronische vorm. Ook wel: Hepatitis B en Hepatitis C. Na de incubatietijd van vier tot zes maanden kunnen vervelende klachten optreden.
MEER INFO

HIV / Aids test België

Hiv is een soa die het afweersysteem aantast en zich kan ontwikkelen tot Aids. Hiv kan niet genezen worden, maar is wel goed te behandelen.
MEER INFO
BACK