Anoniem testen  Geen wachttijden = snel getest

Soa test uitslag binnen 2 uur: exclusief in Amsterdam

Soa test uitslag binnen 2 uur: exclusief in Amsterdam

OneDayClinic heeft een snelle soa test uitslag beschikbaar in Amsterdam. Daarmee zijn we in onze missie om soa besmettingen naar een minimum terug te dringen en gezondheid te verbeteren een stap dichterbij ons doel. Onze soa test locatie in Amsterdam introduceert namelijk, als eerste soa kliniek van Nederland, een soa-test die binnen twee uur een 100% betrouwbare uitslag geeft. Deze innovatieve soa-test uit Amerika test op de twee meest voorkomende soa: Chlamydia en Gonorroe. Door deze snelle uitslag kan sneller op behandeling worden overgegaan, worden de ernstige gevolgen van een onbehandelde soa besmetting tegengegaan en wordt het risico op overdracht verkleind. Daarbij krijg je bij OneDayClinic altijd een anonieme soa test

 

Vanaf nu in Amsterdam: snelle soa test uitslag voor Chlamydia en Gonorroe, binnen 2 uur!

OneDayClinic Amsterdam beschikt sinds kort, als enige soa kliniek in Nederland, over een soa-test voor Chlamydia en Gonorroe die binnen twee uur een 100% betrouwbare uitslag geeft. Dit is uniek in Nederland. Geen enkele soa kliniek, GGD of huisarts gebruikt deze innovatieve soa-test. De nieuwe snelle soa-test van OneDayClinic kost 200 euro. Dat is in veel gevallen een stuk goedkoper dan een soa-test bij de huisarts, die betaald wordt uit het eigen risico. Tevens krijg je de uitslag van je soa-test bij de huisarts vaak pas na een week. Datzelfde geldt voor de gratis soa-testen bij de GGD. De uitslag laat vaak lang op zich wachten en je kan alleen terecht als je binnen de gestelde risicogroepen valt.

 

Waarom de uitslag van een soa test snel moet komen

De soa die het meest voorkomen in Nederland zijn Chlamydia en Gonorroe. Onbehandeld hebben deze soa grote gevolgen, zoals onvruchtbaarheid. Jaarlijks raken naar schatting 500 vrouwen onvruchtbaar door een Chlamydia of Gonorroe besmetting. Hoe langer je met een soa rondloopt, hoe groter de kans op onvruchtbaarheid. De nieuwe soa-test zorgt ervoor dat we zo snel mogelijk tot behandeling over kunnen gaan als blijkt dat er sprake is van een besmetting. Hoe sneller we behandelen, hoe groter de kans dat de schade beperkt blijft. Ook is de kans op overdracht op deze manier het kleinst.

 

Het alternatief; soa thuistesten

Het alternatief voor een soa-test met snelle uitslag is een soa thuistest. Deze blijken echter vaak onbetrouwbaar. Het gaat hier om soa thuistesten die niet opgestuurd worden naar een laboratorium, maar direct uitslag geven. Uit onderzoek blijkt dat slechts één op de vijf van deze testen een betrouwbare uitslag geeft. Een ander probleem is de behandeling van een soa als deze gediagnosticeerd is middels zo’n soa thuistest. Als de uitslag van de soa test positief blijkt is de schaamte vaak te groot om naar de eigen huisarts te gaan voor een passende behandeling. Hierdoor blijft men vaak langer met een soa rondlopen dan nodig en wordt de kans op overdracht en onvruchtbaarheid groter.

 

Hoe werkt deze innovatieve snelle soa-test?

Allereerst wordt er, zoals ook bij een reguliere soa-test, materiaal afgenomen. Hoe dat precies in zijn werk gaat lees je hier. Onze gespecialiseerde soa arts zet het afgenomen materiaal in de speciale machine. Ongeveer 90 minuten later volgt de uitslag van de soa-test. Als blijkt dat de uitslag positief is, en je dus een soa hebt, kan direct over gegaan worden op behandeling. Dit kan anoniem via OneDayClinic. Je hoeft dus niet alsnog je huisarts te waarschuwen.

 

Een afspraak maken voor een snelle soa-test bij OneDayClinic Amsterdam?

Sinds de opening van OneDayClinic hebben al ongeveer 10.000 mensen zich laten testen op soa aan de Spuistraat in Amsterdam. Wil je direct, anoniem, online een afspraak inplannen voor de snelle soa-test in Amsterdam? Klik dan hier. Natuurlijk kan je ook nog steeds bij ons terecht voor een reguliere soa-test.

Privacy instellingen

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. In de instellingen kunt u zelf kiezen welke cookies u wilt toestaan of wilt weigeren.

Privacy verklaring | Sluit
Instellingen