Anoniem testen    Gecertificeerd lab en artsen     Geen wachttijden = snel getest

Wanneer is een soa test gratis?

Op het moment dat je onveilige seks hebt gehad loop je het risico dat je een soa hebt opgelopen. In dat geval is het verstandig je te laten testen. Zeker als je ook klachten ervaart. Er zijn verschillende opties om je te laten testen op soa’s, maar er is maar één gratis optie. En daar komt helaas niet iedereen voor in aanmerking.

Niet altijd gratis

Een soa test bij de GGD is gratis voor hoog risicogroepen. Daarvoor moet je dus voldoen aan een aantal criteria. Een soa test bij de GGD is gratis voor:

  • Heteroseksuelen jonger dan 25 jaar;
  • Mannen die seks hebben mannen;
  • Mensen die in de prostitutie werken.

De wachtrijen bij de GGD zijn helaas erg lang omdat er maar een beperkt aantal mensen gezien kan worden voor een gratis soa-test. Er is per 1 januari 2015 een regeling ingesteld door het ministerie van VWS. Die regeling houdt in dat er een financieel plafond is ingesteld voor soa-consulten. Elke regionale GGD heeft een eigen plafond. Voor de GGD in Amsterdam worden er bijvoorbeeld nog maar 40.000 consulten vergoed. Dit betekent dus dat er minder cliënten in aanmerking komen voor een gratis soa test.

GGD niet altijd anoniem

Een soa test bij de GGD is daarbij niet altijd volledig anoniem. Je moet op je eigen naam ingeschreven worden en een legitimatiebewijs tonen. Als je liever anoniem blijft, zoals de meeste mensen liever willen, is dit niet ideaal.

Het alternatief: een anonieme, snelle en betaalbare soa test

Bij de soa klinieken van OneDayClinic in AmsterdamUtrecht, Den Bosch en Rotterdam kan je terecht voor een volledig anonieme soa test. Deze test is niet gratis, maar scherp geprijsd, en vaak een stuk goedkoper dan een soa test bij de huisarts. Je weet waar je aan toe bent en komt niet voor verrassingen te staan. Je hebt binnen twee werkdagen je uitslagen. Je kan bij OneDayClinic ook anoniem behandeld worden. Het consult wordt gedaan door een professional en je kan met al je vragen terecht.

Direct een afspraak maken voor een soa test bij een van onze locaties? Klik dan hier.

 

 

 

Privacy instellingen

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. In de instellingen kunt u zelf kiezen welke cookies u wilt toestaan of wilt weigeren.

Privacy verklaring | Sluit
Instellingen