Anoniem testen    Gecertificeerd lab en artsen     Geen wachttijden = snel getest

SOA test bij de GGD

Als je bang bent dat je een SOA hebt opgelopen wil je daar graag gauw zekerheid over hebben. Ben je onder de 25 jaar, dan kun je gratis terecht bij een vestiging van de GGD. Ook wanneer je als man seks hebt met mannen, of wanneer je in de prostitutie werkt, kom je in aanmerking voor een SOA test bij de GGD.
Maar wat nou, als je boven de 25 jaar bent en niet tot één van de genoemde risicogroepen behoort? Of als je de wachttijden, die bij de GGD variëren van een paar weken tot zelfs een paar maanden, te lang vindt?
De huisarts is natuurlijk een goede optie, maar niet als je liever anoniem blijft!
In Amsterdam, Utrecht en sinds kort in Den Bosch kan je je anoniem, betrouwbaar en snel laten testen op SOA’ s bij een vestiging van de OneDayClinic. De testen zijn niet gratis, maar de tarieven zijn scherp, en vaak kan je dezelfde dag nog terecht. De uitslag hoor je al binnen 2 werkdagen.
Voor de testen en behandelingen worden dezelfde richtlijnen gehanteerd als bij een SOA test bij de GGD.

Prijzen van een SOA test bij de GGD

Een SOA test bij de GGD is gratis, wanneer je tot één van de genoemde risico groepen behoort.
Helaas is een aantal jaren geleden de subsidie voor de GGD flink teruggedraaid, waardoor  mensen die niet tot deze groepen behoren, maar wel getest willen worden, niet meer in aanmerking komen.
Iedereen kan voor een SOA test bij de huisarts terecht. De kosten voor een test variëren. Als je je eigen risico al ‘opgebruikt’ hebt, wordt de test vergoed door de verzekering. Maar als je eigen risico nog open staat, kun je heel duur uit zijn.
Bij OneDayClinic worden de volgende prijzen gehanteerd: Een basistest op chlamydia en gonorroe kost 100 euro (op 1 locatie), en een uitgebreide test, waarbij syfilis, hepatitis B en C en HIV ook getest worden, kost 150 euro.

Vragen bij een SOA test bij de GGD

De belangrijkste SOA’s  waar op getest kan worden zijn chlamydia, gonorroe, syfilis, hepatitis B en C, en HIV. In een gesprek met een arts of verpleegkundig zal gevraagd worden wat je gedaan hebt om een inschatting te maken op welke SOA’ s jij risico gelopen hebt. Soms is het bijvoorbeeld nodig om op meer dan één locatie te testen. Je kunt nl. ook chlamydia of gonorroe oplopen in je keel of in je anus.

Hoe gaat een SOA test bij de GGD in zijn werk?

Voor het testen op chlamydia en gonorroe wordt bij de man gebruik gemaakt van een urinetest. Bij vrouwen is een vaginale swab, (een soort uitstrijkje met een wattenstok), betrouwbaarder. Dat uitstrijkje mag je bij jezelf afnemen.
Een anus-kweek mag je ook zelf afnemen, een keelkweek is lastig bij jezelf. Dat wordt voor je gedaan.
De overige SOA’s worden door middel van een bloedonderzoek aangetoond. Hiervoor zal een buisje bloed bij je afgenomen worden.
Als je bij jezelf iets gezien hebt, zoals bijvoorbeeld huidafwijkingen, of iets anders bemerkt hebt waar je je zorgen over maakt, kan je dat natuurlijk ook bespreken en kan er een lichamelijk onderzoek uitgevoerd worden.
Wanneer je besluit om voor een SOA test naar de OneDayClinic te komen, zal de aanpak voor de test hieraan gelijk zijn. Ook als je andere vragen hebt over je seksuele gezondheid kun je anoniem bij een van onze artsen terecht.
SOA test bij de GGD in Eindhoven
In Eindhoven kun je bij de GGD terecht aan het Clausplein. Dit is de hoek van de Willemsstraat en de Emmasingel.
Er is parkeergelegenheid vlakbij, en ook met het openbaar vervoer is het goed te bereiken. Vanaf het treinstation Eindhoven is het 8 minuten lopen naar de GGD.
SOA test bij de GGD in Den Bosch
In Den Bosch kun je voor een SOA test een afspraak maken bij de hoofdvestiging aan de Vogelstraat 2.
De OneDayClinic is gevestigd in Gezondheidscentrum Rijnstraat, Rijnstraat 4, 5215 EK in Den Bosch
SOA test bij de GGD in Breda
Wanneer je in Breda bij de GGD wilt laten testen kan je terecht aan de Doornboslaan 225-227, 4816 CZ Breda
Op de website van de GGD vind je meerdere locaties waar een SOA test mogelijk is.

Meer informatie over soa’s

Wil je meer weten over soa’s en de bijbehorende soa test? Bekijk dan de pagina Soa test. Meer informatie over de verschillende soa’s vind je hier:

badge-onedayclinic

Contactinformatie

Meer informatie ontvangen?

Uw e-mailadres wordt alleen gebruikt voor het toesturen van de informatie. Om uw anonimiteit te beschermen worden uw gegevens onder geen beding met derden gedeeld.

Contactgegevens OneDayClinic Amsterdam

OneDayClinic
Spuistraat 239 (eerste verdieping)
1012 VP Amsterdam
+31 (0)85 070 3483
amsterdam@onedayclinic.nl

Wij zijn gevestigd boven het OLVG in het gebouw van het Spui Medisch Centrum.
De ingang is naast die van het OLVG.

Privacy instellingen

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. In de instellingen kunt u zelf kiezen welke cookies u wilt toestaan of wilt weigeren.

Privacy verklaring | Sluit
Instellingen